Obavijesti

Show

Komentari 4

Ana iz MasterChefa 'pala' na srdelama i napustila natjecanje

Ana iz MasterChefa 'pala' na srdelama i napustila natjecanje
3

Nisam ista osoba koja je ušla tu. Moje cjelokupno viđenje kuhanja, hrane, tanjura, sve se promijenilo. Ne znam gdje će moj život ići dalje, ali kuhanje će sigurno biti dio mog života, kaže

VIDEO

Šesti stres test u kojem je sudjelovala bio je i zadnji za Anu Antunović. Ona, Željka Bleuš, Gorana Milaković i Tomislav Marković, u eliminacijskom su se izazovu borili za ostanak u MasterChefu.

POGLEDAJTE VIDEO: Melkior u 24pitanja

VIDEO

Prije nego su replicirali jelo uglednog chefa Hrvoja Zirojevića, imali su priliku zaraditi prednost u odnosu na ostale kandidate, pomoću testa tehnike i brzine, prilikom čega su za žiri morali napraviti savršen rosti – jelo od naribanog krumpira koje se prži. Za ovaj zadatak imali su na raspolaganju samo 15 minuta. Rosti je izvana morao biti hrskav, a iznutra mekan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U prošlom izazovu sa sushijem sam shvatila da ne treba eksperimentirati previše u tim kratkim izazovima. Tehnika je vrlo bitna - rekla je Ana. Tomislav se odlučio za tradicionalnu varijantu te je smatrao da je najveća zamka spravljanja rostija prevruća tava i premalo ulja. ''Ulje treba tempirati i dolijevati ga. Ne smije otići u premasno, a ako ga nemaš dovoljno neće biti kako treba'', rekao je Tomislav koji je prema ocjeni žirija napravio najbolji rosti pa je je imao i prednost u narednom zadatku.

- Uspio si dobiti lijepu koricu. Unutra je rosti ostao mekan kao što je i trebao. Prekrasno je začinjen. Baš lijepo pogođeno - rekao je Stjepan, a Tomislav je na ovom omjeru kojeg je koristio zahvalio baki jer je radio onako kako njegova obitelj rosti radi doma. No on je htio svoju prednost predati Gorani jer je napravila najbolje jelo u njegovom timu u gastroduelu.

- Bila je fantastičan suchef, vidio sam je kao najbolju članicu našeg tima i htio sam joj dati prednost - objasnio je. Međutim, žiri mu to nije dozvolio budući da su se u gastroduelu borili kao tim te kada imaju imunitet, imaju ga kao tim, a ovoga puta svatko je radio sam za sebe.

Iako nisu izborile prednost, Gorana, Ana i Željka bile su oduševljene kada je u kuhinju ušetao chef Zirojević.

- Nisam mogla vjerovati da on ulazi u moj stres test. Nema riječi kojom bih mogla opisati emociju u meni u tom trenutku - rekla je Željka. ''Meni je drago što sam ja danas u stres testu'', rekla je Gorana, ali Tomislav nije bio toliko oduševljen jer jelo koje su morali replicirati bila je riba. ''Moram priznati da mi je roleta pala, zadnji put sam izletio na ribi i uopće mi se ne sviđa što je opet riba'', kazao je Tomislav.

Frano iz 'Masterchefa' otkrio: 'Imam curu, radim kao profesor, a javljaju mi se i gay muškarci'
Frano iz 'Masterchefa' otkrio: 'Imam curu, radim kao profesor, a javljaju mi se i gay muškarci'

"Spektakl, boje i srdele. Bit će tu posla'', rekla je Gorana. Gost kuhar predstavio je kako doći do te šarene kulinarske poslastice:

- Srdele prvo trebamo očistiti, malo ih konfitirati. Staviti u  miješano ulje, ubaciti lovora, papra i ružmarina. Luk prodinstati na maslinovom ulju, dodati malo ružmarina, opet malo lovora, doliti vinskog octa, malo bijeloga vina, pustiti alkohol da ispari, i doliti malo vode. To treba raditi brzo. Kad je to gotovo, taj umak treba pretvoriti u želatinu. Luk blendati da se dobije krema od marinade. Riblju uš samo malo u oštro brašno baciti i pržiti na ulju - objasnio im je te dodao da treba napraviti još i kremu od češnjaka.

- Najveće iznenađenje mi je ta morska uš. Mi je bacamo, ne koristimo je u prehrani, a ovako spremljeno je neočekivano - rekla je Ana.

- Okusi koje smo probali ne znam kako drugačije opisati nego - izvanserijski - rekla je Ana. Željka je bila toliko uzbuđena i chefom da ga je nazvala ''svjetlom na kraju tunela'', ''djedom mrazom'' i ''božjim blagoslovom''.

Gorana je pak bila uvjerena da je crveni tim složan u tome da ona ispadne iz showa te da na galeriji ''neki imaju maske''. Nakon što je zgotovila jelo i stavila svoj tanjur na pult, Ana je zaplakala. ''Obično te emocije od stres testa izađu van nakon kuhanja, pogotovo kad sam vidjela da srdele nisu onakve kakve sam željela da budu'', rekla je Ana koja je poslužila najsirovije srdele od svih.

Problem sa srdelama imali su gotovo svi i jedino su bile ispečene na Željkinom tanjuru. ''Od svih tanjura ovo mi je najbolje obrađena srdela, ostala je lijepo sočna. Od segmenata, nekih je bilo bolje na drugim tanjurima, ali ovo je već dobar posao'', rekao je gost kuhar koji je Željkin tanjur, kao i članovi žirija najbolje ocijenio.

Željka plakala u MasterChefu, cijeli plavi tim ide u eliminaciju: 'Šokiralo me da toliko ne valja'
Željka plakala u MasterChefu, cijeli plavi tim ide u eliminaciju: 'Šokiralo me da toliko ne valja'

- Kuhali smo više sa srcem i željom da impresioniramo njega i od te puste želje mi smo svi izgorjeli - rekla je Gorana. Najviše u svemu, čini se, ''izgorjela'' je Ana koja je s najmanjim brojem bodova napustila show.

- Bilo je sasvim jasno koja je komponenta glavna na tanjuru i koja komponenta mora uspjeti da bi taj tanjur bio dovoljno dobar - rekla je Ana. Njezino napuštanje showa bilo je teško i Damiru koji je također zaplakao. ''Ja koja izlazim nije ista osoba koja je ušla tu. Moje cjelokupno viđenje kuhanja, hrane, tanjura, sve se promijenilo. Ne znam gdje će moj život ići dalje, ali kuhanje će sigurno biti dio mog života'', rekla je Ana.

POGLEDAJTE VIDEO: NOVA EPIZODA SERIJALA 'TKO JE KRIV?'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju