Obavijesti

Savršeno mjesto za rekreaciju i aktivan odmor u prirodi

Savršeno mjesto za rekreaciju i aktivan odmor u prirodi
4

Kilometri uređenih i markiranih planinarskih staza (cca. 200 km) presijecaju Park prirode Papuk, a samim bilom Papuka prolazi Slavonski planinarski put.

U sklopu projekta Grofove staze na Jankovcu je postavljena i suvenirnica – info točka koja služi i kao nadzornička postaja. U smislu razvoja turističke infrastrukture na Jankovcu su izgradnja staze za osobe sa posebnim potrebama, dječje igralište i učionica na otvorenom (IPA prekogranična suradnja – financiranje), izgradnja sanitarnog čvora za posjetitelje sa biopročistačima, izložbenog postava, suvenirnice (NIP, sredstva Svjetske banke).

JU PP Papuk realizirala je označavanje šest brdsko biciklističkih staza (Velika, Jankovac, Kutjevo) te je previđeno označavanje novih sa izgradnjom odmorišta (Orahovica) (IPA prekogranična suradnja). Za potrebe turizma i protupožarne zaštite postavljeno je pet vidikovca na Češljakovačkom visu, Mališćaku, Nevoljašu, Ružica gradu i Petrovom vrhu  koji predstavljaju značajnu turističku točku prilikom izletničkih i planinarskih tura.

U sklopu projekta Dvije rijeke jedna gora (IPA prekogranična suradnja) urediti će se još dva nova vidikovca, planinarsko sklonište te uniformno označavanje na području PP Papuk. Također u sklopu istog projekta označavaju se konjičke staze od Orahovice do Jankovca uz izgradnju odmorišta.

Turističku ponudu Parka prirode Papuk obogatilo je i uređenje prve stijene za slobodno penjanje u Slavoniji, na lokalitetu Sokoline, kao i paragliding uzletište Pliš nedaleko od Velike.

U Velikoj u centralnom ulazu u Park prirode Papuk, nalazi se Centar za posjetitelje s uređenom prezentacijskom dvoranom, suvenirnicom te izložbenim postavom. U sklopu projekta Geopark Papuk izgrađen je Geopark trg u Velikoj, pokrenut je projekt obnove skijališta Nevoljaš, te projekt Biciklistička ruta kroz četiri Parka prirode. U smislu  razvoja geoturizma uređena je i obilježena nekolicina (dvadesetak) geoloških lokaliteta uz postavljanje interpretacijskih tabli.

Kako bi aktivan odmor i rekreaciju upotpunili te upoznali i svim čulima iskusili područje na koje se Papuk naslanja, valja posjetiti atraktivne ugostiteljske i smještajne objekte u Velikoj te vinske ceste Vinogorja Kutjevo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt
PRIPAZITE NA OVE ZNAKOVE

Možete li prepoznati koja žena na fotografiji upravo ima infarkt

Svi simptomi srčanog udara Linde Johns, američke književnice, su oni koji bi mogli biti - i često jesu, odbačeni od strane zdravstvenih djelatnika, a kamoli ljudi koji ih imaju

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak
VIDEO

Najveći skandal u 'Milijunašu': Osvojio je milijun varajući sa ženom, pogledajte taj trenutak

Britanac Charles Ingram (59) je u rujnu 2001. točno odgovorio na finalno pitanje kviza, ali na kraju nije dobio ništa jer se pokazalo da je varao pred očima publike, voditelja i gledatelja
Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument
EVO NA ŠTO PRIPAZITI!

Mnogi griješe u oporuci: Ovo su dvije stvari koje nikada ne biste trebali uvrstiti u taj dokument

Kako biste bili sigurni da će se vaša volja provesti na način na koji želite, sastanite se s profesionalcem kako biste stvorili oporuku koja će biti od koristi vama i vašim najmilijima bez ikakvih zabluda i iznenađenja