Obavijesti

Show

Komentari 20

Alice Cooper je u skladištu zaboravio 10 milijuna dolara

Alice Cooper je u skladištu zaboravio 10 milijuna dolara
1

NIŠTA BEZ MAME Rokerova majka sjetila se slike koju je Cooperu djevojka poklonila za rođendan. Iako vrijedi bogatstvo, Alice će je objesiti na svoj zid

VIDEO

'Mala električna stolica', originalna slika Andyja Warhola više od 40 godina bila je smotana u tuljac i skrivena u skladištu Alicea Coopera (69).

Rock legenda je mislila da u skladištu ima samo stare stvari s turneja. Njegova majka sjetila se da je tu sliku davno dobio za rođendan pa su otišli pogledati. Alice je bio u šoku. Njegova tadašnja djevojka Cindy Lang kupila je sliku tad nimalo slavnog Warhola za samo 2500 dolara. 

Pixsell

Roker i slikar bili su prijatelji. Warhol je u prvoj polovici 60-ih godina postao vodeći umjetnik pop arta, a Cooper je karijeru počeo u isto vrijeme. Osnovao je grupu Earwigs, koja je ismijavala Beatlese i njihove fanove. 

Alice Cooper prskao je publiku krvlju, otkidao glave lutkama, organizirao glumljena klanja na pozornici, a jedan od rekvizita koji je imao na koncertima bila je električna stolica. Baš ona je inspirirala Warhola da napravi sliku koja danas vrijedi 10 milijuna dolara. Umjetninu je pregledao stručnjak koji je potvrdio da se radi o originalnom Warholu te da je slika nastala 1964. ili 1965. godine.

- Slika je stajala toliko godina jer nitko nije mislio da je to neka velika stvar. Andy Warhol tad nije bio ono što je danas. Kad ju je ugledao u skladištu, Alice je bio u potpunom šoku. Ne planira prodati sliku, nego će je objesiti u svojem domu - rekao je rokerov menadžer Shep Gordon.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin