Obavijesti

Show

Komentari 0

21. Queer Zagreb slavi glazbu i u metropolu dovodi više od 50 umjetnika iz čak 10 zemalja

21. Queer Zagreb slavi glazbu i u metropolu dovodi više od 50 umjetnika iz čak 10 zemalja
3

Hrvatska premijera predstave Touringov stroj Ivice Buljana, plesna predstava Heroes Brune Isakovića i Mije Zalukar, Kiki Ball i mnoge druge zanimljive predstave možete pogledati u sklopu festivala do 21. svibnja

VIDEO

Ovogodišnji 21. Queer Zagreb festival, središnji queer događaj u regiji, posvećen je glazbi. Bogat program okuplja više od 50 umjetnika iz 10 različitih zemalja. 


Do 21. svibnja zagrebačke pozornice donose premijeru plesne predstave Heroes Brune Isakovića i Mije Zalukar, poseban kazališno-glazbeni karaoke spektakl njemačkih umjetnika Queereeoké, vogue ballroom posvećen queer ikonama koje su ovakve zabave utemeljile, predstave, performanse, partyje i radionice te hrvatsku premijeru predstave Turingov stroj redatelja Ivice Buljana koja stiže u Zagrebački plesni centar (ZPC) nakon uspješno turneje u New Yorku (20. svibnja).


Domino nastavlja i ove godine kroz umjetnost poticati društvene promjene, zagovarati jednakost za sve, a posebno marginalizirane queer osobe - ovoga puta u party, šarenom i šljokastom izdanju.
Sezonu otvara premijera plesne predstave Heroes Brune Isakovića i Mije Zalukar 18. svibnja u ZPC. Autori svoju inicijalnu referentnu točku pronalaze u liku, djelu i mitologiji Davida Bowieja te nas vode na putanju propitivanja kakve su to naše revolucije danas i kakve (anti)heroje zapravo zazivaju. 


U srcu Queer Zagreba ove je godine party koji je uzburkao zagrebačku klupsku scenu, popeo gledatelje i plesače na catwalk i zatvorio vrata svakom obliku predrasuda i osuđivanja: vogue ballroom. Vogue ballovi nastali su u afroameričkoj i latinoameričkoj LGBTIQ+ zajednici u New Yorku s ciljem da pruže siguran prostor gdje svatko može izraziti vlastiti identitet, odnosno biti ono što želi. Jedan od osnivača vogue/ballroom scene u Hrvatskoj je Boris Vrdoljak, na vogue sceni poznatiji kao Boris 007, a na Fakultetu elektronike i računarstva poznatiji kao profesor. Ove godine udružuje snage s udrugom Domino - u sklopu 21. Queer Zagreb Sezone u Klub Željezničar donosi najšareniji ball do sad: The Queer Icons Kiki Ball.

Uz glazbu kao ovogodišnju temu, neizbježnu borbu za jednakošću koja tematski boja svaki Dominov program, međunarodnu dimenziju na kojoj uvijek inzistira, Queer Zagreb ove godine posebno se okreće nezavisnoj sceni i udružuje snage s FAKI festivalom - Festivalom alternativnog kazališnog izričaja.
Dva festivala 21. svibnja organiziraju cjelodnevni program radionica, izrade tranparenata za Pride u suradnji sa Zagreb Prideom, performansima, Queer Slam Poetry open mic-om “Sapfin slam” te završnim partyjem uz zagrebački DJ duo vitamin Disco.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...
ATRAKTIVNA ARGENTINKA

Misica (60) o kojoj priča svijet bila je i na hrvatskim plažama. Otkrila je tajnu svog izgleda...

Odvjetnica iz Buenos Airesa, Alejandra Rodriguez proglašena je misicom svog grada, a sada je čeka nacionalni izbor
FOTO Kolinda u Zagrebu gurnula je pod stolicu torbicu od 3000 €
LUKSUZ NA PODU

FOTO Kolinda u Zagrebu gurnula je pod stolicu torbicu od 3000 €

Kolinda Grabar Kitarović je smeđu torbicu iskombinirala sa crnim hlačama i sa bijelom košuljom koja je imala svijetlo smeđe motive. Sve je upotpunila sakoom bež boje