Obavijesti

Promo sadržaj

Zašto se mnogi vlasnici web stranica odlučuju za hosting na dediciranom serveru

Zašto se mnogi vlasnici web stranica odlučuju za hosting na dediciranom serveru
2

Dedicirani server je računalo ili server koji se koristi isključivo za hosting vaše web stranice ili aplikacije.

Ukratko što je točno dedicirani server

Dedicirani server je računalo ili server koji se koristi isključivo za hosting vaše web stranice ili aplikacije. To znači da se na tom serveru neće nalaziti nikakvi drugi sajtovi ili aplikacije, što omogućuje veću performansu i brži pristup podacima za vaš sajt ili aplikaciju.

Dedicirani server se razlikuje od drugih vrsta hostinga, poput shared hostinga ili virtualnog privatnog servera (VPS), po tome što se cijeli server koristi isključivo za vaše potrebe. To znači da imate punu kontrolu nad konfiguracijom servera i mogućnost da instalirate i pokrenete bilo koju aplikaciju ili softver koji želite.

Iako je hosting na dediciranom serveru skuplji od ostalih vrsta hostinga, ima mnoge prednosti za one koji žele veću performansu, sigurnost i kontrolu nad svojim web stranicama ili aplikacijama. U nastavku ćemo razmotriti neke od glavnih prednosti korištenja dediciranog servera za vaše poslovanje.

Veća performansa i brži pristup podacima

Jedna od glavnih prednosti korištenja dediciranog servera je veća performansa i brži pristup podacima. Budući da se server koristi isključivo za vaše potrebe, nećete morati dijeliti resurse s tuđim web stranicama ili aplikacijama. To znači da će vaš sajt ili aplikacija imati brži pristup memoriji, procesoru i drugim resursima koje koristi, što dovodi do bolje performanse i bržeg učitavanja stranica za vaše posjetitelje.

Također, budući da imate punu kontrolu nad serverom, možete prilagoditi konfiguraciju servera tako da odgovara vašim specifičnim potrebama. Na primjer, možete instalirati dodatne pluginove ili alate koji će poboljšati performanse vašeg sajta ili aplikacije koje inače nisu moguće na shared hosting paketu.

Veća sigurnost i kontrola

Još jedna velika prednost korištenja dediciranog servera je veća sigurnost i kontrola. Budući da se server koristi isključivo za vaše potrebe, imate punu kontrolu nad tome koji se softver i aplikacije instaliraju i koriste na serveru. To znači da možete odabrati sigurnosne alate i mjere koje će pomoći da zaštitite svoje podatke i svoj sajt od napada i drugih prijetnji.

Također, imate mogućnost da konfigurirate sigurnosne postavke servera tako da odgovaraju vašim specifičnim potrebama. Na primjer, možete odabrati da se podaci čuvaju na sigurnijem mjestu ili da se koristi enkripcija za zaštitu podataka.

Veća fleksibilnost i prilagodljivost

Budući da imate punu kontrolu nad serverom, možete prilagoditi konfiguraciju servera tako da odgovara vašim specifičnim potrebama i ciljevima. Na primjer, možete instalirati dodatne aplikacije ili softvere, promijeniti postavke baze podataka ili mijenjati konfiguraciju mreže.

Također, hosting na dediciranom serveru omogućuje veću fleksibilnost u smislu da možete birati operativni sustav i verziju softvera koji želite koristiti. Na primjer, možete odabrati Linux ili Windows kao operativni sustav i instalirati određenu verziju PHP-a ili drugog softvera prema vašim potrebama.

Veća iskoristivost resursa I mogućnost rasta

Još jedna velika prednost korištenja dediciranog servera je mogućnost rasta. Budući da se server koristi isključivo za vaše potrebe, možete odabrati pri postavljanju servera količinu resursa koje koristite prema vašim potrebama. Na primjer, ako vaš sajt ili aplikacija koji se nalazi na nekom dijeljenom serveru doživi porast prometa ili ako želite dodati nove funkcionalnosti, možete zakupiti dedicirani server sa većom količinom memorije ili procesora. Ti će resursi biti u potpunosti iskorišteni za Vaše potrebe, dok se na dijeljenom (shared) serveru svi resursi dijele sa ostalim korisnicima.

Također, hosting na dediciranom serveru omogućuje veću skalabilnost jer možete lako dodati dodatne servere ako vaše poslovne potrebe zahtijevaju veću količinu resursa. Na taj način možete osigurati da vaš sajt ili aplikacija rade glatko i bez prekida čak i u slučaju velikog porasta prometa.

Kako odabrati pravi dedicirani server za vaše potrebe i koliko košta hosting na dediciranom serveru

Kada razmišljate o hostingu na dediciranom serveru, postoje neke stvari koje treba uzeti u obzir pri odabiru pravog servera za vaše potrebe. Prvo, trebate razmotriti koliko resursa će vam trebati za vašu web stranicu ili aplikaciju. To uključuje količinu memorije, procesora, prostora na disku i protoka podataka koje će vam trebati.

Također, trebate razmotriti operativni sustav i softver koji želite koristiti. Na primjer, ako želite koristiti Linux ili Windows kao operativni sustav i određene verzije PHP-a ili drugog softvera, trebate odabrati server koji podržava te opcije. Na primjer ako Vam je potreban Windows OS potrebno je dodatno platiti Windows licencu.

Za točnu cijenu možete dodatno provjeriti na stranicama Plus Hostinga te si sami kreirati ponudu koja Vam je potrebna. Ponudu možete kreirati na linku: https://plus.hr/dedicirani-serveri/

Također ako je potrebna dodatna pomoć pri odabiru ili savjet, možete se javiti na mail adresu info@plus.hr na koji ćete dobiti odgovor system administratora.

Zaključak o tome zašto bi hosting na dediciranom serveru bio dobar izbor za vaše poslovanje

U zaključku, hosting na dediciranom serveru može biti odličan izbor za vaše poslovanje zbog mnogih prednosti koje pruža. Prvo, hosting na dediciranom serveru pruža veću performansu

i brži pristup podacima zbog činjenice da se server koristi isključivo za vaše potrebe i da imate punu kontrolu nad konfiguracijom. Ovo je posebno važno za one koji imaju visok promet na svojim web stranicama ili aplikacijama, kao i za one koji žele da svoji sajtovi ili aplikacije rade što je moguće brže i glatkije.

Drugo, hosting na dediciranom serveru omogućuje veću sigurnost i kontrolu zbog činjenice da imate punu kontrolu nad softverom i aplikacijama koje se koriste na serveru, kao i nad sigurnosnim postavkama servera. Ovo je posebno važno za one koji rade s osjetljivim podacima ili imaju visok rizik od napada na svoje web stranice ili aplikacije.

Treće, hosting na dediciranom serveru pruža veću fleksibilnost i prilagodljivost zbog činjenice da imate punu kontrolu nad konfiguracijom servera i mogućnost da instalirate i koristite bilo koju aplikaciju ili softver koji želite. Ovo je posebno važno za one koji žele da svoji sajtovi ili aplikacije rade što je moguće prilagodljivije i fleksibilnije prema promjenama u poslovanju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.