Obavijesti

Show

Komentari 12

Alen Vitasović: 'Na živce mi idu i istarski i nacionalni stožer...'

Alen Vitasović: 'Na živce mi idu i istarski i nacionalni stožer...'
4

Ako se ovo s koronom ne završi za mjesec-dva, bit će jako, jako loše. Ponavljam, ne bih htio da ispadne da Vitasović kuka. Teško je penzionerima, nezaposlenima, ovo je čista katastrofa, priča pjevač

VIDEO

Pjevač Alen Vitasović (52) osvrnuo se na trenutačno stanje u državi i istaknuo kako je duboko razočaran. Iako je prije pandemije korona virusa imao brojne zakazane gaže, već četiri mjeseca je sve na čekanju. Solo karijeru započeo je 1993. i proslavila ga je pjesma 'Ne moren bez nje', a ubrzo je uslijedio i istoimeni album na kojem su se našle uspješnice 'Jenu noć', 'Ča je', 'Gušti su gušti' i slične.

POGLEDAJTE VIDEO: Jole komentira svoje spotove s početka karijere

Pokretanje videa...

Jole se prisjetio svojih početaka i pjesme 'Duša od papira' 06:24

Za Glas Istre ispričao je kako je od Ministarstva kulture dobio pomoć za ožujak i travanj, ali za ostale mjesece ništa. U srpnju je imao dogovorena tri koncerta, ali su otkazana, i to ne zato što je tako naložio stožer, već zato što su ih odgodili organizatori.

- Opća je panika! Četiri mjeseca smo doma, razočarani, ne znamo kako dalje. Ja i četiri moja glazbena suradnika. A svi profesionalci koji žive od toga. Meni ministarstvo plaća radni staž i 'zdravstveno'. Nije da sad Vitasović kuka, teško je svima… A najavljuju da će biti još gore. Pitanje je kako će svi glazbenici preživjeti jesen i zimu, ako se nešto ne promjeni - govori Alen. 

Bio je u šoku i zbog toga što se ovih dana održao 60. Splitski festival, a Pulski filmski je odgođen. 

- U redu, s manje ljudi, ali opet je išao. Dalmatinci mogu, a Pulski filmski festival u Areni ne može. To je po meni šikaniranje! Ne znaš tko je gori, idu mi na živce i istarski i nacionalni stožer. Jadno! Stožeri redovno primaju plaću, a trebali bi volontirati kad se već nama oduzima pravo na rad. S druge strane, ispast će da napadam dobre članove stožera. Nisu oni krivi. Bolest je to. Napadam institucije - pojašnjava. 

Za kraj je poručio kako je svjestan da nije glazbenicima najteže, ali da ljudi trebaju shvatiti da oni dobivaju honorare jedino ako sviraju uživo.

- Ako se ovo s koronom ne završi za mjesec-dva, bit će jako, jako loše. Ponavljam, ne bih htio da ispadne da Vitasović kuka. Teško je penzionerima, nezaposlenima, ovo je čista katastrofa. Pola zemlje je otišlo van. Ja mogu ići na njivu, ali na koju njivu; 40 godina sam na sceni. Kad ti ovako nešto naprave, to je kao da ti uzmu dušu! To je nevjerojatno. Ne znam kako naprijed - zaključio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin