Obavijesti

Promo sadržaj

Projekt Pokret za radost uređuje 10 novih vježbališta

Projekt Pokret za radost uređuje 10 novih vježbališta
5

Počelo je glasovanje za odabir deset novih gradova diljem Hrvatske u kojima će Coca-Cola urediti aktivne zone, odnosno vježbališta na otvorenome

Coca-Cola u Hrvatskoj ove će godine u suradnji s partnerima i lokalnim zajednicama urediti deset novih vježbališta na otvorenome – aktivnih zona – u gradovima koje glasovanjem odaberu hrvatski građani. Glasovanje je preko mrežne stranice www.pokretzaradost.hr već krenulo, a glas za aktivnu zonu u svojemu gradu možete dati sve do 15. travnja 2017.

Glasuje se unutar triju kategorija gradova – do 10 000, od 10 000 do 35 000 te s više od 35 000 stanovnika – a sustav glasovanja svim gradovima unutar pojedine kategorije omogućuje ravnopravan položaj. Vježbališta će se urediti u najbolje plasiranim gradovima po broju glasova u svakoj od kategorija, i to u četiri grada do 10 000 stanovnika, kojih je u Hrvatskoj najviše, tri grada od 10 000 do 35 000 stanovnika te u tri grada s više od 35 000 stanovnika. 

Hrvatska Kostajnica, 15.09.2016 - Pokret za radost 2016. projekt je kojim je otvoreno vjezbaliste na otvorenom

Nakon završetka glasovanja Coca-Cola će u suradnji s gradskim upravama u odabranim gradovima urediti vježbališta na otvorenome te im ih predati u trajno vlasništvo. Cilj je projekta podržati razvoj slabije razvijenih područja kako bi se i u njima podigla kvaliteta života te potaknuti stanovništvo na više kretanja i redovito vježbanje.

Aktivne se zone uređuju na lako dostupnim odredištima, a svaka će biti opremljena s ukupno šest sprava za vježbanje različite namjene kojima se ciljano mogu jačati mišići cijeloga tijela, a namijenjene su svima neovisno o dobi i tjelesnoj spremi. Nakon otvorenja građane u aktivnim zonama očekuju i besplatne rekreativne aktivnosti i savjetovanje o vježbanju koje Coca-Cola organizira pod nadzorom partnera projekta.

Pleternica, 140916 - aktivna zona

Inicijativa je uređenja aktivnih zona pokrenuta prošle godine u okviru višegodišnjega Coca-Colina projekta Pokret za radost kad je uređeno prvih deset aktivnih zona koje su dosad izazvale iznimno pozitivne reakcije.

Partneri su projekta Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatski Crveni križ, a potporu su projektu dali Ministarstvo zdravstva, Središnji državni ured za šport te Udruga gradova u Republici Hrvatskoj. I ove godine kao njegovi veleposlanici projekt podržavaju Mirza Džomba, nekadašnji rukometni reprezentativac i Antonija Blaće, televizijska voditeljica.

Više podataka o aktivnim zonama pronađite na www.pokretzaradost.hr.

Vis.21.2016 - Otvorenje vjezbalista Pokret za radost.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sportski centar Trnje okupio više od 1000 posjetitelja
PROMO

Sportski centar Trnje okupio više od 1000 posjetitelja

Sportsko – obiteljskim druženjem za praznik rada Crvena Kalina i Favbet Foundation razveselili brojne Ukrajince

Pravila nagradnog natječaja #daj2svrhu
NAGRADNI NATJEČAJ

Pravila nagradnog natječaja #daj2svrhu

Iskorištenim Podravkinim limenkama dajte drugu svrhu i pretvorite ih u posude za cvijeće, vaze, posude za olovke, lampe... Deset najkreativnijih natjecatelja Podravka nagrađuje poklon paketima.
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti