Obavijesti

Promo sadržaj

Noć knjige s dobrotvornom notom

Noć knjige s dobrotvornom notom
6

Hoću knjigu u suradnji s dizajnericom Klasjom Habjan izbacio posebne majice

Akcija Knjiga svima i svuda, koja donosi mnogobrojne popularne knjige po sniženim cijenama u proljeće i zimu, već je dobro poznata knjiškoj publici, kao i anualna Noć knjige koja osigurava fantastičan program za djecu i mlade, a održava se u knjižnicama i knjižarama diljem Hrvatske. No rijetki prilikom ovakvih događanja odu korak dalje, a ove je godine to napravio knjižarski lanac Hoću knjigu. Osim redovnog programa za Noć knjige koji uključuje brojne aktivnosti za mlađe i starije, dolazak stranih autora i knjiški kviz, Hoću knjigu organizirao je i jednu posebnu dobrotvornu akciju. 

U suradnji s umjetnicom, ilustratoricom i dizajnericom Klasjom Habjan Hoću knjigu izradio je limited edition majice, koje s prodajom počinju točno na Noć knjige. Sav prihod od prodaje donirat će se neprofitnoj udruzi Smiješak za sve, koja djeluje još od 2013. godine, a trenutno broji više od 260 volontera. Njihov primarni cilj jest pružiti emocionalnu i duhovnu potporu najranjivijim skupinama društva kroz druženje uz knjigu, popularizirati ljubav prema čitanju i književnosti te pružiti podršku onima kojima je najteže. Udruga djeluje na brojnim lokacijama, od bolnica, domova za nezbrinutu djecu, vrtića, kao i u centrima za rehabilitaciju i obrazovanje djece i mladih s poteškoćama u razvoju. 

 

Omiljeni su među djecom i roditeljima upravo zahvaljujući projektu “Laku noć, pričoljupci!”, koji je aktivan čitave godine, bez obzira na praznike, vikende i vremenske neprilike. Volonteri, odnosno stričeki i tete pričalice, kako se nazivaju, dolaze na bolničke odjele Dječje bolnice Srebrnjak i Klinike za pedijatriju u Kliničku bolnicu Sestara milosrdnica, a odnedavno i u Kliniku za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj, gdje se druže s djecom, čitaju im priče te im vraćaju osmijeh na lice. Utemeljili su i Smiješkovu knjižnicu u Petrinji nakon razornog potresa, zahvaljujući donacijama upravo svojih volontera.  

Kako bi im pomogli u ostvarivanju njihovih ciljeva i podržali ljubav prema knjizi i čitanju kod mališana, Hoću knjigu odlučio je upravo ovoj udruzi donirati prihod od prodaje majici. 

Majice su limited edition unisex modeli, a mogu se kupiti u svim Hoću knjigu knjižarama kao i preko weba

Nosite ih sa smiješkom! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sportski centar Trnje okupio više od 1000 posjetitelja
PROMO

Sportski centar Trnje okupio više od 1000 posjetitelja

Sportsko – obiteljskim druženjem za praznik rada Crvena Kalina i Favbet Foundation razveselili brojne Ukrajince

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti
Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin