Obavijesti

Sport

Komentari 91

Čudesni Zagreb razbio je Kiel: Tučnjava pred kraj utakmice!

Čudesni Zagreb razbio je Kiel: Tučnjava pred kraj utakmice!
20

Rukometaši su otvorili Ligu prvaka pobjedom protiv jedne od najboljih momčadi u svijetu. Pao je njemački Kiel kojem je Zagreb nanio najteži poraz u povijesti (29-22)

VIDEO

Dinamo je na startu Lige prvaka srušio moćni Arsenala, a PPD Zagreb je u Areni pobijedio veliki Kiel. Zagreb je slavio 29-22 što je Kielu najteži poraz u povijesti Lige prvaka. Čudesno. Nevjerojatno su odigrali igrači Veselina Vujovića. 

Prošle godine to je bila senzacija, a Kiel sad već postaje - mušterija. Fenomenalna borba i podrška od 6000 ljudi u zagrebačkoj Areni. Zagrebaši su imali dva gola prednosti na poluvremenu (13-11), a nevjerojatna 9-1 serija u drugom dijelu u kojoj je Kiel u 14 minuta igre zabio jedan jedini gol, osigurala je Zagrebu novi veliki skalp.

Ni ružne scene pred kraj utakmice nisu mogle pokvariti slavlje Zagreba. Očito igrači Kiela nisu navikli gubiti, a danas su, uz sudački kriterij debelo na njihovoj strani, izgubili i još se žalili. Na suce koji su Zagrebovim igračima svirali duplo više isključenja. No ništa nije pomoglo Kielu. U zadnjim minutama, kad je već sve bilo riješeno, Zlatko Horvat je reagirao na grubost igrača Kiela, nakratko je došlo do gužve na parketu, a Horvat je dobio crveni karton i ovacije Arene...

Goran Stanzl/PIXSELL

Kod Zagreba su najbolji bili Luka Stepančić i Zlatko Horvat, obojica sa po šest golova. Stepančić je imao šut 6/8, a Horvat 6/7. Kod Kiela najbolji je bio Dahmke sa devet golova. Duvnjak je ostao na tek dva gola. 

Goran Stanzl/PIXSELL

Vujović: Pred nama je dugačak put

Sedam golova možda i nije realno, Kiel je velika momčad. Dosta smo oscilirali, mogli smo možda i ranije napraviti veću razliku. Hvala navijačima, ali ovo je samo jedna utakmica, rekao je Veselin Vujović nakon utakmice za HRT i dodao:

Pred nama je dugačak put. Treba biti miran i nastaviti raditi ovako. Poklopilo nam se dosta toga u drugom dijelu. Sve je funkcioniralo, uz golmana, obrana i protok lopte. 

Goran Stanzl/PIXSELL

Stepančić: Prije smo padali u završnici, sad stišćemo gas

Ne znam što bih rekao. Ponovili smo uspjeh od prošle godine. Bili smo borbeni, a u drugom dijelu i fantastični. Pobijediti Kiel sedam razlike... Ne treba previše pričati nakon toga, rekao je Stepančić i dodao:

Prijašnjih godina smo znali padati u završnici, a sad stišćemo gas. Svatko je dao svoj doprinos. Publika nas je digla, hvala navijačima. Nosili su nas.

Kiel ostao na jedan gol u 14 minuta

Nervozno su zagrebaši otvorili utakmicu. Horvat je promašio sedmerac, a Kiel je poveo 2-0. No ubrzo je Kiel gledao u leđa Zagrebu. Obrana je bila sjajna, napad je funkcionirao i Zagreb je poveo 6-4 i 8-5. 

Tu je malo stalo. Kiel radi seriju 5-0 i preuzima vodstvo. No kakav odgovor igrača Veselina Vujovića! Nakon minute odmora Zagreb uzvraća 5-1 serijom i na odmor odlazi s dva gola prednosti (13-11).

Goran Stanzl/PIXSELL

Zagreb je dobro otvorio drugi dio, imao je nekoliko šansi otići na plus tri, nije uspio. Kiel se vratio na 16-16 i nakon dugo vremena poveo 17-16. U 44. minuti gosti su imali dva gola razlike (20-18) i Vujović je morao pozvati igrače na dogovor. Zagreb se lavovski borio i vratio se na 20-20 u zadnjih 15 minuta igre. 

Zagrebaši opet fantastično reagiraju nakon minute odmora. Nakon 4-0 serije Zagreb je ponovno bio u vodstvu (22-20). U zadnjih 10 minuta Zagreb je ušao s dva gola prednosti i napadom. Nakon gola za 23-20, što je bila 5-0 serija, Kiel je bio u problemima. Zagreb je imao njemačkog velikana na konopcima! 

Zagreb je u zadnjih šest minuta ušao s 24-21. Kad je Horvat pet minuta prije kraja zabio sedmerac za četiri gola prednosti, to je bilo to. Zagreb je još dodatno stisnuo gas za na kraju velikih 29-22 za Zagreb. Kiel je ostao na jednom golu od 44. - 58. minute. 

UŽIVO:

  • 29-22 KRAJ UTAKMICE: Zagreb je razbio Kiel sa sedam golova razlike! Najteži poraz Kiela u povijesti Lige prvaka. Čudesno što su napravili igrači Zagreba. Čudesno!
  • 28-22 Zagreb gazi! Zadnja minuta.
  • 27-22 Smanjio je Kiel. No Zagreb slavi.
  • 27-21 Kiel je razbijen!
  • Tučnjava igrača u Areni. Horvat je dobio crveni karton, reagirao je nakon žestokog faula na njemu. I uzvratio istom mjerom. Stevanović brani sedmerac! Gotovo je!
  • 26-21 Horvat! Pet razlike. Zagreb je pred pobjedom!
  • 25-21 Horvat zabija peti gol, Zagreb odlazi na četiri gola prednosti! Manje od pet minuta igre...
  • 24-21 Zagreb drži tri gola! Do kraja je šest minuta! Kiel je na konopcima.
  • 23-20 Zagreb ima tri gola prednosti!
  • 22-20 Zagreb se vraća u vodstvo!
  • 20-20 Ne da se Zagreb! Izjednačenje!
  • 18-20 Gosti vode dva razlike u Areni. Vujović je pozvao minutu odmora.
  • 17-17 Sudački kriterij je gotovo jednak. Zagreb - 12 minuta isključenja, Kiel - 4.
  • 16-17 Kiel nakon drugo vremena vodi.
  • 16-16 Zagreb je imao nekoliko šansi za plus tri. Nije pogodio. I evo Kiela na 16-16.
  • 15-14 Zagreb zabija i s igračem manje. Ali i prima s centra.
  • 13-12 Kiel otvara drugi dio golom i evo ga na samo gol zaostatka.
  • KRAJ PRVOG DIJELA: Zagreb nakon 30 minuta vodi protiv Kiela u Areni 13-11. Odličan početak Zagreba, pa serija Kiela od 5-0 na koju Zagreb odgovara serijom od 5-1. Zagrebaši su najviše vodili s tri gola razlike.
  • 13-11 Zagreb zabija preko Stepančića za dva razlike!
  • 12-11 Stepančić! Zagreb opet vodi!
  • 11-11 Vraća se Zagreb! Prekinuta je serija Kiela. Igra se 27. minuta.
  • 8-10 Kiel nezaustavljivo maršira. A suci nezaustavljivo šalju naše igrače na klupu. Sad već 5-0 serija.
  • 8-9 Kiel radi 4-0 seriju i Vujović mora zvati minutu odmora.
  • 8-7 Vratio se Kiel. Šušnja je dobio drugi isključenje kod Zagreba.
  • 8-5 Zagreb igra fantastično!
  • 6-4 Zagreb nakon nešto više od 14 minuta vodi dva razlike!
  • 3-3 Sjajan odgovor Zagreba! U Areni je oko 6000 ljudi. No kako ima 15.000 mjesta to izgleda dosta prazno.
  • 0-2 Nije dobro počelo. Horvat je promašio sedmerac, Kiel odgovara s dva gola.
  • 19:00 Počela je utakmica u polupraznoj Areni Zagreb.
  • 18:55 Zagreb i Kiel otvaraju rukometnu Ligu prvaka. I prošle godine Kiel je otvorio Ligu prvaka u Zagrebu. Tada je pobjeda Zagreba bila prava senzacija. Danas to ne bi bila takva senzacija jer Zagreb je pokazao da može igrati s najboljima. Lani su u Areni redom padali Kiel, Metalurg, Meškov, PSG, La Rioja i Kolding.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu