Obavijesti

Promo sadržaj

Vozači, oprez! U školu krenulo i 38 tisuća prvašića - kočite sigurno i stanite na zebri

Vozači, oprez! U školu krenulo i 38 tisuća prvašića - kočite sigurno i stanite na zebri
6

Tvrtka Tokić, već tradicionalno provodi akciju Sigurnost u pokretu, u sklopu koje će prvašići iz Sesveta početak škole proslaviti izletom u Zoološki vrt, gdje je Tokić ponosni sponzor zagrebačkim zebrama

Početak školske godine razdoblje je tijekom kojega se vozače poziva na poseban oprez. U školu je krenulo i oko 38 tisuća prvašića, od kojih dio još uvijek dobro ne poznaje prometne propise. Opasnost na cesti dodatno se povećava pogoršanjem vremenskih uvjeta, skliskim cestama i slabijom vidljivošću, a kako bi se taj rizik umanjio, tvrtka Tokić poziva vozače da obavezno i redovito provjeravaju ispravnost guma i kočnica na svojim vozilima.

Najveća distribucijska tvrtka autodijelova u ovom dijelu Europe punih 30 godina savjetuje vozače kako najbolje održavati svoja vozila i time umanjiti rizik od potencijalnih opasnosti koje vrebaju na cestama, osobito u nepovoljnim vremenskim uvjetima. Od vozača se očekuje dodatna odgovornost, osobito prema najmlađima, a kako bi im vozila bila ispravna i sigurna, Tokić savjetuje vozačima redovito održavanje vozila. Tvrtka i ove godine provodi svoju tradicionalnu edukativnu akciju Sigurnost u pokretu, koja je namijenjena upravo najmlađim školarcima, kako bi naučili osnovna pravila ponašanja u prometu.

U želji da naglasi važnost označenih pješačkih prijelaza – zebri, koje su jedini siguran prijelaz ceste s jedne strane na drugu, tvrtka Tokić odlučila je nagraditi 120 sesvetskih prvašića besplatnim posjetom zagrebačkom Zoološkom vrtu. Djeca će imati priliku posjetiti nastambe raznih životinja, među kojima je i obitelj zebri kojoj je tvrtka Tokić ponosni pokrovitelj. Prvašićima će biti zanimljivo saznati da svaka zebra ima jedinstvene pruge, baš kao što svako ljudsko biće ima jedinstveni otisak prsta. Zebre u potrazi za hranom mogu prijeći i do 1000 kilometara, a na tom putu prijete im mnoge opasnosti. No zahvaljujući odličnom vidu, mirisu i sluhu, „sigurne su u pokretu“ i mogu na vrijeme spaziti grabežljivca. Baš kao i što prvašići, da bi sigurno prešli cestu, moraju koristiti označeni pješački prijelaz, odnosno zebru.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura