Show

Komentari 0

Andrej Plenković izrazio je sućut obitelji Martinović nakon smrti velikog hrvatskog glumca Miše

Andrej Plenković izrazio je sućut obitelji Martinović nakon smrti velikog hrvatskog glumca Miše

Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti proslavljenog kazališnog, filmskog i televizijskog glumca Miše Martinovića - napisao je premijer, navodeći da nas je napustio jedan od velikana hrvatskog glumišta

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je izraze sućuti obitelji glumca Miše Martinovića koji se istaknuo brojnim ulogama u djelima dubrovačkih pisaca i veliku popularnost stekao ulogom Brice Pridsidnika u seriji "Naše malo misto".

- Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti proslavljenog kazališnog, filmskog i televizijskog glumca Miše Martinovića - napisao je premijer, navodeći da nas je napustio jedan od velikana hrvatskog glumišta i doajen dubrovačkog teatra.

Premda se glumom počeo baviti slučajno, u zatvoru u kojem je završio nakon Križnoga puta, ostvario je briljantnu glumačku karijeru.

Istaknuo se mnogobrojnim ulogama u djelima dubrovačkih pisaca te je kontinuirano sudjelovao u predstavama Dubrovačkih ljetnih igara. U svom bogatom glumačkom opusu snažno je bio vezan za svoj voljeni Dubrovnik u kojem je odigrao 120 uloga.

Veliku popularnost, trajno poštovanje i simpatije gledatelja ostvario je ulogom Brice Pridsidnika kojeg je utjelovio u kultnoj seriji "Naše malo misto". Jednu od kultnih humorističnih serija s jednakim su zanimanjem pratile generacije televizijskih gledatelja, kako tijekom prvog emitiranja početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća tako i tijekom višekratnih repriziranja.

Brico Pridsidnik, Dubrovčanin sa svojim prepoznatljivim govorom osvojio je srca gledatelja i izvan hrvatskih granica te pridonio svrstavanju "Našeg malog mista" među najbolja i najpopularnija djela hrvatske kinematografije.

Svoj iznimni talent pokazao je ne samo kao glumac, već i kao redatelj.

Za svoje umjetničko stvaralaštvo dobio je Nagradu “Vladimir Nazor” za životno djelo.

- Njegova smrt ostavlja prazninu u hrvatskom glumištu, a njegovo ime bit će trajno zabilježeno u hrvatskoj kulturnoj povjesnici - napisao je premijer u sućuti obitelji.

Velikan hrvatskoga glumišta Miše Martinović umro je u nedjelju u 96. godini života u Dubrovniku.

Najčitaniji članci