Obavijesti

Promo sadržaj

Last minute: nikad povoljniji auto servis prije godišnjeg

Last minute: nikad povoljniji auto servis prije godišnjeg
5

Ljeto je stiglo, a s njim i ljetne vrućine. Kako pripremamo sebe za predstojeći period, na isti način potrebno je dobro pripremiti i limenog ljubimca

Ljetna vrućina, naime, dosta utječe na vozilo, stoga ga je potrebno dobro zaštiti od nje vodeći pritom računa i o nekim drugim stvarima koje vožnju čine ugodnijom. O čemu sve treba voditi računa kako bi odlazak na godišnji odmor protekao opušteno i bez poteškoća?

Provjera sustava klimatizacije

Prva stvar koja Vam je potrebna ljeti u automobilu jest sustav za klimatizaciju. Uz pretpostavku da u dosadašnjem zimskom i proljetnom periodu navjerojatnije nije bio često u upotrebi provjerite da li u putničku kabinu upuhuje hladan zrak. Obratite pozornost i na čudne zvukove ili miris. Ukoliko primjetite bilo što od gore navedenog, sustav klimatizacije potrebno je servisirati tj. po potrebi očistiti, provjeriti mjesto eventualnog istjecanja rashladnog plina ili eventualno dopuniti ga plinom. U tom slučaju slobodno se obratite Quality Service servisnoj mreži.

Spriječite pregrijavanje motora vozila

Motor vozila se tijekom ljetnog perioda najčešće pregrijava. Od pregrijavanja, štiti ga sustav hlađenja motora koji služi da motor tijekom rada (vožnje) zadržava konstantnu radnu temperaturu od otprilike 93 stupnja celzijevih. To je temperatura na kojoj gorivo najbolje izgara tijekom radnog ciklusa, oslobađajući pritom najmanje štetnih ispušnih plinova u okoliš, a motorno ulje radi optimalne viskoznosti omogućava lakše gibanje pokretnih dijelova motora i smanjuje njihovo habanje. Zbog velike opasnosti od pregrijavanja motora za vrućih dana sustav hlađenja zahtijeva posebnu pažnju. Vrlo je važno redovito provjeravati nivo rashladne tekućine (Važno!!! Ne skidajte čep hladnjaka motora dok je motor vruć!). U Quality Service mreži stručno možemo provjeriti nivo rashaldne tekućine u Vašem vozilu.

Provjera  nivoa motornog ulja

U ljeti je bitna redovita provjera nivoa motornog ulja jer ste u prosjeku više na cesti. Ulje je potrebno zamijeniti prema preporučenim intervalima proizvođača vozila danim u uputama za održavanje vozila. Nemojte zaboraviti barem jednom mjesečno provjeriti nivo ulja u motoru te ga po potrebi doliti vodeći računa o ispravnoj gradaciji. U Quality Service mreži možete ovo obaviti bez ikakvih poteškoća uz najkvalitetniju uslugu.

Vodite računa o akumulatoru

U pravilu, akumulator uvijek zataji u najnezgodnijem trenutku, a na ljetnom odmoru najzadnje što Vam treba jesu dodatni troškovi vuče vozila ili skupljih popravaka. Otkazivanje akumulatora vrlo je lako moguće prevenirati. Simptomi slabijeg rada akumulatora su otežano pokretanje motora vozila, upaljena lampica “Check engine”, niska razina elektrolita (tekućine) u akumulatoru, napuhnuti akumulator i puštanje elektrolita. Ukoliko opazite bio što od ovoga odmah se obratite u Vama najbliži Quality Service servisni centar.

Dobro je provjeriti cjelokupno vozilo

Preventiva naravno, ne završava sa ovim. To su još  kočnice, pogonski sklop, gume i još štošta. Ukoliko želite bezbrižno krenuti na zasluženi ljetni odmor najbolje je da provjerite sve.

Pravovremeno se pobrinite za preventivu

U svakom od Quality Service servisnih centara stručno i kvalitetno možemo obaviti ljetni preventivni pregled vozila za Vas, bez stresa vodeći pritom računa o najboljoj kvaliteti za Vaše vozilo.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Vatrogastvo nam je u genima: Nekada su društva imala svoje liječnike, veterinare, zbor...
FELJTON

Vatrogastvo nam je u genima: Nekada su društva imala svoje liječnike, veterinare, zbor...

Polovinom 19. stoljeća osnivaju se prve organizirane vatrogasne postrojbe u Hrvatskoj. Tako je 1863. u Rijeci osnovana prva profesionalna vatrogasna postrojba