Obavijesti

Sport

Komentari 336

Danskih '+4': Najlošiji plasman Hrvatske na SP-ima još od '01.

Danskih '+4': Najlošiji plasman Hrvatske na SP-ima još od '01.
28

Hrvatska je zaključila nastup na katarskom SP-u porazom od Danske 28-24 u kojem je stalno bila blizu, ali je protivnik bio prejak. "Kauboji" su šesti na svijetu...

VIDEO

Znalo se da će nam Danci u borbi za peto mjesto na SP-u biti jako težak protivnik i da "kauboji" moraju pružiti maksimum žele li osvojiti domaćinstvo olimpijskih kvalifikacija. Hrvatska je u toj utakmici najbolje pokazala izdanje na cijelom katarskom turniru. Bila je blizu, uvijek loptu-dvije do egala, ali nije mogla napraviti ključni korak naprijed.

"Kauboji" su pružili borbenih 60 minuta na oproštaju od Mundijala, ali više od poraza 28-24 nisu mogli. I činjenici da su šesti na svijetu, što je od devetog mjesta 2001. u Francuskoj naš najlošiji rezultat na SP-ima.

Golmanski obračun i Čupićevi sedmerci na startu

Već je početak utakmice nagovijestio kakva će to nova muka u napadu biti za hrvatsku reprezentaciju. Uvodnih deset minuta protekle su uglavnom u ritmu gol na gol uz sjajna izdanja obaju golmana (Greenove četiri, Alilovićevih pet obrana).

Problem je, baš kao i tijekom gotovo čitavog SP-a, bio protok lopte u napadu. U nedostatku kreativnosti išlo se na Čupića koji je pogodio tri sedmerca, no takvom igrom nismo dugo mogli držati ritam.

Danski niz začinili isključenjima

Serijom 4-0 od desete do 14. minute Danska je napravila ključno odvajanje i otišla na 8-4. Naši su napadi završavali ili probijanjem ili obranama Greena potpomognutim dobrim blokom danske obrane, pa je proradila i nervoza među "kaubojima". Vori i Gojun jedan za drugim zaradili su dvije minute odmora i tako nas hendikepirali, a Mikkel Hansen ušao je u seriju golova i donio Danskoj "+6" u 24. minuti.

Kada u našim redovima tada nije proradilo svjetlo za uzbunu, posredno ga je donijelo prvo isključenje naših protivnika pet minuta prije predaha, što je Igor Karačić u kombinaciji s nekoliko obrana Filipa Ivića uspio iskoristiti za približavanje na 14-11.

Da je Ivan Čupić pogodio i četvrti put sa sedam metara u 28. minuti, na odmor bismo vjerojatno otišli s prihvatljivih "-2", ali serijom brzopletih dodavanja i greškama u napadu našem protivniku nije ostalo drugo nego opet pobjeći na četiri gola viška na poluvremenu (15-11).

Ivić i Duvnjak vukli, ali nije išlo

Kao i puno puta kada je "zaštekalo", Ivić i Duvnjak morali su uskakati i spašavati. Dule je u koprodukciji sa Sliškovićem u 40. minuti smanjio na 18-16, a Danci su zaredali s greškama u napadu. Protivnik se nudio.

Iako smo stalno bili u zaostatku, isključenjem Mortensena u 53. minuti dobili smo zadnju kartu za povratak u utakmicu. Štrlek je zabio kontru za "-2", ali nakon toga Niklas Landin zaključao je gol i trima obranama presudio. Danska je peta na svijetu, Hrvatska se oprašta porazom.

Hansen zabio osam golova, Vori nula

Sredinom drugog dijela utakmica se konstantno lomila, a glavna je karika Danaca u tim trenucima bio Mikkel Hansen koji je na kraju zabio osam golova od čega četiri u kratkom razdoblju u drugom dijelu. Mads Christiansen dodao je šest, a golmanski dvojac Green-Landin kombinirano obranio 17 lopti.

Kod "kauboja" nije bilo klasičnog lidera, po četiri gola zabili su Duvnjak, Slišković i Stepančić, a Ivić i Alilović skupili 11 obrana. Dobru je rolu sredinom drugog dijela imao i Karačić s tri gola. Ostat će zabilježeno i da kapetan Igor Vori nije zabio gol iz tri čista šuta.

Njemačkoj posljednja karta za olimpijske kvalifikacije

U utakmici za sedmo mjesto reprezentacija Njemačke pobijedila je Sloveniju 30-27 i tako izborila posljednje mjesto koje vodi u olimpijske kvalifikacije. Uwe Gensheimer zabio je čak 13 golova, dok je na drugoj strani Jure Natek pogodio devet puta.

SP u Kataru, utakmica za 5. mjesto:

  • Hrvatska - Danska 24-28 (11-15)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 336
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu