Obavijesti

Show

Komentari 88

Angelina će s Bradom doći u Zagreb na premijeru svog filma

Angelina će s Bradom doći u Zagreb na premijeru svog filma
4

Film će premijerno prikazati 17. veljače u CineStaru Arena. Angelina Jolie i Zana Marjanović, Goran Kostić i Šerbedžija tada predstavljaju film 'U zemlji krvi i meda'

VIDEO

Glumica će u pratnji Brada Pitta doći u Zagreb i predstaviti svoj redateljski i scenaristički prvijenac 'U zemlji krvi i meda', stoji u priopćenju Blitz Film i Video distribucije.

Film će premijerno prikazati 17. veljače u CineStaru Arena. Angelina Jolie i Zana Marjanović, Goran Kostić te Rade Šerbedžija tada će predstaviti film. Osim u Zagreb, Angelina dolazi i u Sarajevo i to na Valentinovo. 

Rat u BiH iz Angelinine perspektive

Film 'U zemlji krvi i meda' prikazuje emocionalnu, moralnu i fizičku cijenu koju rat naplaćuje pojedincima, kao i posljedice nedostatka političke volje za intervencijom u društvo u sukobu. Radnja filma odvija se u pozadini rata u Bosni i Hercegovini tijekom devedesetih. Donosi priču o Danijelu (Goran Kostić) i Ajli (Zana Marjanović) koji su se našli sa suprotnih strana brutalnog etničkog sukoba. Danijel je Bosanski Srbin, policajac, dok je Ajla muslimanka i umjetnica. Prije rata bili su zajedno, međutim, kako nasilje preplavljuje zemlju, njihova se veza mijenja. Mjesecima kasnije Danijel služi pod zapovjedništvom svojeg oca, generala Nebojše Vukojevića (Rade Šerbedžija), kao oficir u Jugoslavenskoj vojsci. On i Ajla još se jednom sreću kad nju trupe pod Danijelovim zapovjedništvom izvode iz stana u kojem živi sa sestrom Lejlom (Vanesa Glođo) i njenom bebom. Sukob preuzima kontrolu nad njihovim životima pa se njihova veza mijenja, njihovi motivi i međusobna povezanost postaju dvosmisleni, a njihova odanost sve nesigurnija.

Zasad samo jedna nagrada

Film je dosad osvojio nagradu Stanley Kramer koju Producer’s Guild of America dodjeljuje filmovima ili producentima čija postignuća doprinose razumijevanju provokativnih društvenih pitanja na pristupačan i oplemenjujući način. Nominiran je i za Zlatni globus u kategoriji najboljeg stranog filma, no nagradu je osvojio iranski 'A Separation'.

Kontroverze oko filma

Angelinin redateljski prvijenac izazvao je mnoge kontroverze. Članice udruge 'Žene-žrtve rata' smatrale su da film umanjuje zločin masovnih silovanja koja su se dogodila tijekom rata. Na red su pozvale i vlasti BiH što su dozvolile da se film snima u njihovoj državi pa je snimanje na kratko vrijeme prekinuto. Nakon premijere filma u SAD-u srpskim glumcima koji su glumili u filmu nepoznate su osobe prijetile smrću. Angelina je trebala doći i na premijeru u Srbiju, no tamošnji mediji i brojne javne osobe izjasnili su se da je ne žele u svojoj državi, a sve zbog članka koji je objavio Kurir, a u kojem su napisali da Angie zahtjeva ukidanje Republike Srpske. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...
NAKON POLUFINALA EUROSONGA

Baby Lasagnu kritizirali su zbog znakovnog pozdrava: Evo što on zapravo znači i predstavlja...

Mnoge je to zaintrigiralo, pa su odgovor na to pitanje potražili kod gospođe Ružice Višnjić, predsjednice Udruge osoba oštećenog sluha iz Vinkovaca

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'
AFERA NA EUROSONGU

Nizozemac Joost pod istragom EBU-a: 'Do daljnjeg neće imati probe, istražujemo incident'

Nizozemski predstavnik na Eurosongu, Joost Klein, danas je trebao peti po redu nastupiti na probi
Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'
SMIJEŠI LI NAM SE POBJEDA?

Numerologinja o Lasagni i finalu: 'Bit će maestralan, ali to što nastupa 23. je jedna igra...'

Olga Hadjić nam otkriva što bi Marku Purišiću moglo stvoriti problem u finalu Eurovizije u subotu