Promo sadržaj

Komentari 0

U Hrvatsku dolazi jedan od najvećih svjetskih organizatora glazbenih događanja

U Hrvatsku dolazi jedan od najvećih svjetskih organizatora glazbenih događanja

Jedan od najvećih svjetskih glazbenih promotora, prema informacijama koje su došle do nas, u Hrvatskoj osniva predstavništvo putem kojeg će već ovog ljeta krenuti s organizacijom velikih festivalskih događanja

Ako je suditi prema informacijama koje smo saznali iz upućenih izvora, Hrvatsku očekuje vrlo zanimljiva turistička sezona. Barem što se tiče glazbenih evenata. Prema informacijama kojima raspolažemo, na još uvijek nepoznatoj lokaciji bi se ovo ljeto trebao dogoditi veliki festival elektronske glazbe uz potpis jednih od vodećih svjetskih promotora koji organiziraju ovakve tipove događanja diljem svijeta. Riječ je o promotorskoj tvrtki ALDA na čijem su čelu Allan Hardenberg i David Lewis koja u Europi organizira velik broj glazbenih događanja, te Insomniaca iz Los Angelesa koji su organizatori velikog broja najvećih glazbenih festivala, a čiji je suvlasnik Pasquale Rotella, prema Forbesu, jedan od najutjecajnijih ljudi svjetskog show business-a.

Ovi promotorski subjekti, jedni su od najvećih globalnih promotorskih kompanija koji su do danas kreirali iznimno velik broj događaja temeljenih na vodećim izvođačima za širu međunarodnu publiku u preko tridesetak zemalja svijeta, s naglaskom na događanja u Europi, Aziji i Sjedinjenim Državama.

Obistine li se ova nagađanja, Hrvatska bi trebala značajno profitirati sa iznimno velikim priljevom stranih posjetitelja iz doslovno cijelog svijeta. Ne treba puno trošiti riječi na konstatacije koliko bi ovakav događaj značio za promociju Hrvatske kao destinacije na globalnoj razini. I ne samo to. Analizirajući koliki su značaj događanja ovog tipa u organizaciji navedenih promotora značila za razvoj turističkog i ekonomskog aspekta pojedinih destinacija, jasno je da bi dolazak ALDA-e i Insomniaca mogao biti strateški vrlo bitan za ostvarenje vrhunskog turističkog rezultata u ovoj i narednim godinama.

Ukoliko se najave o održavanju obistine, za očekivati je da će organizacija događanja biti upriličena na nekoj od vodećih turističkih destinacija kod nas. Ostaje za vidjeti hoće li se ove optimistične najave za domaću glazbenu scenu, turizam i ekonomiju uistinu desiti.