Obavijesti

Promo sadržaj

Izabrana momčad za EP, Šimun Krmek novi kapetan Hrvatske

Izabrana momčad za EP, Šimun Krmek novi kapetan Hrvatske
1

"Velika je čast i privilegija biti izabran za vođu momčadi; kapetan ima posebnu odgovornost - biti zadnji koji odustaje i prvi koji će na terenu za sobom povući sve ostale"

Hrvatska U18 ragbi reprezentacija ove je nedjelje pobjedom u prijateljskoj utakmici protiv Novog Zagreba došla do kraja svojih priprema za Europsko prvenstvo u Slovačkoj, gdje će od 16. do 23.4. nastupiti u skupini sa Švicarskom, Mađarskom, Srbijom, Izraelom, Moldavijom, Bugarskom te domaćinom Slovačkom, piše rugby.hr.

Nakon prošlogodišnjeg uspjeha, kada je naša juniorska reprezentacija u Andori bez poraza osvojila svoju Diviziju 1 Europskog prvenstva, očekivanja su svakako visoka; Hrvatska prvenstvo otvara utakmicom protiv Bugarske na sam Uskrs, u nedjelju u 10:30 sati, a na putu do željene medalje reprezentaciju će voditi novi kapetan, Zagrebaš Šimun Krmek.

- Velika je čast i privilegija biti izabran za vođu momčadi; kapetan ima posebnu odgovornost - biti zadnji koji odustaje i prvi koji će na terenu za sobom povući sve ostale. Nadam se da ću kapetansku dužnost obaviti na najvišoj razini i razveseliti sve koji nas podržavaju – rekao je Šimun, koji je uz svoje zamjenike, Splićane Vinka Rudića i Ivana Bibića, među najstarijim i najiskusnijim igračima u ovogodišnjoj ekipi.
 
S obzirom da je prošle godine u Andori bio jedan od ključnih pojedinaca, rekao nam je i kako je ekipa jednako dobra kao i prošle godine te da se svi u momčadi super slažu i nadaju ponovnom uspjehu:
 
- Cilj je opet prvo mjesto!
 
Reprezentacija na prvenstvo kreće u subotu rano ujutro, a na popis putnika izbornik Vlado Ursić i trener Ivica Dinarina stavili su sljedeće igrače:
 
Matej Luketić (LOKOMOTIVA), Andrej Marko Đokić, Mišel Malenica, Marko Svaguša (MAKARSKA RIVIJERA), Borna Karapetrić, Matej Kolić (MLADOST), Dorijan Babić, Marin Ban, Dominik Fišić (NOVI ZAGREB), Ivan Brčić, Josip Jukić, Ivan Prološčić (SINJ), Mislav Abramušić, Ivan Bibić, Toma Boljat, Joško Markić, Vinko Rudić, Luka Šutić, Matej Vuko, Luka Žunić (NADA), Šimun Krmek, Antonio Ležaić, Marko Livaić, Silvio Malec, Lovro Roguljić i Petar Šuklje
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sportski centar Trnje okupio više od 1000 posjetitelja
PROMO

Sportski centar Trnje okupio više od 1000 posjetitelja

Sportsko – obiteljskim druženjem za praznik rada Crvena Kalina i Favbet Foundation razveselili brojne Ukrajince

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin