Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 1

U samo 4 koraka do poslovnog računa: Obrtnici više ne moraju u poslovnicu, sve je digitalno

U samo 4 koraka do poslovnog računa: Obrtnici više ne moraju u poslovnicu, sve je digitalno

Koliko god da je digitalizacija poslovanja unaprijeđena u financijskom sektoru, neke stvari još zahtijevaju čekanje u redovima i papirnatu dokumentaciju. U radnom danu poduzetnika to predstavlja gubitak vremena i novca

VIDEO

Prema GEM istraživanju Hrvatska je pri vrhu zemalja EU po izraženim namjerama za pokretanje poslovnog pothvata, a poduzetnička nam je klima, unatoč globalnim ekonomskim promjenama, poprilično dobra.

Potvrđuju to i podaci Državnog zavoda za statistiku, prema kojima su krajem lipnja ove godine u Hrvatskoj poslovala 93.393 subjekta u obrtu i slobodnim zanimanjima, što je otprilike četvrtina u odnosu na ukupna registrirana poduzeća. A kako izvještava Fina, broj obrtnika svake se godine sve više povećava, no iako su upravo oni nositelji razvoja maloga gospodarstva, u isto se vrijeme suočavaju s nizom izazova. Primjerice, za otvaranje poslovnog računa i dalje moraju u poslovnicu, a komunikacija s bankarom u pravilu se odvija u banci.

Female,Online,Seller,Confirming,Orders,From,Customer,On,The,Phone.

Najbolja kartica za poslovanje

U RBA banci prepoznali su probleme obrtnika te im svojim uslugama žele što je više moguće olakšati poslovanje. Zato je tu Business Mastercard debitna kartica, račun namijenjen pravnim i fizičkim osobama koje obavljaju registriranu djelatnost u Republici Hrvatskoj, pomoću kojeg je moguće obavljati sve transakcije nužne za funkcioniranje jednog obrta. Riječ je o multivalutnom transakcijskom računu koji omogućuje gotovinski i bezgotovinski platni promet u kunama i drugim valutama.

Mastercard Business debitna kartica vezana je za poslovni račun obrtnika, njome se može obavljati beskontaktno plaćanje i bezbrižna online kupnja uz najviše standarde sigurnosti te podizati gotovina na velikom broju bankomata i prodajnih mjesta. Karticu je moguće koristiti i za uplatu gotovine na račun na uplatnim bankomatima uz povoljnije naknade i neovisno o radnom vremenu poslovnice. Pomoću ove kartice praćenje troškova poslovanja nikad nije bilo jednostavnije i transparentnije, a mogućnost odabira više korisnika sredstava kartice i limita potrošnje za svakog pojedinoga korisnika savršeno je rješenje za dva ili više poslovnih partnera.

Naknada za održavanje računa iznosi 30 kuna mjesečno, a za izdavanje debitne kartice potrebno je jednokratno uplatiti 30 kuna.

Jednostavno i brzo - online

Osim na prodajnim mjestima, Business Mastercard debitne kartice za sva plaćanja direktno s poslovnog računa, mogu se podignuti i online. U četiri jednostavna koraka i za samo nekoliko minuta, bez čekanja u redu, obrtnici od sada mogu iz topline svojeg doma ili ureda otvoriti vlastiti poslovni račun i odabrati RBA banku kao svojeg najpouzdanijeg financijskog partnera. Evo kako:

1. Posjet RBA stranici, na kojoj se nalazi online zahtjev za otvaranje poslovnog računa.

2. Unos osnovnih podataka poslovnog subjekta (OIB, matični broj i mobitel). Nakon provjere podataka i potvrde da su zadovoljeni traženi uvjeti upisuju se ostali podaci potrebni za nastavak otvaranja računa.

3. Video identifikacija, odnosno kratak i jednostavan proces za online provjeru identiteta osobe koja otvara poslovni račun.

4. Digitalno potpisivanje ugovora i sve potrebne dokumentacije.

Smiling,Man,Having,Video,Call,Over,Laptop,Computer,,At,Home,

FlexiBIZ optimizira troškove poslovanja

Za otvaranje poslovnog računa online i za najbolju financijsku podršku u poslovanju svakako je preporuka odabrati FlexiBIZ BONUS paket RBA banke, uz koji su dostupne mnoge dodatne usluge, a sve to šest mjeseci bez naknade.

Osim izdavanja jedne Business Mastercard debitne kartice, navedeni paket uključuje usluge održavanja računa, internetskog i mobilnog bankarstva, pet eksternih i pet internih trajnih naloga mjesečno, deset eksternih i deset internih platnih naloga mjesečno za plaćanja internetskim i/ili mobilnim bankarstvom, 75% popusta na upisninu za Business Mastercard kreditnu karticu, povlaštenu tečajnicu, ORYX Pomoć na cesti, ORYX Drugi auto, vlastitog poslovnog bankara i RaiConnect. 

Uz mobilnu aplikaciju RaiConnect sastanci u banci padaju u zaborav jer je od sada komunikacija s poslovnim bankarom moguća i bez fizičkog dolaska u poslovnicu. Riječ je o izravnoj, digitalnoj i sigurnoj komunikaciji putem chata, audiopoziva ili videosastanka, a omogućeni su i dijeljenje ekrana te razmjena dokumentacije. U svakom slučaju, RaiConnect je siguran način razmjene poslovnih informacija i dokumenata, koji štedi dragocjeno vrijeme obrtnika.

Male,Business,Owner,In,Workshop,Using,Digital,Tablet,And,Making

U slučaju ikakvih nedoumica ili nerazumijevanja usluge RaiConnect, RBA banka pripremila je za sve svoje klijente jasne i detaljne upute o korištenju aplikacije. Za navedene, ali i sve ostale informacije, također su uvijek na raspolaganju RBA info telefon: 072 92 92 92, info mail: dnevno.bankarstvo@rba.hr ili jedan od prodajnih centara banke.

kvaka24 passica
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Besplatna radionica: Saznajte kako zaštititi svoje tradicijske i umjetničke proizvode
PRIJAVITE SE!

Besplatna radionica: Saznajte kako zaštititi svoje tradicijske i umjetničke proizvode

Radionica će se održati 20. svibnja u 13 sati u Obrtničkoj komori u Zagrebu. Stručnjaci iz područja intelektualnog vlasništva pružit će poduzetnicima informacije o tome kako prepoznati i zaštititi intelektualno vlasništvo

RBA program Prijatelji po računu vrijedi i za preporuku malim poduzećima i obrtnicima
PROMO

RBA program Prijatelji po računu vrijedi i za preporuku malim poduzećima i obrtnicima

Raiffeisen banka u sklopu svog programa preporuke Prijatelji po računu, osim nagrađivanja novih i postojećih klijenata fizičkih osoba, nagrađuje i postojeće klijente koji preporuče RBA malim poduzećima i obrtnicima
Korak za ulazak na nova tržišta: Koje sve tvrtke danas trebaju industrijskog dizajnera i zašto
RAZGOVARALI SMO SA STRUČNJACIMA

Korak za ulazak na nova tržišta: Koje sve tvrtke danas trebaju industrijskog dizajnera i zašto

Kako bi bili konkurentni na tržištu, proizvodi moraju izgledati privlačno te biti dizajnirani s puno stila, a upravo suradnja s industrijskim dizajnerima donosi potrebne vještine koje tvrtkama omogućuju stvaranje izgleda takvog proizvoda