Obavijesti

Show

Komentari 3

Arijana Čulina: Drskosti treba u humoru, ali se mora imati mjere

Arijana Čulina: Drskosti treba u humoru, ali se mora imati mjere
7

Arijana Čulina, poznata i kao Goge Biondina ima novi televizijski prilog, a kako se već dugo godina bavi i slikarstvom kaže da je og Goge sada postala Van Gogh

VIDEO

Nakon gotovo 13 godina splitsku glumicu Arianu Čulinu opet gledamo na televiziji. U IN Magazinu Nove TV ima humoristični prilog u kojem komentira svakodnevicu. Iako ju mnogi najviše vežu uz lik Goge Biondine iz nekoć gledane emisije ‘Glamour Cafe’, Arijana Čulina je i stalna članica ansambla splitskog HNK, a kad ne igra u predstavama iz hobija slika. U proteklih 20-ak godina objavila je i osam knjiga. 

- Kad je u ožujku krenulo zatvaranje, intendant Srećko Šestan rekao nam je da snimamo kreativna kućna videa. Budući da se ne volim fotografirati, a smatrala sam da je malo glupo da na balkonu glumim Antigonu ili Lady Macbeth, došla sam na ideju da u stanu snimim video u kojem ću kroz humor komentirati dnevne događaje. Objavila sam to na Facebooku i odmah je imalo desetke tisuća pregleda, pa su me pozvali kao gošću u IN Magazin. I tako je spontano došlo do suradnje.

Kako pripremate prilog i kako ste se uspjeli odmaknuti od Goge Biondine, koja je vaš alter ego?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- I sad sama pišem tekstove za svoje priloge. Ponekad je problem naći suradnike-glumce. Prijateljicu još nekako i pronađem, ali najteže mi je naći muža, a to bogme nije lako ni u životu.  Budući da je termin u 17 i 30, potrebna je decentnost, a humor traži malo drskosti. Ali nadam se da sam pronašla pravu mjeru. 

Saznalo i da slikate. Kad ste otkrili taj talent?

- Uvijek kažem, ništa se ne može raditi dobro ako to ne radite dugo. Ni dobro kuhati, ni dobro pjevati, ni dobro glumiti, pa ni slikati. A ja sam negdje sve do svoje 40. mislila da ne znam nacrtati ni ravnu liniju, a kamoli slikati. Tih godina imala sam jako puno obaveza – igrala sam u predstavama, pisala knjige, radila dan i noć i morala sam pronaći nešto što će mi biti terapija od stresa. Pronašla sam slikanje, krenula na radionice i sad u šali kažem da sam od Goge postala Van Gogha.

To znači da slikate već 15-ak godina?

- Kad se nečeg uhvatim, onda to želim proučiti i naučiti do detalja. Najprije morate nešto dobro naučiti, onda dio naučenog odbaciti, pa unijeti nešto svoje. Tek tada je to dobro. Moje slike su pune živih i jarkih boja iako sam privatno decentnija osoba nego na sceni ili kroz moje radove.  Ali kad glumim ili pjevam glasna sam, ekspresivna,  a tako je i sa slikama. Jednom je jedna gospođa htjela kupiti moju sliku, pa kad ih je vidjela kaže – ‘ajme, to su sve tako žarke boje’. Rekla sam joj – ‘razumim vas, ja vam mogu naslikati i u blagim bojama, ali to onda neću biti ja’. Gledam neki dan, jedan umjetnik je kupio obični balun i umočio ga u srebrnu boju. Njegov rad je prodan za 64 milijuna eura. Tako je to s umjetnosti. Ponekad požalim što  umjetnost nije nogomet. Tamo ili je balun u golu ili nije. A u umjetnosti  sve može, a i ne mora bit.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'