Obavijesti

Promo sadržaj

Mladi chef otkrio nam je kako se radi u à la carte restoranu

Mladi chef otkrio nam je kako se radi u à la carte restoranu
1

Half 8 jedan je od à la carte restorana po kojima ćete pamtiti svoj odmor.

U centru Novigrada na terasi, nekoliko koraka od mora poslužiti će vam vrhunske specijalitete od ribe, sočan, obavezno odležan steak, Mason burgere ili domaću tjesteninu s tartufima. Narcis Mujčin posljednje dvije godine radi kao kuhar u restoranu Half 8, koji je dio turističke kompanije Aminess Hoteli & Kampovi. Iako ima tek 23 godine, iza sebe ima sedam odrađenih sezona u kuhinjama Aminessovih restorana. Došao je, priča, iz Slavonskog Broda sa sedamnaest godina i potvrdom o sposobnosti za rad od školskog pedagoga. Pet sezona odradio je u restoranu Capa u Aminess Maravea Camping Resortu, a posljednje dvije dobio je priliku raditi u restoranu Half 8. Posebno ističe priliku učenja od Davida Skoke, jednog od najboljih hrvatskih chefova, koji u sklopu projekta ‘Aminess Gourmet Lab’ educira mlade kuhare. 

‘Aminess puno ulaže u razvoj svojih kuhara. Edukacije koje smo prošli s Davidom Skokom su bile vrhunske. Nikada nisam imao priliku raditi s chefom koji toliko zna o pripremi ribe. Ta znanja su mi bila neprocjenjiva za osobni napredak. Kvalitetna riba kod nas je pristupačna i možemo pripremati fantastična jela’, govori Narcis. 

Kao primjer s edukacije, izdvaja trik koji je pokupio od Skoke, a to je da fileti ribe mogu dugo ostati svježi u mješavini soli i šećera.

 ‘Trenutno imamo jednu od najvećih bruto osnovica plaća u turizmu kojoj se pribrajaju dodaci za rad nedjeljom i praznikom, dodatak za godine provedene u firmi, stalni mjesečni dodatak, božićnica i dar za djecu. Osim toga, smještaj je osiguran svim zaposlenicima u destinacijama u kojima poslujemo, a trenutno su to Novigrad, Orebić i Brna na Korčuli’, poručuju iz Aminessa.

Narcis Mujčin kaže da je prilika za učenje i napredak u Aminessu mnogo, a svakodnevni posao je zanimljiv i izazovan. Dodaje i da, iako se tijekom sezone drži čvrste rutine, njegov posao je daleko od monotonog. “A la carte kuhinja u sezoni ne može biti monotona. Gužva je, nosi te adrenalin. Nikada ne znaš koliko će ljudi doći na večeru i što će naručiti. Niti jedna večer ne izgleda isto. Puno je drugačije od, recimo, pansiona”, govori nam Narcis. 

Restoran u kojem radi nudi različite specijalitete, ali on se specijalizirao za stakeove. Kada je kao klinac prvi puta došao u kuhinju, već su ga prve noći postavili za roštilj, pa se s vremenom i razvio u tom smjeru. 

‘Danas najviše radim stakeove. Tomahawk, T-Bone, Ramstek, Striploin, Biftek i Ribeye. Radimo s odležanim mesom koje se prije no što se posluži odležava 32 dana. Kvaliteta mesa s kojim radimo je iznimno visoka’, priča. 

Kroz godine je razvio vlastiti stil pripreme, naučio sitne finese koje dolaze s iskustvom. Želite li, poput Narcisa, svoju karijeru u gastronomiji započeti u Aminessu, popis otvorenih pozicija možete pogledati ovdje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.