Obavijesti

Promo sadržaj

Uzbudljivi jelovnici egzotičnog Laosa uz "Neistražene kuhinje"

Uzbudljivi jelovnici egzotičnog Laosa uz "Neistražene kuhinje"
3

U potrazi za savršenom kulinarskom inspiracijom, genijalni britanski kuhar i avanturist Gordon Ramsay otišao je na put oko svijeta, obilazeći udaljene kutke Novog Zelanda, Perua, Aljaske, Laosa, Maroka i Havaja

Ramsay uči nove metode kuhanja i spravljanja jela od domicilnog stanovništva i vrhunskih lokalnih kuhara, poštujući njihovu tradiciju, a istovremeno dajući jelima osoban štih. Jedinstvena gastronomska avantura „Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje“ koja se prikazuje svake subote u 21:55h na Natonal Geographic-u predstavlja put prema upoznavanju nepoznatih priča o posebnim delicijama, kao i izuzetnim naporima običnih ljudi u sakupljanju autentičnih sastojaka. 

Prošle epizode serijala „Gordon Ramsay: Neistražene kuhinje“ prikazale su Ramsaya kako istražuje lokalne tradicije i stavlja svoje vještine na kušnju na egzotičnim lokacijama Perua, Novog Zelanda, Maroka i Havaja. Sada se Gordon Ramsay uputio u Laos, državu u jugoistočnoj Aziji, gdje je plovio rijekom Mekong, poznatoj po izuzetnoj biološkoj raznolikosti koja se može mjeriti jedino s Amazonom. Dok se suočava s brzacima snažne rijeke u kajaku u epizodi „Moćna rijeka Mekong u Laosu“ koja će biti emitirana 21. rujna u 21:55 na National Geographuic-u, Ramsay kreće u lov na riječnu ribu, slatkovodne puževe, žabe i divovske vodene stjenice. Uz pomoć mještana, probija se kroz gustu džunglu kako bi došao do jaja agresivnog modrog pletača i larva mravi koje čine dio uobičajene prehrane stanovnika Laosa. Sve što Laošani jedu može se naći u rijekama, po šumama, vrtovima i na lokalnim farmama, no najvažnije što će Ramsay odnijeti sa sobom je pažljiva ravnoteža brojnih sastojaka i začina njihove tradicionalne kuhinje. Okusi moraju biti u savršenom skladu, a ako samo jedan sastojak nedostaje, gubi se uravnotežena slojevitost jela. Sve što je naučio tijekom putovanja po Laosu, Ramsay je pokazao spremajući domjenak za budističke redovnike u lokalnom hramu, nadajući se zauzvrat njihovu blagoslovu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura