Poznati kuhar i gurman Ante Udovičić i Karlovačka pivovara pripremili su uskršnju kuharicu koja će vam poslužiti kao dodatni izvor inspiracije za ukusne i zanimljive blagdanske recepte.
Pripremite kuhanu aromatičnu šunku u pivskom kruhu
Ovoga Uskrsa iznenadite svoje najmilije nezaboravnim gastronomskim putovanjem u zanimljiv svijet sljubljivanja hrane i piva. I to ne bilo kojega piva, nego novoga bezalkoholnog Karlovačko 0,0% Maxx piva.
Uskršnju šunku ove godine pripremite na malo drugačiji način. Pri kuhanju je aromatizirajte začinskim biljem, a zatim dovršite u hrskavom pivskom kruhu. Poslužite uz svježi kravlji sir, naribani hren i crvene rotkvice.
Naravno, svi gurmani znaju kako dobra hrana ide samo uz dobro piće. Kako biste upotpunili okus jela i zaokružili ovu gurmansku avanturu, preporučujemo vam visoku čašu hladnoga bezalkoholnog Karlovačko Maxx 0,0%.
Kuhana aromatična šunka u pivskom kruhu
Potrebne namirnice za 4 osobe:
1 kg kuhane šunke
1 svežanj crvenih rotkvica
300 g svježega kravljeg sira
10 g klinčića
2 lovorova lista
5 grančica ružmarina
1 svježi hren
Za kruh:
400 g brašna tip 550
0,3 l piva Karlovačko 0,0% Maxx
1 vrećica praška za pecivo
25 g smeđeg šećera
2 jaja
1 prstohvat soli
Priprema:
Šunku oplemeniti pravilno raspoređenim klinčićima, popikanima cijelom površinom šunke. Tako oplemenjenu šunku uroniti u lonac s vodom u koju treba dodati lovorov list i ružmarin te kuhati 2-3 sata. Dok se šunka kuha u posebnoj posudi, izmiješati sve suhe sastojke te dodati jaja i pivo. Tijesto dobro pripremiti i pustiti da se odmara dok šunka nije gotova. Gotovu šunku ostaviti da se malo temperira te ju na željeni način umotati u odmoreno tijesto i staviti u pećnicu (na 180° C) 60-80 minuta. Pečenu šunku ostaviti 20 minuta da se odmori te ju servirati uz svježi kravlji sir, naribani hren i crvene rotkvice.
Kuharicu „7 pivskih recepata za Uskrs“ možete preuzeti na linku.
Optička iluzija podijelila svijet: Što vi vidite, psa ili čovjeka?!
Neki će reći da vide čovjeka s ruksakom koji ide prema snježnoj šumi. Drugi će reći da vide psa koji trči prema kameri. Fotografija se masovno šera po društvenim mrežama. Što vi kažete?Recept za najbolji pire krumpir - cijeli život ga krivo radimo...
Ljudi najčešće pire krumpir pripremaju u vodi i naknadno dodaju začine. Poznati chef s Food Networka je rekao da je to krivi način pripreme i otkrio kako pripremiti savršeno kremasti pire krumpirVIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje