Obavijesti

Pripremite kuhanu aromatičnu šunku u pivskom kruhu

Pripremite kuhanu aromatičnu šunku u pivskom kruhu
3

Poznati kuhar i gurman Ante Udovičić i Karlovačka pivovara pripremili su uskršnju kuharicu koja će vam poslužiti kao dodatni izvor inspiracije za ukusne i zanimljive blagdanske recepte.

Ovoga Uskrsa iznenadite svoje najmilije nezaboravnim gastronomskim putovanjem u zanimljiv svijet sljubljivanja hrane i piva. I to ne bilo kojega piva, nego novoga bezalkoholnog Karlovačko 0,0% Maxx piva.

Uskršnju šunku ove godine pripremite na malo drugačiji način. Pri kuhanju je aromatizirajte začinskim biljem, a zatim dovršite u hrskavom pivskom kruhu. Poslužite uz svježi kravlji sir, naribani hren i crvene rotkvice.

Naravno, svi gurmani znaju kako dobra hrana ide samo uz dobro piće. Kako biste upotpunili okus jela i zaokružili ovu gurmansku avanturu, preporučujemo vam visoku čašu hladnoga bezalkoholnog Karlovačko Maxx 0,0%.

Kuhana aromatična šunka u pivskom kruhu

Potrebne namirnice za 4 osobe:

1 kg kuhane šunke
1 svežanj crvenih rotkvica
300 g svježega kravljeg sira
10 g klinčića
2 lovorova lista
5 grančica ružmarina
1 svježi hren

Za kruh:

400 g brašna tip 550
0,3 l piva Karlovačko 0,0% Maxx
1 vrećica praška za pecivo
25 g smeđeg šećera
2 jaja
1 prstohvat soli

Priprema:

Šunku oplemeniti pravilno raspoređenim klinčićima, popikanima cijelom površinom šunke. Tako oplemenjenu šunku uroniti u lonac s vodom u koju treba dodati lovorov list i ružmarin te kuhati 2-3 sata. Dok se šunka kuha u posebnoj posudi, izmiješati sve suhe sastojke te dodati jaja i pivo. Tijesto dobro pripremiti i pustiti da se odmara dok šunka nije gotova. Gotovu šunku ostaviti da se malo temperira te ju na željeni način umotati u odmoreno tijesto i staviti u pećnicu (na 180° C) 60-80 minuta. Pečenu šunku ostaviti 20 minuta da se odmori te ju servirati uz svježi kravlji sir, naribani hren i crvene rotkvice.

Kuharicu „7 pivskih recepata za Uskrs“ možete preuzeti na linku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!
ANKETA

Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!

Neki će reći da vide čovjeka s ruksakom koji ide prema snježnoj šumi. Drugi će reći da vide psa koji trči prema kameri. Fotografija se masovno šera po društvenim mrežama. Što vi kažete?

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
OTKRIO POZNATI CHEF

Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...

Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpir
VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje