Reporteri

Komentari 206

Opasne igre: Curice se penjale po krovu dvorane na Višnjiku

Opasne  igre: Curice se penjale po krovu dvorane na Višnjiku

Curice stare između četiri i sedam godina popele su se na kupolu zadarske dvorane. Prolaznici su ih gledali u šoku. U blizini nije bilo njihovih roditelja

Djevojčice su se rukicama držale za žljebove krova i penjale se. Nije bilo nikoga u blizini. Od prizora nam je zastao dah, kazala nam je Snježana Stojadinov.

Njezina je kći Emily u srijedu oko 20 sati snimila dvije djevojčice stare između četiri i sedam godina kako se penju na 27-metarsku kupolu dvorane Višnjik u Zadru.

- Vodila sam kći na trening cheerleadersica. Bliži se državno prvenstvo, pa cure drži euforija, tako da smo tek krajičkom oka primijetile da se nešto događa na kupoli ‘peke’ - ispričala je Snježana. Kazala je da je njihov uspon trajao kojih desetak minuta. Došle su do vrha, a potom su krenule nazad.

- Kako su se popele, tako su se i spustile. Cure su sišle s krova, nasmiješile nam se i otrčale dalje - rekla je.

Snježana ne zna odakle su došle, ali pretpostavlja da su s igrališta ili okolnih kuća u Banini. Ne želi ni zamisliti što bi se dogodilo da su pale.

- Ma zamislite da su se poskliznule!? Na svu sreću, sve je dobro prošlo. Stalno smo se pitale gdje su im roditelji i kako se ovako bizarna stvar uopće može dogoditi - rekla je Snježana.

Direktor: Ovo mi je prvi glas o tome. Neće se ponoviti

Direktora Sportskog centra Višnjik Dina Baila iznenadilo je pitanje o dvije djevojčice na kupoli.

- Ovo mi je prvi glas o tome. To je prvi slučaj da se gore popeo itko osim naših ljudi koji rade na održavanju. Svakako ćemo postrožiti nadzor i to se više neće ponoviti. Imamo zaštitara s južne strane dvorane, koji na dva monitora prati događanja iznutra i izvana. Nažalost, nemamo kamere koje bismo uperili u krov kupole, ali pobrinut ćemo se da se djeca više nikad ne penju po njoj - kazao nam je Dino Bailo.