Obavijesti

Show

Komentari 47

Albinin plesač Devin: Čuvamo je kao oko u glavi! Nažalost, sva obitelj pratit će nas od doma...

Albinin plesač Devin: Čuvamo je kao oko u glavi! Nažalost, sva obitelj pratit će nas od doma...
13

Svi nas prate od doma, ali priznajem da mi je draže tako. Ovdje je zaista sve vrlo profesionalno, pa me umiruje to što će sva rodbina i prijatelji gledati na TV-u samo ono najbolje što nudimo, kaže nam plesač Juraj

VIDEO

Splićanka Albina Grčić (22) poletjela je još 8. svibnja u Rotterdam na Eurosong, a do današnje prve polufinalne večeri prate je u stopu njezini plesači Devin Juraj, Luciano Plazibat, Marko Marić i Stjepan Cutvarić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

vijesti 01:26

- Albinu čuvamo kao oko u glavi! Tako i je inicijalno koncipiran nastup, da smo mi njezin ‘security’. Stvarno je jaka jer ovakav proces stvara jako puno stresa, a uvijek smo uz nju, od dolaska u dvoranu do odlaska, uvijek spremni dati joj potporu koju zaslužuje - priča nam vrsni plesač i pjevač Devin Juraj (20).

Na sam dan polufinala ostala im je zadnja i najvažnija proba. Pozornica u Ahoy Areni izgleda impresivno, a njezin dizajn potpisuje Nijemac Florian Wieder, koji je 2019. pobijedio na natječaju.

Albina objavila dvije fotke uoči večerašnjeg nastupa: 'Nikad ne zaboravi da si božanstvena...'
Albina objavila dvije fotke uoči večerašnjeg nastupa: 'Nikad ne zaboravi da si božanstvena...'

- Za danas je ostala samo jedna proba. Nju gledamo više kao nekakvo uhodavanje u dan, ali taj nastup nije ništa manje bitan od prijenosa uživo navečer - kaže Devin.

Zbog pandemije korona virusa nemaju baš previše, kako tvrdi, interakcija s drugim delegacijama. Pa ni sa “susjedima”.

Devin je zadivio Supertalent, a sad pleše uz Albinu i ima novu pjesmu: 'O bolnom je prekidu'
Devin je zadivio Supertalent, a sad pleše uz Albinu i ima novu pjesmu: 'O bolnom je prekidu'

- To nažalost vrijedi i za srpske predstavnice Hurricane. Sreli smo se na tirkiznom tepihu, a dočekale su nas s istom snagom koju prikazuju na pozornici - kaže mladi plesač. Dani u Nizozemskoj prolaze im brzo, a ispunjeni su probama, presicama, raznim snimanjima i intervjuima.

- Dane provodim u stvaranju svojih novih pjesama i druženju s delegacijom, ali samo u hotelu! Strogo pratimo pravila jer se zaista čuvamo, pa nismo imali previše prilika i za kakve obilaske Rotterdama osim službenih izleta - kaže nam Juraj.

Puljanin je ispričao i kako su, za razliku od Dore u Opatiji, imali neke preinake i novosti kod koreografije na pozornici u Rotterdamu.

- Ostat će mi u pamćenju trenutak kad smo saznali da mi plesači moramo nositi ‘in ear’ slušalice za nastup jer je “catwalk” na kojem se odvija prvi dio nastupa neopremljen sa zvučnicima. Nikad nisam nastupao sa slušalicama i slušao live nastup kroz njih pa mi je to iskustvo ostalo zapamćeno. Isto tako, jako nas je iznenadio cijeli događaj tirkiznog tepiha. Odvikli smo se od velikih aktivnosti gdje nas očekuju mase pa nam je ovo bilo fantastično iskustvo - kaže plesač. Osvrnuo se i na potpuno drukčije kostime za polufinale, koje im je dizajnirao Juraj Zigman (37).

- Kostimi su potpuni napredak od Dore... ipak je ovo Eurosong! Nama je najbitnije da se možemo kretati i da se osjećamo udobno, a cijeli tim zaista tako zrači pa možemo slobodno izjavit da smo zadovoljni sa svime. Osobno me frizura najviše nasmijava jer mi je kosa ‘zabetonirana’ u repić da mi ne bi smetala, za razliku od Dore - otkriva Devin.

Puljanin se široj domaćoj javnosti predstavio još 2016. u “Supertalentu”, gdje je plesnim pokretima zadivio gledatelje i žiri te dogurao do finala. Zbog toga smo ga upitali je li mu trema veća sad ili prije nastupa u talent showu.

Nakon 'Supertalenta' Devin Juraj niže uspjeh za uspjehom
Nakon 'Supertalenta' Devin Juraj niže uspjeh za uspjehom

- Ne bih znao opisati taj osjećaj. Nije to trema koliko zastrašujući osjećaj mira u svem tom organiziranom kaosu. Ovo je najveća pozornica na kojoj sam imao priliku nastupati i s obzirom na to da u publiku stane 3000 ljudi, trema je uvijek negdje u pozadini, ali ne dovoljno jaka da bi me omela - priča Devin.

Strane delegacije koje su susreli proteklih dana u Rotterdamu, kaže, jako su ih dobro prihvatile.

- Svi su izrazito ugodno iznenađeni s nama. Jaka je ovo godina na Eurosongu pa su sve točke pozitivna konkurencija. Osjećamo podršku drugih delegacija - kaže Juraj. Posebnih ‘rekvizita’ za sreću u hrvatskom timu, tvrdi, nemaju. 

- Nisam baš najsigurniji, ali očito je da svi imaju neki svoj proces koncentracije prije nastupa, pa bih to zapravo svrstao u tu kategoriju sreće - kaže. Obitelji zbog situacije s pandemijom nisu dolazile u Nizozemsku.

POGLEDAJTE VIDEO: Albina u '24 pitanja'

- Nažalost, svi nas prate od doma, ali priznajem da mi je draže tako. Ovdje je zaista sve vrlo profesionalno, pa me umiruje to što će sva rodbina i prijatelji gledati na TV-u samo ono najbolje što nudimo - zaključuje.

Inače, Puljanin sa zagrebačkom adresom iza sebe ima nekoliko pjesama. Najnovije su mu "Trajat će" i "Lakše ću preboljeti", a priprema ih još i spreman je osvojiti glazbene top-ljestvice. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane