Obavijesti

Show

Komentari 4

Albanske pjevačice posvađane: Rita Ora ne voli suparnicu Lipu

Albanske pjevačice posvađane: Rita Ora ne voli suparnicu Lipu
18

Sve je počelo jer je Ritina sestra Elena, koja je glazbena menadžerica, ignorirala Duu. Ona misli da je Elena to napravila kako ne bi bila konkurencija njezinoj sestri, rekao je izvor za američke medije

VIDEO

Pjevačice Rita Ora (27) i Dua Lipa (23) pohađale su istu školu, obitelji im se znaju s rodnog Kosova, čak imaju i zajedničke prijatelje, ali nisu u dobrim odnosima, prenosi The Sun. 

Iako 'dijele' najbolju prijateljicu, kantautoricu Charli XCX (26), između Rite i Due postoji solidarnost, ali ne i ljubav. Mnogi tvrde da su pjevačice u tajnoj svađi, a Dua je čak preuzela Ritinu poziciju zaštitnog lica Adidasa. 

- Naši roditelji se, kao, znaju, a i ja, kao, poznajem njezinu sestru - odgovorila je Lipa kada su je upitali o njezinom odnosu s Ritom.

- Zbog toga ih nikad nećete vidjeti zajedno. Sve je počelo jer je Ritina sestra Elena, koja je glazbena menadžerica, ignorirala Duu. Ona misli da je Elena to napravila kako ne bi bila konkurencija njezinoj sestri. Od tad se nisu pomirile - rekao je izvor za američke medije.  

Obje pjevačice su živjele neko vrijeme na Kosovu te su pohađale istu školu, Sylvia Young Theatre School, dok su živjele u Londonu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PLAT - I - NUM

Objavu dijeli RITA ORA (@ritaora)

Dua se rodila u Londonu, ali se preselila u Prištinu s devet godina. Šest godina nakon vratila se u Englesku. Njezina 'rivalka' Rita je rođena u Prištini, ali već u prvoj godini života se s obitelji preselila u London. 

Također, obje imaju 'celebrity' obitelj. Ritin pradjed Besim Sahatciu bio je jedan od najpoznatijih jugoslavenskih redatelja, dok je Duin otac Dukagjin bio rock zvijezda u Albaniji. Nije čudo što se obitelji međusobno poznaju, pogotovo jer je Dua jednom prilikom rekla da 'svako poznaje svakoga na Kosovu, posebice u Prištini'. 

Poreč: Koncert Rite Ore na Rise Up festivalu

Iako djevojke govore da vole London, bilo im je teško prilagoditi se dok su bile manje. Rita je postala izbjeglica kada je 1998. počeo rat na Kosovu te nije imala lijepo djetinjstvo. 

- Riječ 'izbjeglica' sa sobom nosi puno predrasuda, no istovremeno nam je bila motivacija da preživimo. Nas četvero imalo je jednu spavaću sobu, a s prozora sam mogla vidjeti groblje Brompton - rekla je Rita te opisala to 'jezivim'. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli DUA LIPA (@dualipa)

Dua je otkrila da joj je povratak na Kosovo dao bolje djetinjstvo nego Ujedinjeno Kraljevstvo. 

- Stigla sam u Kosovo i zaista mi je lijepo tamo. Sigurnije je nego u Londonu. Osjeća se zajedništvo i sigurnost - rekla je. 

Dok su se školovale, obje su živjele u zapadnom Londonu. Iako je godinama prije počelo njihovo rivalstvo, odnos im se pogoršao kada je Dua uspjela u glazbenoj karijeri jer se sad međusobno bore za vrh top ljestvica.

Iako je Rita svoju karijeru započela prije i ostvarila veliku zaradu sa svojim pjesmama, ove godine je Dua u vodstvu. Posljednje tri pjesme koje je objavila su na listi top 20 pjesama godine, dok je Rita u suradnji s Liamom Payneom (25) zauzela tek 30. mjesto. 

Što se tiče popularnosti na društvenim mrežama, Lipa je s 18,4 milijuna pratitelja 'prešišala' Ritu koja ima 13,8 milijuna. 

- Ne želim biti zaboravljena - rekla je Dua koja trenutno ima manje novca na računu od Rite, ali više obožavatelja. 

Instagram

Ora je bila u vezi s DJ-om Calvinom Harrisom (34), ali su burno prekinuli prije četiri godine. Čak joj je i zabranio da pjeva pjesme koje su napisali zajedno. Ove godine Calvin je surađivao s Duom i objavili su pjesmu. 

GQ Men of the Year Awards 2018

Dua je zapisana u povijesti kao prva izvođačica nominirana pet puta za Brit nagradu u jednoj godini. Obje pjevačice su 2013. bile tri puta nominirane, ali nisu osvojile ni jednu nagradu. Na pozornicu su hvalile brojne izvođače i kolege, ali nisu spomenule jedna drugu. 

2018 MTV Video Music Awards - Show - New York

U njihovoj 'grupi' albanskih pjevačica je i Bebe Rexha (29) koja je jako bliska s Ritom.

- Jako sam ponosna da je još jedna Albanka u igri, ubijamo - rekla je Bebe za Lipu. 

VIDI OVO! KVIZ: Jesi li Dalibor Petko ili Nives Celzijus?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu