Obavijesti

Promo sadržaj

Za pobjednicu natjecanja 'Budi chef škole' u Područnoj školi Kerestinec održan svečani party

Za pobjednicu natjecanja 'Budi chef škole' u Područnoj školi Kerestinec održan svečani party

Pobjednica prvog dječjega kulinarskog natjecanja u organizaciji 24sata je Lucija Šabarić, a sa svojim 2.a razredom proslavila je titulu uz slasna jela i raznolike okuse Zvijezda Ketchupa kojima su se djeca oduševila

Prema ocjenama žirija, na prvom dječjem kulinarskom natjecanju "Budi chef škole", koje je bilo sredinom rujna u zagrebačkom Rougemarin parku, između tri finalistice pobijedila je talentirana mala kuharica Lucija Šabarić iz 2.a razreda Područne škole Kerestinec. Spravila je za tu priliku bogatu salatu s piletinom i povrćem, a u čast pobjedi, u njezinoj je školi ovog utorka organizirana svečanost za cijeli razred. Ukupno 17 učenika proslavilo je s Lucijom pobjedu na projektu u organizaciji 24sata čiji je cilj bio istaknuti važnost zdravih školskih obroka te na zabavan i kreativan način potaknuti učenike da jedu zdravu i nutricionistički uravnoteženu hranu. 

Slikanje i piknik, dan za pamćenje  

Djeca su već od jutra bila vrlo uzbuđena, a neki od njih rekli su kako im je ovo bio do sada najbolji dan u školi. Party koji je upriličen u čast Lucije njezini su prijatelji oduševljeno iščekivali, a Lucija je rekla kako su joj školski kolege od početka bili podrška.

- Još prilikom prijavljivanja svi su me ohrabrivali, a moja najbolja prijateljica Lucija pomagala mi je u finalu kod spremanja jela. Mi smo nerazdvojne i bez nje bih teško pobijedila sama, baš kao i bez svoje mame, s kojom sam pripremala recept. Jako sam sretna što sam pobijedila, iako su sva jela u finalu bila ukusna i drago mi je što sam svom razredu mogla prirediti slavlje - ispričala je Lucija, koju je u svemu podržala i učiteljica Mirjana Šmit, inače poznata food blogerica s više od 120.000 vjernih pratitelja na Instagramu. Autorica je čak tri kuharice, a upravo je ona slikala Lucijin recept prilikom prijave za natječaj.

- U svakodnevnoj nastavi učimo puno toga o zdravoj prehrani i koliko je ona važna da bi organizam dobro funkcionirao. Mogu kazati da djeca imaju ustaljene dobre navike u konzumiranju različitih namirnica, a sudjelujući u projektu 'Budi chef škole', njihov se interes za nekim jelima koja nisu toliko popularna, poput recimo, heljde, povećao - rekla je Mirjana Šmit, koja i sama na svojem blogu priprema mnoge videorecepte sa zdravim namirnicama.     

Za sve je 'kriv' ravnatelj

Na natječaj je iz Područne škole Kerestinec pristiglo čak pet prijava, a žiri u sastavu: ravnateljica partnerske škole projekta, OŠ Gustava Krkleca, Marija Luković, nutricionistica Sandra Krstev Barać te chef restorana Rougemarin Marin Medak, odabrao je Lucijinu salatu kao jednu od tri finalista. 

- Prijavili smo se već skoro pred kraj natječaja. Kad sam saznao da još možemo sudjelovati, obavijestio sam sve učitelje da potaknu djecu i roditelje da se prijave. Jako smo sretni što je baš Lucijino jelo proglašeno najboljim jer upravo sudjelovanja na ovakvim natjecanjima djeca najviše pamte, a ponos koji osjeća pojedinac kao pobjednik raduje i cijeli tim, odnosno razred. Njihovo ekipno zalaganje i trud u ovom su projektu bili uistinu veliki - kazao je ravnatelj Područne škole Kerestinec, Zvonimir Markić, koji je s djecom proslavio Lucijinu pobjedu. 

Darovi iznenađenja iz Zvijezde

Djeci je Zvijezda, partner ovog projekta, podijelila i vrećice s darovima u kojima je bio i Ketchup, popularni umak od rajčice i jedan od omiljenih sastojaka koje će gotovo svako dijete poželjeti.

- Uz hamburgere i hrskave krumpiriće najviše volim onaj 'stari' ketchup, a uz pileće prutiće ovaj 'novi'. Fini su mi jako i jedan i drugi i ja baš jako volim ketchup - tako je jedan simpatični dječak iz Lucijina razreda objasnio razliku između standardnoga Ketchupa i novog proizvoda iz Zvijezde, umaka Ketchup Kids, koji je blagog i bogatog okusa, a s 30 posto manje šećera. Inače, Zvijezdin Ketchup proglašen je brojem 1 na hrvatskom tržištu, a djeca su se jako razveselila darovima u vrećicama koje mogu odnijeti kući. Neki su odmah kazali kako će sad svi u obitelji imati baš onaj koji vole - mama blagi, tata ljuti, a oni onaj dječji.

Fini ručak na svježem zraku

Nakon fotografiranja i dodjele darova te prepričavanja anegdota o hrani, djeca su se počastila slanim i slatkim jelima u parku ispred škole, gdje je za cijeli razred bio postavljen švedski stol. Učenici su uživali u prekrasnom sunčanom danu i degustirali sve okuse Zvijezda Ketchupa te još jedanput čestitali Luciji na pobjedi, zbog čega će se njezino jelo naći na službenom školskome meniju škole partnera projekta, OŠ Gustava Krkleca. 

Za one koji žele kod kuće isprobati Lucijino jelo, ukusnu pečenu piletinu s povrćem i preljevom, evo i recepta. Trebat će vam 300 g pilećih prsa, koje začinite solju i paprom te prepecite na žaru. Na tanjur prvo složite matovilac, na kolute narezani poriluk, rajčicu i salatu, a na povrće narežite ploške sočne pečene piletine. Sve prelijte umakom od maslinova ulja, limuna i papra te ukrasite bosiljkom i tortilja čipsom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Kakva je budućnost slovenskih gradova i kakvu ulogu u tome imaju pametni gradovi?
PROMO

Kakva je budućnost slovenskih gradova i kakvu ulogu u tome imaju pametni gradovi?

Tehnološke inovacije poput pametnih gradova imat će ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti slovenskih gradova. Te inovacije mogu pomoći u uštedi energije, poboljšanju sigurnosti i kvaliteti života

Gigantski krokant sv. Duje za proslavu Bobisovog 75. rođendana i Sudamje
PROMO

Gigantski krokant sv. Duje za proslavu Bobisovog 75. rođendana i Sudamje

Iz Bobisa pozivaju: "Pridružite se Bobisu i gradu Splitu, u utorak 7. svibnja, na splitskim Prokurativama i budite dio povijesti dok slavimo ovogodišnju Sudamju i 75 godina legendarnog Bobisa.“
Odmorite se u njegovanom vrtu
PROMO

Odmorite se u njegovanom vrtu

Robotska kosilica brine se za uređenje okoliša što znači da možete uživati ​​u miru i tišini tijekom vikenda i usredotočiti se samo na opuštanje