Obavijesti

Promo sadržaj

„Kako sam upoznao vašu snajku“ - posjetite lokacije snimanja serije

„Kako sam upoznao vašu snajku“ - posjetite lokacije snimanja serije
6

Posljednjih tjedana nova hrvatska rom-com serija „Kako sam upoznao vašu snajku“, smještena u idilični krajolik Baranje, doživljava nevjerojatan uspjeh. Primjerice, u ovaj je tjedan ušla kao jedan od najgledanijih domaćih videa na YouTubeu gdje se prikazuje, nadilazeći zastarjela pravila TV-produkcije

Pejzaži stvoreni za romantiku

Radnja prati glavnog junaka, Marka, koji tijekom praznika u Baranji upoznaje ljubav svog života, Njemicu Avu. Provodni motiv serije je Markov razgovor s roditeljima, tijekom kojeg im junak opisuje kako je u hipu zavolio svoju buduću ženu i njihovu snahu, tj. snajku.

Budući da se Markova i Avina ljubav, inače jedna od najvatrenijih u domaćoj produkciji posljednjih godina, efektno sljubljuje s baranjskim krajolikom u kome je buknula, naša je ekipa odlučila obići lokacije snimanja ovog neočekivanog hita.

Par se upoznaje u šarmantnom Zmajevcu, na kušanju vina u jednom od gatora – autohtonih vinskih podruma. Karanac, Kneževi Vinogradi i Suza također otkrivaju mnoštvo poznatih lokacija. Ne čudi da su ova poetična sela poslužila kao poprište brojnih scena, budući da su i u stvarnosti onakva kakvima ih prikazuje fikcija. Nema koga ljupka panonska arhitektura, živopisni ugođaj te niz vrhunskih restorana ne bi naveli na zaljubljivanje.

Uzbuđenja u Ritu i nježnosti na Planini

Još od „Duha u močvari“ Kopački rit nije ugostio uzbuđenja kakva su mu priskrbile pojedine epizode „Kako sam upoznao vašu snajku“. Scena Avinog pada iz čamca, uzrokovanog podvalom ljubomorne Lucije, ne samo da je jedna od najnapetijih u suvremenom rom-com žanru, nego paralelno uspijeva biti i edukativna! Strepeći za Avu, istodobno saznajemo fascinantne podatke o najočuvanijem vlažnom staništu Europe i vizualnim efektima koje ovdje stvaraju promjene godišnjih doba i vodostaja. Opisanu epizodu pogledati, a Kopački rit svakako posjetiti!

Nemojte propustiti ni bicikliranje kroz vinograde na padinama uzvišenja koje Baranjci zovu Planinom, dok ga Ava i Marko pamte kao mjesto svog prvog poljupca. I ovdje zaključujemo: pogled koji s Planine, osobito s vidikovca na Karanačkom brdu, puca na prostranstvo vinograda, šuma i polja u daljini nije mogao rezultirati drugim doli strastvenom razmjenom nježnosti na francusko-baranjski način.

Podunavski beach party

Jedna od najemotivnijih scena u dosad prikazanom dijelu serije također se odvija na vidikovcu, ali onom koji ponad Batine obgrljuje moćni Dunav i nepreglednu ravnicu u pozadini. Ovdje se, naime, Ava prisjeća svojih pradjeda i prabake, podunavskih Nijemaca izbjeglih krajem Drugog svjetskog rata. Pogled će i vama oduzeti dah, a što se tiče emocija, nećete ostati imuni na priču o krvavoj Batinskoj bitci.

No, kao što svaki rom-com završava happy endom, tako smo i mi svoj obilazak odlučili okruniti lješkarenjem u stilu „Baywatch“ scena kojima „Kako sam upoznao vašu snajku“ obiluje. Naročito se to odnosi na šestu epizodu u kojoj Marko i Ava s prijateljima organiziraju beach party. Iznenadili smo se kad smo, stigavši na Stari Dunav u Dražu, shvatili da ovaj rukavac Dunava i u stvarnosti nudi sve sadržaje potrebne za vrhunsko opuštanje – pješćanu plažu, beach bar, romantičnu šetnicu, osvježavajuću vodu i prekrasnu prirodu... Baranja je uistinu mjesto gdje filmske setove ne treba inscenirati!

Disclaimer: Svi izneseni podaci o seriji „Kako sam upoznao vašu snajku“ su neistiniti. Naprotiv, svi podaci o ljepotama Baranje itekako drže vodu, u što se i sami možete uvjeriti. Dođite, bit će vam filmski!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sportski centar Trnje okupio više od 1000 posjetitelja
PROMO

Sportski centar Trnje okupio više od 1000 posjetitelja

Sportsko – obiteljskim druženjem za praznik rada Crvena Kalina i Favbet Foundation razveselili brojne Ukrajince

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin