Obavijesti

Promo sadržaj

Imate li osjećaj da vas komarci posebno vole?

Imate li osjećaj da vas komarci posebno vole?
2

Često ih čujete kako vam zuje oko glave, a nakon boravka u prirodi vraćate se puni uboda? Saznajte kako se zaštititi od uboda komaraca i neugodnog svrbeža

Ženka komarca tijekom uboda u našu kožu otpušta tvar koja sprječava zgrušavanje krvi i bol prilikom samog uboda, a upravo ta tvar kasnije uzrokuje reakciju koju prati svrbež. Komarci osim što su dosadni nametnici, poznati su i prijenosnici opasnih bolesti. Bez obzira na činjenicu da u našim krajevima komarci ne predstavljaju veliki rizik od prijenosa tih bolesti, svi preduvjeti su ipak ispunjeni. Činjenica je da se posljednjih godina u kontinentalnom dijelu zemlje pojavljuje bolest virusa zapadnog Nila koju upravo prenose komarci. 

Jeste li znali o komarcima 

Čak preko milijun komaraca može se razviti tijekom sezone iz jednog vodenog legla. Vodeno leglo može predstavljati odbačenu gumu ili kantu koju je netko ostavio u dvorištu. Odrasli komarci žive oko 2 do 4 tjedna ovisno o vrsti, vlažnosti, temperaturi i drugim čimbenicima. Ženke komaraca često žive dulje od mužjaka komaraca, a upravo su one te koje bodu ljude i životinje kako bi dobile svoj obrok koji im osigurava potrebnu energiju za proizvodnju jajašaca. 

Komarci se mogu zaraziti virusima i parazitima nakon što ubodu zaražene životinje ili ljude. Iako su u tropskim i suptropskim krajevima svijeta jedna od najvećih zdravstvenih problema, kod nas su, na svu sreću, uglavnom bezopasni, uz iznimku već spomenutog virusa zapadnog Nila koji se povremeno pojavi. I kad nisu prijenosnici zaraznih bolesti ubodi uzrokuju svrbež i crvenilo, a djeci češće izazivaju i jače reakcije u obliku veće otekline koje se češanjem mogu pretvoriti u rane koje su podložne sekundarnim infekcijama. 

Zaštitite se od komaraca 

Zaštita od uboda komaraca važna je kako bi se spriječila reakcija na koži, ali i mogući prijenos zaraznih bolesti. Ikaridin je sintetski repelent koji pruža dugotrajnu zaštitu u odbijanju komaraca čak do 14 sati od nanošenja, a je vrlo učinkovit i protiv krpelja i ostalih insekata. Prikladan je i za osjetljive skupine kao što su djeca već od 2 godine te trudnice i dojilje.  

Nova generacija repelenta Zoom OFF sprej pruža učinkovitu zaštitu od komaraca, krpelja, obada i drugih insekata, upravo zbog ikardina koji je u proizvodu prisutan u koncentraciji od 20 %. Važno je naglasiti kako Zoom OFF ne sadrži DEET, ne izaziva iritacije na koži , ne ostavlja mrlje na odjeći, ne nagriza sintetiku ni plastiku, a u svom sastavu sadrži i aloe veru. Zbog blagog mirisa i lagane teksture, vrlo brzo nakon nanošenja ovog repelenta zaboravite da ga imate na sebi. 

Potražite u ljekarnama 

Sprej Zoom OFF je hrvatski proizvod i dio je Pharmoval PROTECT linije. Možete ga naći u svim ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama ili na drogerija.hr internet trgovini, a više informacija možete potražiti na službenim stranicama Pharmoval proizvoda. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sportski centar Trnje okupio više od 1000 posjetitelja
PROMO

Sportski centar Trnje okupio više od 1000 posjetitelja

Sportsko – obiteljskim druženjem za praznik rada Crvena Kalina i Favbet Foundation razveselili brojne Ukrajince

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin