Obavijesti

World Future Energy Summit - predstavljanje naših projekata

World Future Energy Summit - predstavljanje naših projekata
2

Predstavnici Saveza za energetiku Hrvatske na najvećem svjetskom summitu - World Future Energy Summitu - posvećenom obnovljivim izvorima energije

World Future Energy Summit se održava pod generalnim pokroviteljstvom Njegovog visočanstva princa Sheikh Mohammed Bin Zayed Al Nahyana od 20. do 22. siječnja u Abu Dhabiju, a predstaviti će niz investicijskih projekata privatnog sektora - tvrtki-članica Saveza. Na summitu će prema prvim procjenama sudjelovati više od 30.000 delegata te više do 1.500 izlagača iz cijelog svijeta.

Konferencijski dio summita privlači svjetske čelnike, međunarodne kreatore politika, stručnjake, ulagače iz javnog i privatnog sektora te predstavnike medija, a koji zajednički raspravljaju o praktičnim i održivim rješenjima za buduće energetske izazove. Izložbeni dio summita jest međunarodna platforma koja povezuje vlasnike projekata i pružatelje rješenja investitorima i kupcima iz javnog i privatnog sektora. Summit će ove godine dionicima energetskog sektora pružiti jedinstvenu priliku za upoznavanje sa svojim kolegama iz cijelog svijeta te razmjenu znanja, tehnologija, najboljih praksi i novih oblika suradnji koje će promicati globalni napor za bolju energetsku budućnost.

"Primarni cilj Saveza jest za određene energetske projekte u domeni obnovljivih izvora energije u 100%-tnom privatnom vlasništvu pronaći pouzdane investitore. Riječ je o projektima vrijednim gotovo 500 milijuna eura. Osim toga, cilj nam je uspostaviti konkretne i dugoročne odnose na najvišoj mogućoj razini u korist aktualnih tvrtki-članica Saveza i za buduće projekte te stvoriti preduvjete za prijenos znanja, tehnologija i najboljih praksi u Republiku Hrvatsku, ali i sajamski nastup Saveza na istoimenom summitu 2015. godine.", istaknuo je Tomislav Marjanović, predsjednik Saveza za energetiku Hrvatske.

"Napominjem kako se predstavnici tvrtki zaključno sa 17.01. u 17:00 sati, a vezano za uspostavu suradnje i prezentacije njihovih projekata na summitu još uvijek mogu javiti na info@croenergo.eu", dodao je Marjanović.

Savez za energetiku Hrvatske je krovna nacionalna nevladina organizacija za pitanja energetike, obnovljivih izvora energije, poticanja energetske efikasnosti i zaštitu okoliša, a prema formalno-pravnom ustrojstvu je udruga više razine osnovana sukladno Zakonu o udrugama i Zakonu o tehničkoj kulturi. Savez se u gotovo 100%-tnoj mjeri financira iz privatnog sektora kroz članarine, provedbom projekata i obavljanjem registrirane gospodarske djelatnosti. U svojem aktivnom članstvu broji više od 150 institucija, tvrtki, obrta i udruga među kojima je 25 pravnih osoba - nositelja investicija vrijednih više od 1,5 milijarde eura.

Više o temama vezanim za energetiku i održivost potražite ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...
PUŽ MUŽ VADI ROGE VAN!

Najbizarnije igrice Hrvata u krevetu: Probali su s puževima. Zapeli su mu, znate već gdje...

Dežurni liječnik zasukao je rukave i pokušao ih je 'evakuirati', no spašavanje je propalo. Pokušali su i druge tehnike, a da stvar bude gora, muškarcu je partnerica u uretru ugurala i kapaljku!