Show

Komentari 18

Alen o susretu: Charles me je oduševio, svašta zna o pčelama

Alen o susretu: Charles me je oduševio, svašta zna o pčelama

Sve je bilo prema protokolu, ali me Charles oduševio jednostavnošću. Ležeran je, pristupačan, zanimljiv. Razgovarali smo pola sata, ponajviše o izumiranju pčela, priča Alen

Ovo je vrhunac moje pčelarske karijere, velika mi je čast bila upoznati princa Charlesa. Još veće mi je priznanje što je u britansku palaču ponio moje proizvode od meda, govori nam pčelar Alen Bačić (38) iz Zagreba, koji već deset godina živi u Münchenu.

Princ Charles (70) sa suprugom Camillom (71), vojvotkinjom od Cornwalla, bio je u četverodnevnom posjetu Njemačkoj. Obišli su i Berlin te Leipzig. Zadnji dan britanski prijestolonasljednik odlučio je “skočiti” do organske farme Herrmannsdorfer Landwerkstätten u selu Glonn i osladiti se medom. Ta farma, ističe Bačić, trideset godina proizvodi organske proizvode. Stoga je ponos zagrebačkog pčelara bio tim veći što je princ odabrao baš tu na kojoj Alen posjeduje farmu za divlje pčele i ugrožene vrste.

- Sve je bilo prema protokolu, ali me Charles oduševio jednostavnošću. Ležeran je, pristupačan, zanimljiv. Razgovarali smo pola sata, ponajviše o izumiranju pčela. Jako se zainteresirao oko te teme - priča Alen. Zagrepčanin je treća pčelarska generacija. Dok mu roditelji uzgajaju pčele u Lijepoj Našoj, on je nastavio obiteljsku tradiciju vani jer su mu se u Njemačkoj otvorile nove mogućnosti razvoja pčelarstva.

- Nakon što me Charles posjetio, došla je i Camilla. Razgovarali smo desetak minuta. I ona, baš kao princ, obožava pčele. Rekla mi je da uzgaja deset pčelinjih zajednica. Oboje puno znaju o njihovu uzgoju - kaže. Dobro je “opremio” princa medom, medovinom i drugim proizvodima, a tko zna, možda će Charles koji darovati nedavno rođenom unuku Archieju.

ROĐENJE SINA GA JE DOKRAJČILO? Meghan sad mora biti jaka, Harry se slomio

Najčitaniji članci