Obavijesti

Reporteri

Komentari 123

Dva sata borbe: Tvrdoglava zmija nije htjela iz automobila

Dva sata borbe: Tvrdoglava zmija nije htjela iz automobila
3

Gmaz se u motor automobila u Kninu zavukao da se utopli. Vlasnica i susjedi nisu nikako mogli izvući zmiju, pa su nakon dvosatne borbe u pomoć pozvali vatrogasce

VIDEO

Dok smo kći i ja hodale prema parkiranom automobilu, pored njega smo ugledale golemu zmiju. Prije nego što bi rekao ‘keks’, na našu veliku žalost, odvijugala je ravno u motor. Pred nosom nam je uspjela pobjeći, rekla je Jadranka Patrlj iz mjesta Žagrović u okolici Knina.

Njoj je u četvrtak zmija ušla u motor Mercedesa parkiranog u dvorištu. Nasreću, ona i kći primijetile su je prije toga. Jer tko zna što bi bilo da je Jadranka upalila auto. Prvo su u pomoć pozvale susjeda, koji se ne boji zmija i malo se više u njih razumije od Jadranke i njene kćeri.

Nakon dva sata bezuspješne borbe, nazvali su vatrogasce

- Susjed se mučio i više od dva sata. Pokušavao je zmiju golom rukom izvući za rep, ali nikako mu nije uspijevalo. Stalno bi izmicala - opisuje Jadranka.

Na kraju su ipak odlučili zvati stručnjake, vatrogasce.

- Vrlo su se brzo pojavili i hrabro se zavukli ispod automobila. Morali su skinuti vanjsku zaštitu motora da bi došli do zmije. Baš me hvatala jeza od svega toga - priča dalje Jadranka. 

Zmija je, dodaje, nakon što su je vatrogasci brzinski izvukli i nakon što se rastegnula, ispala poprilično velika, dugačka oko 175 centimetara. Budući da nije nastradala prilikom “operacije” izvlačenja, vatrogasci su je pustili u šumu. 


Profesor na Biološkom odjelu zagrebačkog Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Zoran Tadić tvrdi da je u pitanju neotrovnica zanimljiva imena, četveroprugi kravosas.

Tražila je toplinu

- Tako se zove jer ljudi misle da kravama siše mlijeko, što ne radi. Jede glodavce. U motor se zavukao u potrazi za toplinom. U ovom slučaju, radi se o mužjaku jer se na jednoj od fotografija vidi izbačen hemipenis. Kravosas je vrlo velik, može narasti i do dva metra, mada su najčešće dugi oko metar i pol - objašnjava Tadić i dodaje da, kad se uzme u ruke, ova vrsta zmije ne grize, ali “protestira” glasnim puhanjem, odnosno siktanjem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'
VELIKI INTERVJU

Dr. Josip Paladino: 'Kod kuće sam papučar, ne jedem ništa cijeli dan i odlično sam'

Naš najbolji neurokirurg, prof.dr. Josip Paladino iza sebe ima 46 godina rada u struci, i nema namjeru stati. Iako stručnjak za mozak, njega kroz život vodi srce, kaže nam

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!
BOLUJE OD NEIZLJEČIVE BOLESTI

Koch je zbog petardi oglušio, a Maksimir je opisao rečenicom: Pravi stadion, smrdi po urinu!

Iako je u Dinamu proveo samo jednu sezonu, zavolio je taj klub i Zagreb i volio bi još jedanput doći na utakmicu. Pamti Mikića, Vukojevića, pobjedu u Amsterdamu..., a prije 17 godina je rekao: 'Modrić je najbolji na svijetu'