Obavijesti

Show

Komentari 30

Anica Dobra je sa samo 24 godine dobila Zlatnu arenu

Anica Dobra je sa samo 24 godine dobila Zlatnu arenu
6

STIŽE ZVIJEZDA Dobra dolazi u zagrebački Kerempuh, gdje će igrati u predstavi 'Korešpodencija'. U predstavi sa zvijezdom bivše Jugoslavije igra Slavko Štimac

VIDEO

Anica Dobra (55) jedna je od najvećih glumačkih zvijezda bivše Jugoslavije. Srpska glumica je sa samo 24 godine dobila Zlatnu arenu na filmskom festivalu u Puli za ulogu u filmu “Već viđeno” redatelja Gorana Markovića (71).

- Gluma je moja prava velika strast. To je moj način izražavanja i sva ambicija koja je ostala do danas. Želim uspjeti izraziti osjećaje da budu prepoznati - rekla je glumica za srpske medije. 

Svjetska zvijezda: Željela je surađivati sa Slavkom Štimcem, što je i ostvarila

Samo dvije godine nakon velike nagrade, 1990. Dobra je počela snimati filmove i televizijske serije u Njemačkoj, a ovih dana utjelovit će 63. ulogu u životu. Iz Beograda dolazi ponovno obnovljena predstava “Korešpodencija”, koja će igrati na 42. Danima satire Fadila Hadžića na kazališnim daskama Kerempuha, u kojoj će srpska glumica utjeloviti Milicu Njegovan

- Pozvala sam Miru Banjac i dobila blagoslov da igram ulogu, odobrila ju je i prihvatila - rekla je Dobra, koja je u Beogradu u veljači premjerno izvela predstavu koju je od 1980. izvodila Mira Banjac (88). U predstavi sa zvijezdom bivše Jugoslavije igra Slavko Štimac (57), s kojim je glumica oduvijek potajno željela surađivati.

Seks bomba: Dobru su već u mladosti proglasili seks simbolom Jugoslavije

- Kad sam dobila ulogu u drugoj sezoni serije ‘Ubice mog oca’, jedan od motiva zašto sam htjela glumiti bio je da budem sa Slavkom Štimcem barem u jednom kadru. Do tada se nismo ni poznavali. I sada kada se dogodilo da radimo u predstavi, što je po meni značajnije i zapravo onda mi je još draža suradnja - objasnila je glumica koja je euforična što joj se želja ostvarila.

Poznavala sam Miru Banjac i bila sam presretna kad je blagoslovila da igram kazališnu ulogu koju je ona originalno postavila’

Odbijala ponude: Nisu je zanimale bilo kakve uloge

Štimac u predstavi igra Hadžuju, sina Lupusova, a nije krio zadovoljstvo što se našao u glumačkoj podjeli sa srpskom glumicom.

Kći Mina (22), studentica na Fakultetu dramskih umjetnosti u Beogradu, naslijedila je majčinu ljubav prema glumi, pa s majkom igra u predstavi “Hipnoteza jedne ljubavi”, koja je premijerno izvedena prije dvije godine. Mlada nada također se pojavljivala u seriji “Ubice mog oca”, koja je završila u veljači.

Izvan granica:Više od 20 godina snima filmove i serije u Njemačkoj

- Ja sam unatoč majci odlučila baviti se glumom. Mislim da je dosta hrabro ići tim stopama zato što ne postoji ništa što ona nije ostvarila a što ja mogu ostvariti - objasnila je Mina, koja majku smatra uspješnom ženom i glumicom.

- Meni je uspjeh donosio nove poslove i to mi je omogućilo kontinuitet u radu, što je bilo ključno za svladavanje glume. Beskrajno sam zahvalna za okolnosti koje su mi donijele nagrade, samo želim istaknuti da to nikad u umjetnosti nije polazni motiv nego posljedica - rekla je glumica koja smatra da pravoga glumca čine i uloge koje je svaki glumac morao odbiti. 

Uživancija u Zagrebu: Na snimanju serije zbližila se s ekipom

Zahvalna je na ulogama koje su joj bile ponuđene, no kako je jednom rekla, uvijek su postojale uloge koje je željela utjeloviti, a koje joj se nikad nisu ostvarile. Odbijala je ono što je mislila da ne može napraviti dobro ili čime ne bi bila zadovoljna. Na jesen srpsku glumicu moći ćemo gledati na Prvom programu Hrvatske radiotelevizije u trećoj sezoni serije “Crno-bijeli svijet”. 

- Očito je da je riječ o univerzalnoj priči s dozom emocija. Gledatelji se vežu za junake ove serije. Ta je kombinacija jednog prošlog vremena, svojevrsne povijesne epohe, s prepoznatljivim stvarnim događajima i dozom humora jako privlačna publici - otkrila je glumica tajnu uspjeha serije za HRT-ov magazin. Glumica je otkrila kako se od svakoga glumca očekuje maksimalan profesionalizam te da svi savršeno znaju svoj tekst i da svi moraju biti dobro pripremljeni.

'Želim glumiti likove koji daju važnost u radnjama priča'

- Prednost ovog projekta je, osim dobre ideje i dobrog scenarija, izvrsna glumačka postava. Zaista uživam raditi sa svojim kolegama. Mogu reći da sam privilegirana što s njima kreiram nešto što nas sve veseli - rekla je Dobra, koja ne želi nikog posebno istaknuti kao vrhunske hrvatske profesionalce. No ako bi morala, Dobra bi istaknula hrvatske glumice. 

- Glumice u Hrvatskoj su iznimno talentirane, od njih se može stvarno jako puno naučiti i stalno me oduševljavaju - zaključila je glumica, koja bi u budućnosti željela glumiti likove koji daju važnost pričama. 

Zavodila muškarce: Mladenačkim izgledom i šarmom privlačila je poglede

- Takve priče mogu biti djela i potpuno anonimnih autora, ne nužno svjetskih zvijezda. Ja volim svoj posao i radujem se svakoj suradnji - iskreno je rekla srpska glumica. 

Savjete mladim kolegama ne voli davati, ali kako kaže, želi istaknuti da nitko sigurno neće pogriješiti ako slijedi svoj put, svoje ciljeve i osjećaje, i da ne pravi velike kompromise i ostaje ono što zaista i jest.

VIDI OVO: 5 celebrity sex tapeova na koje smo zaboravili!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin