Show

Komentari 4

Anja Šovagović Despot: 'Uloga bake u filmu me isprva šokirala'

Anja Šovagović Despot: 'Uloga bake u filmu me isprva šokirala'

Glumica je po prvi put u filmu 'Plavi cvijet' glumila baku. Anja Šovagović Despot ispričala je nešto više o filmu koji je emocionalna priča o tri generacije, ali progovorila je i o svojim majčinskim osjećajima

Nagrađivana filmska i kazališna glumica Anja Šovagović Despot (58) nedavno je imala priliku po prvi put glumiti ulogu bake. Radi se o ulozi Violete u filmu 'Plavi cvijet' koji je 20. srpnja imao svoju hrvatsku premijeru na Pulskom filmskom festivalu. u razgovoru sa Story.hr ispričala je svoje dojmove o filmu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Svjetska premijera 'Plavog cvijeta' održala se na međunarodnom A festivalu u Moskvi, a tamo je film, čiji je redatelj Zrinko Ogresta (62), osvojio treću nagradu.

-  Jako mi je žao što zbog cijele situacije nismo mogli nazočiti našoj projekciji jer čujem da je film bio prikazan u fantastičnoj dvorani s 1500 mjesta i da je publika sjajno primila film. Rusi su prepoznali veliku emotivnost filma i uvrštenje u glavni program već je neka vrsta nagrade - izjavila je glumica.

'Plavi cvijet' bavi se odnosima kroz tri generacije: majci, kćeri i unuci, a filmska je adaptacija drame Ivora Matinića (37) "Drama o Mirjani i ovima oko nje". Matinić uz Ogrestu potpisuje scenarij filma.

- Ovo je priča o obiteljskim odnosima i priča o svakome od nas koji se u ovim čudnim vremenima snalazimo sa svojim emocijama, a sve prožima neizgovorena riječ oprosti - sažela je zaplet Šovagović Despot za Story.

Glumica je ispričala kako ju je isprva uloga bake s već adolescentnom unukom šokirala, ali da je uz tim uspjela unijeti svu sebe u ulogu. Posebno su joj pomogli razgovori s glumicom Vanjom Čirić (44), koja glumi Mirjanu, Violetinu kćer.

- Razmišljale smo o tome kako je tanka crta između beskrajne ljubavi i neke čudne agresije u odnosima između majke i kćeri. Rekla bih da se odnos čita kao emotivni krimić, a Vanja je divna partnerica - rekla je glumica.

Osim što na Pulskom filmskom festivalu održana premijera Anjinog filma, tamo se premijerno prikazivao i animirani film 'Jaje' njezine kćeri Ane Despot, koji se može pogledati i na YouTubeu.

- Beskrajno sam ponosna na nju. Oduvijek je prštala talentom, bilo je samo pitanje kojom će se umjetnošću baviti. Nekad sam mislila da ćemo zajedno glumiti na filmu, a sad nema nikog sretnijeg od nas - pohvalila se glumica.

POGLEDAJTE VIDEO: Animirani film "Jaje" Ane Despot

 

Najčitaniji članci