Obavijesti

Promo sadržaj

Poznati reper gradi karijeru u građevinarstvu

Poznati reper gradi karijeru u građevinarstvu
3

Nova pojačanja Koordinacije s juga Hrvatske, Matej Sunara i Ante Cash donose strast prema građevinarstvu i dobre priče u premijeri emisije 27. rujna.

Koordinacija, specijalizirana emisija o građevinarstvu, nakon dvije godine emitiranja na YouTube kanalu, započinje svoje emitiranje na Drugom programu HTV-a i na digitalnim kanalima 24sata. Uz već prepoznatljiva lica reportera, Matej Sunara i Ante Cash nova su pojačanja Koordinacije s juga Hrvatske. I dok nas je Sunara u nekim epizodama Koordinacije upoznao s radom šibenskih asfaltera ili prometom u Splitsko-dalmatinskoj županiji, Casha očekuje premijera Koordinacije u srijedu 27. rujna. Obojica vole dobre priče, Cash i dobre pjesme, a obojica gaje ljubav prema građevinarstvu. 

O građevinarstvu i dobrim pričama

„Građevinarstvo je zdravi posao koji ima niz svojih prednosti – od toga da se fizički umoriš do toga da golim okom možeš vidjeti konkretne rezultate svog rada. Isus je mogao biti na svijetu što god je htio, imao je talente za sve, ali na kraju se ipak odlučio baviti građevinarstvom. Nije to slučajno“, govori nam Ante Vlašić, poznatiji pod nadimkom Cash

Sunara odmalena voli dobre priče. Odrastao je uz tetu Nadu Šurjak, legendarnu novinarku HTV-a, koja je 20 godina stvarala emisiju More. I sam je postao istinski zaljubljenik u lijepe i dobre priče pa ga je put odveo na fakultet Društvenih komunikacija na Papinskom sveučilištu Salesiana u Rimu. Oduvijek je pokazivao interes za televizijsko novinarstvo pa je tako radio na emisiji Božanstvena komedija i surađivao s Robertom Knjazom na brojnim formatima. U svom Splitu prepoznatljiv je po radu za HNK Hajduk, a uz sve te novinarske podvige svrstava i Koordinaciju. 

„Svijet građevinarstva je neiscrpno vrelo tema. Želimo tražiti dobre i lijepe priče po cijeloj Hrvatskoj. Gledatelji u prvim epizodama u sklopu rubrike Miljokaz mogu vidjeti kako izgleda gradnja suhozida u Starogradskom polju na otoku Hvaru, koji su na popisu UNESCO svjetske baštine. Saznat ćemo kako se gradi jedna bunja, koje tajne skriva vojna baza Željava u Lici, kako izgleda prava mediteranska kuća, što se uči u jedinoj specijaliziranoj klesarskoj školi u svijetu smještenoj u Pučišćima, koja je razlika između konobe i kleti ili po čemu su Hektorovićev Tvrdalj, Kudin most i svjetionik Veli Rat na Dugom otoku jedinstveni u svijetu i još mnogo toga.“

Što je Antina garaža?

Cash se uz pjevanje po kojem je naširoko poznat, bavi i građevinarstvom. Najviše keramikom, ali i ostale grane građevinarstva su mu poznate. Iz te ljubavi nastala je još jedna – zabavan pristup alatima koje recenzira u svom projektu Antina garaža. Upravo je ovo naziv rubrike koja će postati sastavni dio Koordinacije. 

„Jako se veselim Antinoj garaži na HTV-u. Pripremili smo puno dobrih scenarija, jedva čekam da ih realiziramo i da čujemo povratne informacije gledatelja“, dodaje Cash. 

O zajedničkoj suradnji i prijateljstvu

Za potrebe emisije Cash i Sunara zajedno su posjetili Benkovački sajam. Dvojicu prijatelja i suradnika spajaju još neki projekti. 

„Raduje me što mi je i prijatelj i kolega iz Božanstvene komedije s nama u ekipi Koordinacije. I njegova je rubrika ležerna i siguran sam da će u isto vrijeme i nasmijati i educirati gledatelje, jer nije Ante samo komičar iz satirične emisije, on je i profesionalni keramičar i prikucani reper. Mogu slobodno reći da je Ante najbolja osoba koju sam upoznao u zadnjih 10 godina. Ne smijem napisati više da mi se žena ne uvrijedi. 

„Sa Sunarom surađujem duže vremena, počeli smo u Božanstvenoj komediji, Sunara se pojavljuje i u mojim spotovima, jedan je od članova Antine garaže i na kraju nas spaja Koordinacija. Sunare na sve strane. Volim raditi s njim jer je dokaz da netko može biti zabavan, duhovit i simpatičan, a u isto vrijeme nije nepristojan ni vulgaran“. 

Cash i Sunara zajedno su posjetili Benkovački sajam na kojem su se sjajno zabavili jer kako kaže Cash, posjetili su jedno živopisno mjesto. Što su snimili u Benkovcu, moći ćemo vidjeti u novim epizodama Koordinacije od srijede 27. rujna na HRT-u i 24sata. 

„U Benkovcu smo snimili dva sata čistog blaga i taj je sajam naša nacionalna baština. Moj je savjet svima koji se osjećaju potišteno i loše da desetog u mjesecu sjednu u automobil i odvezu se do Benkovca. Garantiram promjenu raspoloženja, puno smijeha i lijepu uspomenu“, ističe Sunara. 

Pratite Koordinaciju na HRT-u i 24sata

„Koordinacija je jedna iz temelja dobro napravljena emisija – od njezinih ozbiljnih dijelova u kojima možete puno naučiti i vidjeti mnoge zanimljivosti povezane s građevinarstvom sve do zabavnijih dijelova koji će vas nasmijati. Mislim da ćemo u budućnosti samo rasti. Ekipa je dobro, kvalitetni ljudi rade na pripremi emisije tako da ako vas prosječno zanima građevinarstvo, emisija će vam biti jako zanimljiva“, govori Cash. 

Sunara dodaje: „Po meni je Koordinacija budućnost obrazovanja. Ona na jedan lijep, sažet i kreativan način priča ozbiljne i stručne priče. Na taj ćemo način pričanja puno jednostavnije usvojiti gradivo i zapamtiti neke stvari. Vjerujem da bi svaki učenik potpisao ovakav način učenja“. 

Koordinaciju možete pratiti svake srijede od 27. rujna na Drugom programu HTV-a i na 24sata. Kompletan sadržaj bit će dostupan na YouTube kanalu Koordinacije i na društvenim mrežama: Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'
VELIKI INTERVJU

Tomislav Jelinčić o braku, vjeri i četvero djece: 'Tik prije vijesti supruga mi je dobila trudove...'

Voditelj Tomislav Jelinčić prisjetio se početaka na RTL-u, a u listopadu slavi 19 godina braka sa suprugom Ivanom
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana