Obavijesti

Promo sadržaj

Vikend za haklanje i pamćenje na splitskoj Rivi

Vikend za haklanje i pamćenje na splitskoj Rivi
7

Spektakularna završnica 3x3 košarkaškog Masters turnira u Splitu

Prošlog je vikenda splitska Riva bila poprište spektakularnih haklerskih utakmica. Nakon Zagreba, Pule, Trogira i Drniša, u vrhunskom ambijentu u centru Splita, pred prepunim gledalištem, igrala se završnica ovogodišnjeg  Masters turnira 3x3 košarke. 

U subotu, prvi dan turnira, 12 momčadi u seniorskoj kategoriji igralo je uzbudljive utakmice sve do kasno u noć.  Natjecali su se za nagradni fond, igranje na FIBA Challenger turniru u Ljubljani kao i FIBA 3x3 bodove koji bi ih mogli dovesti do toga da postanu hrvatska 3x3 reprezentacija. Mnoštvo vrhunskih poteza bilo je razlog izvrsne atmosfere na Rivi, a najspretniji su bili igrači ekipe General Vasilije Mitu. 

Nakon subotnjeg napetog haklanja i kasnonoćne okrepe uz Laško pivo - službeno pivo turnira, najbolje ekipe okupile su se u nedjelju na masters turniru na splitskoj Rivi pred mnogobrojnom publikom. U finalu su se borili Statist Fabrique u sastavu Duje Kaliterna, Toni Mindoljević, Ivan Rašetina, Ante Markoč  te subotnji pobjednici General Vasilije Mitu - Toni Vitali, Dario Papak, Ivan Svoboda i Igor Musulin. Statisti su uvjerljivom napadačkom predstavom pobijedili Generale 21:13 i zasluženo osvojili bodove za FIBA ranking.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Naslov ukupnog pobjednika HEP 3x3 Basketball Toura 2019 donio im je osim toga i mjesto na Ljubljana Challengeru te novčanu nagradu. Osvježenje Laškim u nedjelju bilo je i više nego zasluženo.

Splitska završnica je, kao uostalom i cijeli turnir, dokazala da je 3x3 košarka trenutno najpopularniji i najbrže rastući urbani sport na svijetu. Bit će posebno zanimljivo pratiti kvalifikacije za stvaranje hrvatske reprezentacije za Olimpijadu u Tokiju 2020., kada će se 3x3 košarka prvi puta službeno zaigrati kao olimpijski sport. 

Sve ono najkvalitetnije što hrvatska 3x3 košarka može ponuditi bilo je na našim turnirima, počevši od samih ekipa, igrača, sudaca, logistike. Iz FIBA-inog 3x3 odjela su nam to i potvrdili. Hrvatskoj 3x3 košarci potrebno je što više ovakvih kvalitetnih turnira kako bih naše reprezentacije imale što više bodova te bile prisutne i konkurentne na europskim i svjetskim 3x3 natjecanjima. Na šest turnira HEP 3x3 Basketball Tour 2019 prijavilo se rekordnih 105 momčadi s 221 igračem u različitim kategorijama i što je najvažnije odigralo se 150 susreta 3x3 košarke! Hvala svima koji su na neki način sudjelovali u organizaciji svih turnira, hvala gledateljima koji su na svakom turniru bili u velikom broju, hvala igračima koji su prepoznali naš trud i u tako velikom broju se prijavljivali na 3x3 turnire diljem Hrvatske. Vidimo se dogodine!“, izjavio je Božo Jukić, voditelj projekata u organizaciji HKS-a.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu
PROMO

Regionalni uspjeh: nova emisija chefa Davida Skoke na 24Kitchen kanalu

Motor, loza, kuhača

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani
PROMO

Biovitalis® – Uspješna hrvatska obiteljska priča u branši kozmetike i dodataka prehrani

Tvrtka BIOVITALIS d.o.o. osnovana je 1996. godine i od tada njezin tim stručnjaka razvija i proizvodi prirodnu kozmetiku i dodatke prehrani koji doprinose zdravlju. Tvrtkom upravljaju supružnici Ivana Zagorec Kolednjak, magistra farmacije, i Stjepan Kolednjak, magistar ekonomije.
Zašto su kasina nepresušna vrela zabave
PROMO

Zašto su kasina nepresušna vrela zabave

Svi smo svjesni kako su igre u kasinu, bilo fizički ili online, zabavne i uzbudljive