Obavijesti

Promo sadržaj

Vikend za uživanje u Jastrebarskom: uz sjajnu glazbu, kušajte najbolja plešivička vina!

Vikend za uživanje u Jastrebarskom: uz sjajnu glazbu, kušajte najbolja plešivička vina!

Jastrebarsko je poznato kao malen grad za vrhunsku zabavu, a u to će se uvjeriti svi koji ovog vikenda, od 3. do 5. lipnja, posjete Dane vina koji se održavaju u perivoju dvorca Erdödy.

Vina plešivičkih vinara danas su među najcjenjenijima na domaćem tržištu, ali i puno šire, a na vinskoj terasi Dana vina kušat ćete što vam pripremaju Josip Braje, Robert Braje, Krešimir Ivančić, Željko Gregorić, Vinarija Jagunić, Franjo Kolarić, Podrum Mladina, Stjepan Sirovica, Siniša Šoškić, Tomac & Bajda, Dobra berba i RJ Winery. 

Osim spomenutih, na vinskim radionicama degustirat ćete i vina vinarija Korak, Kurtalj, Šember, Tomac i Damir Drago Režek. Radionica je čak osam, a o vinima ćete učiti o najboljih stručnjaka, Darka Lugarića, Marka Rundeka, Tomislava Tuđena, Filipa Božića, Antonija Gregorića i Morane Zibar. Popularne Art&wine radionice vodi mlada jaskanska umjetnica Karla Ban.  

Plešivica je čarobna. Tako malena regija s tako sjajnom ponudom vina. Vinari su strašno napredovali i danas možemo govoriti kako je Plešivica možda i najambicioznija vinska regija u Hrvatskoj“, ističe Morana Zibar.  

No, nije samo vino mamac da ovaj vikend provedete u Jaski, bogata gastro ponuda nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Uživat ćete ovdje u tradicionalnoj hrani poput hladne plate s domaćim odojkom, rotkvicama i hrenom i narezaka lokalnih proizvođača, ali i u burgerima, kobasicama, pilećim krilcima, krem jalapenos paprikama i proljetnim rolicama.  

Za osvježenje se brine glavni sponzor manifestacije Jana koja crpi vodu iz okolice Jastrebarskog.  

Sve te kalorije treba i potrošiti, a za to će se pobrinuti fitness trenerica Renata Sopek koja će u subotu prijepodne vježbati s građanima na otvorenom. Dobro zagrijani uživat ćete u izvrsnoj glazbi, u petak vas zabavlja lokalna grupa Status, u subotu Opća opasnost, a u nedjelju Crvena jabuka. Ulaz na sve koncerte je besplatan. Za dobru atmosferu brine se DJ Bistra.  

Potpuno je besplatan i bogat dječji adrenalinski program. Bit će tu radionice face i body paintinga, kreativna animacija, bazen s pedalinama i adrenalinski poligoni, a s djecom će raditi stručni animatori.  

Uživat će se ovdje i u kulturi, tako će čak dva puta nastupiti jaskanska kulturno – umjetnička društva, najmlađe u subotnje poslijepodne očekuje besplatna projekcija šarene i vesele akcijske pustolovine Škola čarobnih životinja, a u nedjelju su na rasporedu dvije predstave Kerekesh teatra Grimmix i Krtice. Marina Orsag pobrinut će se da s Dana vina svi odu dobro raspoloženi, a svojim će nastupom zabavljati posjetitelje u subotu predvečer.  

Već prvog dana očekuje vas vrhunska zabava za koju će se pobrinuti Traumatic Arts Show, a svečano otvorenje započet će tradicionalnom povorkom jaskanskih udruga koja s glavnog trga gradskim ulicama kreće prema perivoju uz glazbu puhačkih orkestara.  

Okupite obitelj i prijatelje i ovaj vikend provedite u prekrasnom ambijentu jaskanskog perivoja!  

No, tu nije kraj zabavi jer nas već za desetak dana očekuje Pjenušavi doručak, nova sjajna manifestacija za sve ljubitelje plešivičkih vina.  

Detaljan program Dana vina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Biraj limenku, opet i opet i opet!
PROMO

Biraj limenku, opet i opet i opet!

Svima draža ambalaža

Damjan Rudež - Od NBA igrača do uspješnog poduzetništva
PROMO

Damjan Rudež - Od NBA igrača do uspješnog poduzetništva

Damjan Rudež, novi predavač Skill Boxa, profesionalni košarkaš, najbolji je primjer mladima kako je na svom putu odabrane karijere pa potom ulaganjem u svoje obrazovanje, nastavio putem uspješnog poduzetnika.
Na što pripaziti prilikom kupnje opločnik
PROMO

Na što pripaziti prilikom kupnje opločnik

Otkrijte prednosti betonskih opločnika u razgovoru s Dorianom Žunićem