Promo sadržaj

Komentari 0

Osijek - prava jesenska destinacija za vikend iz snova

Osijek - prava jesenska destinacija za vikend iz snova

Na Dravi je smješten je i jedan od najljepših hotela na tom području koji ime nosi po svome gradu. U njemu će vas oduševiti baš sve. Ljubazni Slavonci, njihova hrana, pozicija hotela, dizajn interijera, pogled iz soba...

Prava je to jesenska vikend destinacija. Udaljen oko 280 km od Zagreba, u ravnici na desnoj obali rijeke Drave. Osijek je po mnogočemu poseban i vrijedan pažnje. Odlučite li ga iskoristiti kao jednodnevnu ili dvodnevnu destinaciju, ili ćete se slučajno naći u prolazu, vjerujte da neće požaliti. Na Dravi je smješten i jedan od najljepših hotela na tom području koji ime nosi po svome gradu. U njemu će vas oduševiti baš sve. Ljubazni Slavonci, njihova hrana, pozicija hotela, dizajn interijera, pogled iz soba... A tek restoran Zimska luka, koji se nalazi u sklopu hotela. Kombinacija tradicije i praćenja trendova doveli su do vrhunske gastronomske ponude. Veliki utjecaj na širinu ponude ima i lokacija, te na jelovniku možete pronaći raznoliku ponudu jela karakterističnih za sve dijelove Hrvatske. Tu su okusi slavonske kulinarske tradicije, vrhunski svjetski poznata jela i egzotični specijaliteti! A navede li vas put ondje nedjeljom tada u Zimskoj luci možete istinski uživati. Svake nedjelje  pripremaju atraktivni buffet ručak namijenjen obiteljskom druženju. Buffet podrazumijeva izbor juha, toplih predjela, bogatu ponudu glavnih jela, priloga, salata te slastica. Cijena po osobi iznosi 90 kn za odrasle i 45 kn za djecu od tri do deset godina.

A nakon dobre hrane, predlažemo šetnju Osijekom koji će vas oduševiti. Osječki pješački most jedan je od najpoznatijih i najljepših simbola Osijeka. Visok je 35 metara i od 2017. godine diči se prekrasnim osvjetljenjem koje je proizašlo iz akcije Osvijetlimo naš most. Obavezno prošećite dravskom šetnicom, na pješački se most pruža prekrasan pogled i danju i noću. Šetnjom preko pješačkog mosta stići ćete na lijevu obalu Drave, na baranjsku stranu gdje vas čeka Zoološki vrt i akvarij grada Osijeka. O osječkoj povijesti i kulturi možete saznati puno i šetnjom kroz Tvrđu. Barokna gradska jezgra sagrađena je u 18. stoljeću na mjestu srednjovjekovnog Osijeka koji je od 1526. do 1687. bio pod osmanskom vlašću. A samo 20-ak kilometara od Osijeka nalazi se i park prirode Kopači rit. Tu ljepotu nikako ne želite propustiti.