Obavijesti

Promo sadržaj

Hrvatska obrtnička komora obrtnicima olakšava poslovanje

Hrvatska obrtnička komora obrtnicima olakšava poslovanje
3

Povlaštene mogućnosti zaprimanja, slanja i pohrane elektroničkih računa s obveznicima javne nabave, u međusobnoj razmjeni računa, ali i u razmjeni računa sa svim poslovnim subjektima u Hrvatskoj i EU od nedavno su dobili svi članovi Hrvatske obrtničke komore (HOK)

Potpisavši Sporazum o međusobnim odnosima s tvrtkom DB informatika d.o.o. Hrvatska obrtnička komora (HOK) svim hrvatskim obrtnicima osigurala je kvalitetnu i povoljnu razmjenu e-računa. 

- Obrtnicima će biti omogućeno pristupačnije korištenje eRačuna s ciljem ubrzavanja i automatiziranja poslovnih procesa, ali i ostvarivanja značajnih ušteda u tom dijelu poslovanja. S obzirom da se očekuje propisivanje zakonske obveze izdavanja e-računa za sve poslovne subjekte, kojim se želi postići administrativno rasterećenje kroz digitalizaciju procesa, ovim sporazumom Hrvatska obrtnička komora želi osigurati svojim članovima povoljnije uvjete korištenja ove usluge - rekao je Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.

Darko Glujić, direktor DB informatike ovom prilikom naglasio je kako je uvjeren da će ova usluga ispuniti visoka očekivanja svih korisnika te povećati konkurentnost hrvatskih obrtnika. 

- Provedbom Sporazuma postajemo najveći informacijski posrednik u Hrvatskoj po broju korisnika, čime je napravljen veliki korak prema cilju našeg projekta SUPER - uspostaviti hrvatski javni adresni prostor za promet elektroničkim računima za sve poslovne subjekte. Posebno me veseli najava proširenja sporazuma u budućnosti - izjavio je Glujić.

Hrvatska obrtnička komora osigurala je ovom uslugom svojim članovima slanje i primanje e-računa, pohranu zaprimljenih i poslanih e-računa u trajanju od 1 poslovne godine, uz mogućnost preuzimanja svakog računa u originalu i PDF formatu, i to sve po cijeni od 20 kuna mjesečno + PDV.

SUPER je Sustav Usmjeravanja Prometa Elektroničkih Računa za poslovne korisnike. Osmišljen je i realiziran u skladu s realnim potrebama poslovnih subjekata. Spaja primatelje i izdavatelje elektroničkih računa te kreira javni adresni prostor za elektroničke račune. Primjenom najmodernijih tehnologija, SUPER omogućava kreiranje, zaprimanje, slanje i pohranu elektroničkih računa, ubrzava i automatizira poslovne procese, ali i ostvaruje  značajne uštede u tom dijelu poslovanja. 

Dodatne informacije zainteresirani mogu dobiti na broj 051-688-010 svaki radni dan od 9 – 17 sati.

Jednostavnije i jeftinije poslovanje uz pomoć HOK-a
- Hrvatska obrtnička komora kroz HOK SUPER (Sustav Usmjeravanja Prometa Elektroničkih Računa za poslovne korisnike) omogućava svim svojim članovima povoljno zaprimanje i slanje elektroničkih računa
- Putem HOK SUPER sustava obrt postaje dio javnog adresnog prostora u prometu e-računima
- Za registraciju i aktivaciju usluge posjetite www.hok.hr/pogodnosti/hok-super-e-racun
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

Zašto otvoriti tvrtku u BiH? Ovo sigurno niste znali!
PROMO

Zašto otvoriti tvrtku u BiH? Ovo sigurno niste znali!

Uz novo povećanja poreza, posebice povećanja oporezivanja dividendi, sve više hrvatskih poduzetnika odlučuje se na otvaranje tvrtke u inozemstvu.

Story slavi rođendan: Čitateljima darujemo narukvicu Borboleta!
PROMO

Story slavi rođendan: Čitateljima darujemo narukvicu Borboleta!

Magazin Story slavi 22. rođendan i daruje čitateljima ekskluzivan poklon – narukvicu Borboleta! Odaberite između 8 trendi modela s daškom tradicije. Story + Borboleta potražite na kioscima od 22. svibnja i zablistajte uz ovaj luksuzan nakit
Kad Karlovačko časti, svi slavimo!
PROMO

Kad Karlovačko časti, svi slavimo!

Naše druženje traje već punih 170 godina i ne planira stati - trenuci provedeni među svojima su oni koje ćemo pamtiti zauvijek.