Obavijesti

Promo sadržaj

Komentari 0

Uzbudljivi jelovnici egzotičnog Laosa uz "Neistražene kuhinje"

Uzbudljivi jelovnici egzotičnog Laosa uz "Neistražene kuhinje"
3

U potrazi za savršenom kulinarskom inspiracijom, genijalni britanski kuhar i avanturist Gordon Ramsay otišao je na put oko svijeta, obilazeći udaljene kutke Novog Zelanda, Perua, Aljaske, Laosa, Maroka i Havaja

Ramsay uči nove metode kuhanja i spravljanja jela od domicilnog stanovništva i vrhunskih lokalnih kuhara, poštujući njihovu tradiciju, a istovremeno dajući jelima osoban štih. Jedinstvena gastronomska avantura „Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje“ koja se prikazuje svake subote u 21:55h na Natonal Geographic-u predstavlja put prema upoznavanju nepoznatih priča o posebnim delicijama, kao i izuzetnim naporima običnih ljudi u sakupljanju autentičnih sastojaka. 

Prošle epizode serijala „Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje“ prikazale su Ramsaya kako istražuje lokalne tradicije i stavlja svoje vještine na kušnju na egzotičnim lokacijama Perua, Novog Zelanda, Maroka i Havaja. Sada se Gordon Ramsay uputio u Laos, državu u jugoistočnoj Aziji, gdje je plovio rijekom Mekong, poznatoj po izuzetnoj biološkoj raznolikosti koja se može mjeriti jedino s Amazonom. Dok se suočava s brzacima snažne rijeke u kajaku u epizodi „Moćna rijeka Mekong u Laosu“ koja će biti emitirana 21. rujna u 21:55 na National Geographuic-u, Ramsay kreće u lov na riječnu ribu, slatkovodne puževe, žabe i divovske vodene stjenice. Uz pomoć mještana, probija se kroz gustu džunglu kako bi došao do jaja agresivnog modrog pletača i larva mravi koje čine dio uobičajene prehrane stanovnika Laosa. Sve što Laošani jedu može se naći u rijekama, po šumama, vrtovima i na lokalnim farmama, no najvažnije što će Ramsay odnijeti sa sobom je pažljiva ravnoteža brojnih sastojaka i začina njihove tradicionalne kuhinje. Okusi moraju biti u savršenom skladu, a ako samo jedan sastojak nedostaje, gubi se uravnotežena slojevitost jela. Sve što je naučio tijekom putovanja po Laosu, Ramsay je pokazao spremajući domjenak za budističke redovnike u lokalnom hramu, nadajući se zauzvrat njihovu blagoslovu.