Obavijesti

Promo sadržaj

Sup, kajak ili gumenjak - kako izbrati savršeno plovilo za avanture na vodi?

Sup, kajak ili gumenjak - kako izbrati savršeno plovilo za avanture na vodi?
4

Donosimo mali vodič za sportske entuzijaste i obitelji koje ne miruju ni kad su na godišnjem odmoru!

Najblaže rečeno, postoje dva načina guštanja u ljetnom odmoru – po cijele dane se izležavati na plaži ili isprobati uzbudljive sportove na moru, rijeci ili jezeru. Ako volite pustolovna ljetovanja, tada sigurno razmišljate o aktivnostima koje pune baterije i zabavljaju čak i na odmoru. I zato ste pravi sretnici jer danas postoje vodeni sportovi za svakoga – za samce koji u avanture radije odlaze solo, u društvu najdražeg kućnog ljubimca, prijatelja, pa čak i cijele obitelji koje u ovo ludo moderno doba žude provesti što više zajedničkog vremena. 

Veslanje se nalazi na samom vrhu popisa uzbudljivih ljetnih aktivnosti, ali sa sobom nosi uvijek isto pitanje: koje plovilo odabrati, čamac na napuhavanje, kajak ili sup daske? U nastavku vam otkrivamo sve čari veslanja kako bi imali savršen rekvizit za maksimalnu uživanciju na odmoru! 

Čamac na napuhavanje za obiteljski “bijeg od civilizacije” 

Smeta vas gužva na omiljenoj plaži? Dojadilo vam je plivati na istom mjestu? Želite vidjeti susjednu uvalu, ali do nje se može doći jedino „s mora“? Nema problema ako imate gumenjak, taj mali čamac na napuhavanje u koji stane cijela obitelj i za čije upravljanje ne treba imati položen ispit.  

Ponesite ruksake s dovoljno tekućine i hrane za piknik i krenite u novu obiteljsku pustolovinu u nevjerojatno čvrstom i stabilnom čamcu kojeg pokreće snaga vaših mišića. Izlet s čamcem na napuhavanje može uljepšati i najdosadniji dan ako djeci dopustite da mrvicama kruha nahrane ribice, a laganom povjetarcu prepustite kormilo. Zašto plivati ili plutati na luftiću do obližnjeg svjetionika, kada veslajući gumenjakom možete doći brže i sigurnije, zar ne? 

Kajak otkriva skrivene dragulje prirode 

I dok su gumenjaci odlični za male obitelji, kajaci su sjajan prijevoz za jednog, dvoje ili pak troje putnika. Nema sigurnijeg vozila koje može kročiti uskim i plitkim vodama, pristupiti zadivljujućim stijenama u kojima se skrivaju špilje ili drugim veličanstvenim mjestima za koja zna samo lokalno stanovništvo i koje se ne nalazi se na popisu razvikanih turističkih odredišta. 

Supanje je zabava za sve uzraste 

Posljednjih desetak godina veslanje na sup dasci je mnogima postala najdraža ljetna razonoda. Zašto je supanje (eng. „Stand Up Paddle“) najatraktivniji vodeni sport današnjice? Zato što se može veslati na svim vodenim površinama, nije potrebna posebna fizička priprema, djeluje na sve mišiće tijela te je iznenađujuće zabavno – i malima i velikima! 

Sup daska ima dovoljno mjesta i za dijete ili kućnog ljubimca, a koji će biti sjajno društvo u razgledavanju obale ili morskog dna. Pođite na pecanje, odradite kvalitetan kardio trening ili organizirajte dječju utrku na sup daskama, meditirajte na pučini ili probajte stati u najdražu joga pozu, a da ne padnete u vodu. 

Gdje god odmarali, najvažnije da se dobro zabavite. Ne trošite vrijeme u potrazi za gumenjakom, kajakom ili sup daskom jer vas isti čekaju na jednom mjestu – Bestway online shop nudi najbolje Hydro-Force™ modele plovila iznimnih karakteristika i izdržljivosti bez obzira na broj članova u vašoj posadi! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!
BOLUJE OD NEIZLJEČIVE BOLESTI

Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!

Iako je u Dinamu proveo samo jednu sezonu, zavolio je taj klub i Zagreb i volio bi još jedanput doći na utakmicu. Pamti Mikića, Vukojevića, pobjedu u Amsterdamu..., a prije 17 godina je rekao: 'Modrić je najbolji na svijetu'