Obavijesti

Promo sadržaj

Inovacije za satelitsku i svemirsku industriju dolaze iz Hrvatske uz potporu EU fondova

Inovacije za satelitsku i svemirsku industriju dolaze iz Hrvatske uz potporu EU fondova
3

Gospodarski rast i razvoj svake zemlje, pa tako i Hrvatske, izravno je vezan uz razvoj poduzetništva. Navedeno je prepoznato i na razini Europske unije, koja putem kohezijske politike potiče i unaprjeđuje poduzetništvo prvenstveno kroz ciljeve koji uključuju stvaranje novih radnih mjesta i jačanje poslovne konkurentnosti.

U Republici Hrvatskoj, značajna financijska sredstva za sektor poduzetništva osigurana su kroz Operativni program “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.” u okviru kojeg su značajne mogućnosti ulaganja predviđene kroz Prioritetnu os 3 - Poslovna konkurentnost, za koju je alocirano ukupno 585,7 milijuna eura, a čiji je cilj bolji pristup financiranju za male i srednje poduzetnike, poboljšan razvoj i rast malih i srednjih poduzetnika na domaćim i stranim tržištima te poboljšana inovativnost malih i srednjih poduzetnika uz omogućavanje povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva.

Među poduzećima koja su uz pomoć bespovratnih sredstva iz fondova Europske unije postigli iznimno dobre rezultate ističe se tvrtka Amphinicy d.o.o

Tvrtka je za projekt “Globalna ekspanzija inovativnih visoko-tehnoloških proizvoda i usluga s primjenom u satelitskoj i svemirskoj industriji ” zaprimila bespovratna sredstva iz fondova Europske unije u iznosu od 784.731,59 kn, pri čemu je  ukupna vrijednost projekta iznosila 1.125,466,19 kn. U sklopu projekta, Amphinicy je posjetio brojne međunarodne sajmove i sudjelovao na razgovorima u sklopu međunarodnih konferencija u cilju internacionalizacije poslovanja i promoviranja svojih proizvoda i rješenja.

Ovakav uspjeh jedne domaće tvrtke može poslužiti kao odličan primjer i poticaj drugim hrvatskih poduzećima da svoje projekte prijave na natječaje za dodjelu sredstava iz fondova Europske unije. Ono što poduzetnicima svakako ide u prilog je činjenica da je  Vlada usvojila novu kartu regionalnih potpora za razdoblje od 2022. do 2027. kojom je intenzitet potpore postao još veći, a uvjeti za poduzetnike povoljniji.

Više informacija o primjerima uspješnih projekata i mogućnostima financiranja bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije potražite na stranici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura