Obavijesti

Promo sadržaj

U Danskoj su blokirane online kladionice

U Danskoj su blokirane online kladionice
1

Strane internetske kladionice nisu u sustavu poreza, pa tri do četiri milijarde kuna godišnje ne prolazi ni kroz hrvatski proračun. Tome moramo stati na kraj

Telekom operateri u Danskoj izgubili su spor i sud im je naredio blokadu 24 ilegalne kladionice. Danska regulatorna agencija još je listopadu prošle godine tražila obustavu rada ilegalnih kladionica jer osim što državi ne plaćaju porez, bez nadzora su dostupni čak i maloljetnicima. S obzirom na to da su se oglušili na zahtjeve, slučaj je završio na sudu koji je 23. siječnja naredio blokadu stranim kladionicama i u Hrvatskoj država na proračunu gubi milijune. Dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Damir Mišković, predsjednik Uprave HNK Rijeka i promotor novog modela financiranja domaćeg nogometa, izašao je u javnost s inicijativom da RH, po uzoru na Mađarsku i Njemačku, zabrani IP adrese stranih tvrtki preko kojih se izvlače dobici internetskog klađenja. 

- Strane internetske kladionice nisu u sustavu poreza, pa tri do četiri milijarde kuna godišnje ne prolazi kroz hrvatski proračun - izjavio je za Poslovni dnevnik Mišković. Procjene su da hrvatski građani u stranim ilegalnim kladionicama na internetu ostave više od tri milijarde kuna godišnje, a proračun time gubi oko milijardu kuna, piše Poslovni dnevnik.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe
PROMO

Sonja i Natalija, žene koje ruše rodne stereotipe

Posjetili smo dvije iznimne žene koje svakim danom ruše nametnuta rodna ograničenja i dokazuju istinsku snagu žena

Svi su pohrlili po ulaznice za "Progledaj srcem"
PROMO

Svi su pohrlili po ulaznice za "Progledaj srcem"

Duhovno-glazbeni spektakl godine okupit će najpopularnije izvođače duhovne glazbe u Areni Zagreb
"Um širi od neba": Kineski predsjednik Xi i francuska kultura
PROMO

"Um širi od neba": Kineski predsjednik Xi i francuska kultura

Svaki put kad kineski predsjednik Xi Jinping održi novogodišnji govor, njegove police u uredskom prostoru unutar kompleksa Zhongnanhai uvijek su proučavali znatiželjni knjiški crvi diljem zemlje i svijeta.