Obavijesti

Promo sadržaj

"Gordon Ramsey: Neistražene kuhinje" tajne pacifičkog otočja

"Gordon Ramsey: Neistražene kuhinje" tajne pacifičkog otočja
3

Gastronomska avantura slavnog britanskog kuhara Gordona Ramsaya nastavlja se na pitoresknoj obali dalekih Havaja

Genijalni kuhar i ovoga puta upoznaje običaje lokalnog stanovništva vezane uz pripremu tradicionalnih jela uz pomoć izvornih sastojaka. Gordonovo nadahnuće i žar za pronalaskom malih kulinarskih tajni gledatelji mogu vidjeti u jedinstvenom gastro serijalu „Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje“ koji se prikazuje svake subote u 21:55h na National Geographicu.

Tijekom svojih pustolovina u suradnji s National Geographic-om, Gordon Ramsay posjetio je doline Perua, surove predijele Novog Zelanda i planine Maroka. Ovoga puta Ramsay putuje na Havaje, pacifičko otočje poznato kao egzotična turistička lokacija. No, Havaji su mnogo više od toga, što je otkrio i Ramsay u epizodi „Obala Hana na Havajima“ koja će biti prikazana 14. rujna u 21:55h na National Geographic-u. Specifičnost havajske kuhinje je u ispreplitanju različitih kulturnih i kulinarskih tradicija s lokalnim običajima polinezijskog stanovništva. Na Havaje su uvezene mnogobrojne vrste voća, povrća i životinja što je imalo ogroman utjecaj na pripremu jela. Jelen je primjerice neautohtona životinja na Havajima, ali Ramsay uči od mještana kako ga uloviti lukom, dok s legendarnom natjecateljicom u ronjenju na dah Kimi Werner vježba tehnike podvodnog ribolova prvih polinezijskih doseljenika. Zajedno s havajskim kuharom škotskih korijena Sheldonom Simeonom, Ramsay priprema tradicionalna jela na moderan način dajući im vlastiti pačat, a pritom koristi izvorne sastojke poput ploda kruhovca, biljke taro, kokosa i kukui oraha. U još jednoj epizodi fantastične kulinarske avanture „Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje“, Ramsay pokazuje kako hrana ne služi samo prehranjivanju, nego može biti ulaz u samu esenciju kulture. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.