Obavijesti

Show

Komentari 77

Albina za 24sata: Straha nema, ali u finalu nas vidim svakako

Albina za 24sata: Straha nema, ali u finalu nas vidim svakako
12

Splićanka nam se javila samo nekoliko dana prije nastupa na Eurosongu. S ekipom se za to priprema još od veljače kada je pobijedila na Dori. Koreografiju su izmijenili, ali i kostime

VIDEO

I dok Europa, ali i svijet s nestrpljenjem očekuju Eurosong, naša predstavnica Albina Grčić (22) u Nizozemskoj već danima ima probe na pozornici na kojoj će se predstaviti u u prvoj polufinalnoj večeri u utorak, 18. svibnja. Druga je na rasporedu u četvrtak, 20. svibnja, a finale je u subotu, 22. svibnja.

POGLEDAJTE VIDEO: 

S timom je naučila točno kad mora pogledati u kameru, s koreografijom se krenulo nedugo nakon što je u veljači pobijedila na Dori s pjesmom 'Tick-Tock', izboru hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije, a sada smo s Albinom popričali o dojmovima iz Rotterdama uoči nastupa.

- Jako je uzbudljivo bilo prvi put stati na eurovizijsku pozornicu i nakon svih priprema mislim da sam se dobro snašla. Nakon prve probe satima smo pregledavali snimku i definirali kuteve kamera, nije mi problem sve popamtiti, naprotiv - kaže nam Albina.

Što se modnog dijela tiče, ne nosite sličnu odjeću kao na Dori. Tko je došao na ideju da nastupite u Zigmanovoj kreaciji i je li vas strah da u nekom trenutku ne otkrijete “previše”?

- Ja stojim iza svakog stajlinga, a u svog stilista Stefana Orlića imam povjerenje jer on definitivno zna što radi i u tome je najbolji pa ću odgovor prepustiti njemu.

- U želji da nadogradimo nastup s Dore, željeli smo ići nekoliko stepenica naprijed i angažirali smo Marvina i Dena, koji su osmislili kompletan Albinin vizualni nastup. Svatko iz ekipe je dobio odgovarajuće upute što treba raditi, pa tako i ja. Važno je bilo da Albina ima kostim koji prati liniju tijela, da sadrži srebrnu, hologram i boju kože kako bi se uklopio u sve ono što će njezin nastup imati... Tako da je u startu otpalo da Albina nastupi u nečemu sličnom onom što je nosila na Dori. Zigmana sam uključio u priču samoinicijativno zato što mi je bilo važno da na ovim kostimima radim s nekim tko je profesionalac u svom poslu i ima ozbiljnu povijest i potvrdu za svoj rad u čitavom svijetu. Sama forma kostima je kompleksna i kostim se sastoji iz tri dijela koja zajedno čine jednu cjelinu - ženstvenu, sofisticiranu i scensku. Tako da ne brinite se, Albina nam je odjevena od glave do pete i sve što smo napravili je s mjerom i ukusom. Cijeli tim i ja čvrsto stojimo iza svega što smo napravili i neizmjerno smo ponosni.

Poljski novinari su vas okrunili titulom Miss Eurosonga. Imponira li vam ta nagrada i kako je do nje došlo?

Iskreno, nisam znala za tu nagradu, ne znam koji je sistem odabira, ali svakako sam primila kompliment.

O plasmanu ne razmišljate, ali svi vjerujemo da smo zaslužili finale Eurosonga. Što vam je na pameti nekoliko dana uoči nastupa? Čega vas je najviše strah?

Ne mogu reći da me ičega baš strah. U prijašnjim tjednima sam se malo brinula o zdravlju članova tima, da se tko ne zarazi, nisam mogla zamisliti da neki član tima ne putuje sa mnom. A sad svi smo tu, čuvamo se, radimo, nema strahova, ali smo uzbuđeni.

S ekipom ste se zbližili i postali ste kao obitelj. Hoćete li biti razočarani ako slučajno ne prođemo u finale?

Ekipa je top (smijeh). Ne zamišljam scenarij u kojem ne prolazimo u finale, ali znam da bismo svi bili jako, jako tužni jer prije svega - iza i pred nama, veliki je rad i smatram da zaslužuje biti prepoznat.

VIDEO Albina odradila probu na Eurosongu i pokazala kako će izgledati njezin nastup i outfit
VIDEO Albina odradila probu na Eurosongu i pokazala kako će izgledati njezin nastup i outfit

Što ako pobijedite i dovedete Eurosong u Hrvatsku? To je ono što svi priželjkujemo. Osjećate li pritisak oko toga?

Ajoj! Pa za početak bih trebala nastupiti s pobjedničkom pjesmom (smijeh). Ne osjećam pritisak, stalno ponavljam da nisam taj tip osobe, ne živciram se oko stvari i situacija koje ne mogu promijeniti, a one koje mogu - suočim se. Ali bilo bi sjajno, zar ne?

Imate li neki ritual prije izlaska na pozornicu?

Zapravo, ne, samo izađem...

Nastupate s verzijom pjesme koju smo čuli na Dori, engleska s hrvatskim refrenom. Kako ste se odlučili za tu verziju?

Mislim da smo duboko u sebi odmah znali da je ta verzija najbolja, nije bilo dileme, rasprave oko verzije kojom ćemo nastupiti na Euroviziji. Hrvatski dio teksta je vrlo ritmičan, pamtljiv, jak, a znamo kako je teško na našem jeziku dobiti tu ‘forcu’. Naravno da smo se odlučili za dvojezičnu varijantu.

Albina na probama: 'Imamo opciju ako se zarazi COVID-om'
Albina na probama: 'Imamo opciju ako se zarazi COVID-om'

Što su prije puta poručili roditelji, obitelj, baka, dečko?

Ono što poruče bližnji koji vjeruju u tebe i podržavaju te.

Pazite se, brinete se o tome da se ne zarazite pa odmah nakon proba bježite u hotel. Jeste li uspjeli vidjeti neke znamenitosti u Rotterdamu ili izbjegavate “vanjski svijet”?

Ekipa je brojna, svi smo u istom hotelu pa nema šanse da se osjećam izoliranom, a nije da i u hotelu nemam posla i puno se odmaram.

Tko su vam favoriti na ovogodišnjem Eurosongu?
Rusija, Francuska... odlične pjesme, sjajni nastupi, kakav god rezultat ostvarili - uspjeli su na duge staze.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton
ČEKAJU PALAČU

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton

Prije velikih najava, Buckinghamska palača je bila poznata po tome što je upozorenja izdavala samo određenim urednicima u medijima

Princ William je zaposlio mladu djevojku koja će mu pripremati odjeću: 'Sada nema izbora...'
MORAO JE

Princ William je zaposlio mladu djevojku koja će mu pripremati odjeću: 'Sada nema izbora...'

Djevojka u dvadesetima radila je i za pokojnu kraljicu Elizabetu II. tijekom pandemije koronavirusa
VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom
ZAJEDNO U KUPOVINI

VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom

Kate Middleton pojavila se sa suprugom Williamom, a osmijeh nije skidala s lica. Nosila je sportsku modnu kombinaciju