Obavijesti

Promo sadržaj

Kad posao čitaš kao priliku - zaposlenici otkrili kako je raditi za najboljeg poslodavca

Kad posao čitaš kao priliku - zaposlenici otkrili kako je raditi za najboljeg poslodavca
2

Dejan Jovanović i David Lovaković kao najveću prednost rada u BAT-u ističu mogućnost napredovanja i kontinuirano učenje novih, konkurentnih vještina

Teško je za povjerovati da se za najboljeg globalnog poslodavca može raditi u Istri, ali upravo je Kanfanar mjesto u kojemu se nalazi hrvatsko središte ove korporacije i gdje se odvija transformacija poslovanja cijele grupacije. Radi se o BAT-u, kojeg je poznati Financial Times proglasio jednim od lidera među kompanijama koje predvode borbu protiv klimatskih promjena, a zahvaljujući investicijskim ciklusom od skoro 80 milijuna eura, tvornica u Kanfanaru postala je jedna od najmodernijih tvornica na svijetu po pitanju održivosti i novih kategorija proizvoda s potencijalom smanjenja štetnosti.

Tvornica u Kanfanaru među rijetkima na svijetu ima uvjete proizvodnje novih kategorija proizvoda, tako da BAT-ovi zaposlenici imaju jedinstvenu priliku steći znanje i iskustvo u radu sa strojevima koji predstavljaju revoluciju u industriji. BAT-u je ove godine, šest put zaredom dodijeljeno vrijedno priznanje za najboljeg globalnog poslodavca, ‘Global Top Employer‘, kojeg dodjeljuje Top Employers Institute, neovisna organizacija koja proučava radne uvjete najvećih globalnih poslodavaca. Certificiranje se temelji na opsežnoj procjeni praksi poslodavaca, a uključuje područja strategije ljudskih resursa, radno okruženje, privlačenje talenata, učenje, raznolikost i uključenost te dobrobit.

Edukacija, učenje novih vještina i mogućnost brzog napredovanja prvenstveno su razlozi koje su Dejan Jovanović i David Lovaković naveli kao one zbog kojih je BAT, za njih, najbolji poslodavac.

Dejan Jovanović je svoju karijeru u BAT-u započeo kao operater na stroju, a sada obnaša funkciju trenera za autonomno održavanje. Kao ključne prednosti rada u BAT-u izdvojio je stabilan posao, dinamičan rad, edukacije, mogućnost napredovanja, timsku atmosferu te benefite poput plaćenog toplog obroka i plaćenih putnih troškova. “Najviše me ispunjavala pozicija Voditelja linije jer sam imao svoj tim koji sam gurao da zajednički ispunjavamo zadane ciljeve i timski rješavamo izazovne situacije. Volim izazove, volim kad je na poslu dinamično i kad je svaki dan drugačiji. Osjećam se ispunjeno kada kao tim uspijemo pronaći nekakvo rješenje ili zajednički poboljšamo neki proces”, rekao je Dejan naglasivši kako je takva radna atmosfera jedino moguća kada radiš za poslodavca koji te poštuje i cijeni tvoje mišljenje, “BAT kao poslodavac omogućuje da se tvoj glas čuje i da donosiš odluke kao pojedinac, stvarno postoji dvosmjerna komunikacija što nisam prije iskusio”.

Otkad je došao u BAT, Dejanu je ponuđeno mnogo prilika, a on ih je, kaže, maksimalno iskoristio: ”Prema internoj praksi rotacije zaposlenika, moj potencijal je prepoznat te je započelo moje učenje i napredovanje na nove pozicije. Moji nadređeni su vidjeli što mogu te su mi nove pozicije bile ponuđene logičnim slijedom razvoja mojih sposobnosti i karijere.”

Slično iskustvo imao je David Lovaković, koji se, poput Dejana, u BAT-u vidi dugoročno, zbog prilika za sticanje, ali i prenošenje znanja. “Trenutno sam na poziciji tehničara, no po struci sam elektrotehničar pa se možda i prijavim za posao električara, da malo promijenim okruženje i dobijem nove izazove. S prve pozicije operatera sam brzo napredovao do tehničara jer je prepoznat moj trud, a vjerujem da bi me prihvatili i na novo radno mjesto, kako bih se mogao i dalje usavršavati, jer u BAT-u svi koji zaslužuju i dobivaju prilike”, ispričao je David, koji je posebno naglasio i važnost sistema podrške koji postoji u BAT-u.

Osim kolega, koji uvijek jedni drugima uskaču i pomažu, tu je sistem onboardinga koji se poboljšao zbog velikog broja novih zaposlenika i posebno me veseli da na svoje oči mogu vidjeti kako se stvari iz godine u godinu mijenjaju na bolje. Uz podršku nadređenih i potporu u rješavanju izazova, ovdje svaki posao vidim kao priliku”, zaključio je David.

Ako i ti posao vidiš kao priliku, želiš biti dio kolegijalnog okruženja i raditi inovativan posao za najboljeg globalnog poslodavca, prijavi se za posao u BAT-u. Više informacija o otvorenim pozicijama, uvjetima rada i benefitima moguće je saznati na linku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Biraj limenku, opet i opet i opet!
PROMO

Biraj limenku, opet i opet i opet!

Svima draža ambalaža

Damjan Rudež - Od NBA igrača do uspješnog poduzetništva
PROMO

Damjan Rudež - Od NBA igrača do uspješnog poduzetništva

Damjan Rudež, novi predavač Skill Boxa, profesionalni košarkaš, najbolji je primjer mladima kako je na svom putu odabrane karijere pa potom ulaganjem u svoje obrazovanje, nastavio putem uspješnog poduzetnika.
Na što pripaziti prilikom kupnje opločnik
PROMO

Na što pripaziti prilikom kupnje opločnik

Otkrijte prednosti betonskih opločnika u razgovoru s Dorianom Žunićem