Obavijesti

Show

Komentari 434

Just Wed: William provozao Kate ulicama u Aston Martinu

Just Wed: William provozao Kate ulicama u Aston Martinu
153

Mladi bračni par, vojvode od Cambridgea, s balkona Buckinghamske palače su pozdravili gomilu ljudi. Dvaput su se poljubili. Williama je u crkvi namučio prsten

VIDEO

Izgledaš predivno, rekao je William Kate kad je podigla veo s lica.

Mladenci su u Westminsterskoj opatiji izgovorili uobičajene zavjete iako se nagađalo da su ih sami pisali. Nakon toga, William je Kate na prst stavio vjenčani prsten izrađen od velškog zlata. Dok joj ga je stavljao na prst, prsten je malo zapeo, no na kraju je sjeo na njen prst kao saliven. Nadbiskup od Canterburyja proglasio ih je vjenčanima i oboje su kleknuli kako bi ih blagoslovio.

Mladenkin brat James Middleton (23) obratio se okupljenima u opatiji. Čitao je odlomak iz Poslanice Rimljanima. Sestri i Williamu poželio je svako dobro u životu, savjetovao ih da budu mudri, dobri i plemeniti koliko god mogu. Dok se James obraćao kraljevskom paru, oni su se zaljubljeno gledali.

Posudila tijaru od Elizabete II.

Kate Middleton (28) na dan vjenčanja za princa Williama (28) nosila je vjenčanicu koju je dizajnirala Sarah Burton iz modne kuće Alexander McQueen. Decentna haljina bijele boje ima šlep dugačak 2.17 metara, gornji dio čini korzet, ima duge čipkaste rukave i navodno je koštala 2.1 milijuna kuna. 

Dizajniranje haljine za Kate bilo je predivno i jedinstveno iskustvo koje ću zauvijek pamtiti, S. Burton

- Dizajniranje haljine za Kate bilo je predivno i jedinstveno iskustvo koje ću zauvijek pamtiti. Zadovoljna sam haljinom, no najvažnije je to što je zadovoljna i Kate te to što je izgledala apsolutno božanstveno - rekla je Sarah, a haljinu je pohvalio i Karl Lagerfeld koji ju je opisao kao decentnu i klasičnu haljinu u stilu 1950-ih koja je bila savršen izbor za ovu priliku.

Kate je na glavi imala tijaru koju je posudila od kraljice Elizabete II. (85) i dijamntne naušnice koje je dobila kao svadbeni dar od roditelja. William je obučenu imao svečanu vojnu odoru.

- Čuo sam da će moj svadbeni dan biti prilika za okupljanje najbližih članova obitelji - našalio se William s puncem Michaelom Middletonom koji je Kate doveo do oltara. 

Svadbena povorka od pet kočija

Nakon što su se upisali u knjigu vjenčanih i otpjevali britansku himnu, Kate i William krenuli su prema Buckinghamskoj palači. Vozili su se u otvorenoj kočiji Edwarda II iz 1902. koju su vukla četiri konja. U svadbenoj povorci bilo je ukupno pet kočija: u jednoj su se vozili mladenci, u drugoj kraljica Elizabeta II i princ Phillip (89), u trećoj kum princ Harry (26), u četvrtoj kuma Pippa Middleton (27), a roditelji mladenaca vozili su se zajedno u petoj kočiji. Kiši, koje su se svi toliko bojali, nije bilo ni traga. 

Kad je povorka stigla u Buckinghamsku palaču fotografirao ih je Hugo Burnand koji je i prije fotografirao princa Williama, a bio je i službeni fotograf na vjenčanju princa Charlesa i Camille.

Poljubili se dva puta

Mladenci, njihovi roditelji, kum i kuma te kraljica Elizabetta II. i princ Phillip zatim su svi zajedno izašli na balkon. Ispred palače skupila se gomila ljudi i svi su čekali da vide prvi poljubac Williama i Kate. Naime, nisu se poljubili nakon završetka crkvene ceremonije, već su to prvi put učinili na balkonu Buckinghamske palače pred očima javnosti. Uzbuđeni mladenci na balkonu su se poljubili dva puta uz snažne ovacije okupljenih. Nakon poljupca sedam zrakoplova RAF-a nadlijetalo je iznad palače.  Prema policijskoj procjeni poljubac mladog kraljevskog para gledalo je pola milijuna ljudi.

Čuo sam da će moj svadbeni dan biti prilika za okupljanje najbližih članova obitelji, William u šali

Nakon poljupca pozdravili su okupljene i ušli u palaču gdje je organiziran prijem za 600 najbližih prijatelja i članova obitelji. Puna tri sata nakon što su mladenci izašli iz Westminsterske opatije zvonila su crkvena zvona.

Vojvoda i vojvotkinja

Princ William zatražio je od kraljice Elizabete II. da mu ne daje titulu vojvode nakon vjenčanja, no ona nije udovoljila njegovom zahtjevu. Elizabeta II. svom je unuku dala titulu vojvode od Cambridgea, a Kate će titulirati s Njeno Veličanstvo vojvotkinja od Cambridgea. William je dobio i titulu grof od Strathearna i barun od Carrickfergusa.

Jedan od najpoznatijih britanskih povjesničara Simon Schama rekao je kako je kraljevsko vjenčanje istovremeno veličanstveno i krajnje jednostavno. Uvjeren je da će se kraljevska dinastija nastaviti, da potomstva neće nedostajati te da će biti dovoljno pametni da s britanskim narodom održavaju stabilne i dobre odnose.

William Kate provozao Astonom Martinom

Svoju novopečenu suprugu Kate princ William je nakon izlaska iz Buckinghamske palače iznenadio vožnjom u Aston Martinu DB6 Volante. Supružnici su se automobilom njegova oca Charlesa iz 1969. godine odvezli do Clarence Housea. Na stražnjim registarskim tablicama pisalo je 'Upravo vjenčani', a automobil je bio ukrašen balonima i ukrasnim vrpcama. Kate i William su oduševljeno mahali dok ih je razdragana masa pozdravljala uz povike. Prije nego što je suprugu provozao u Aston Martinu William i Kate su razrezali svadbenu tortu od osam katova. Torta, koju je pet tjedana radila Fiona Cairn, ima osam katova i ukrašena je s 900 sitnih dekoracija. Na sebi ima i 16 cvjetova od kojih svaki nešto simbolizira.

Princ Charles je mladencima navečer priredio i svečenu večeru na kojoj je bilo oko 300 uzvanika. Mlada je zasjala u bijeloj haljini, dok se mladoženja presvukao iz odore u elegantno crno odijelo.

Prosvjednici poručili: 'Dajte im kolača' i 'Čija je palača? Naša!'

Lagerfeld: Veoma je elegantna, Kate nikad nije bila tako lijepa


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 434
VIDEO

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina