Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
8 komentara

Arsen Dedić uskoro ide kući iz bolnice, upala mu se smirila...

Kantautoru Dediću upala se smirila, razgovara s obitelji pa će ga uskoro otpustiti iz bolnice gdje ga je iznenadilo priznanje njujorškog Muzeja suvremene umjetnosti

PIXSELL
Foto: PIXSELL
8 komentara

Najvažnije je da Arsenu Dediću (77) jetra funkcionira i da reagira dobro na antibiotike. Više nema temperaturu, upala mu se smiruje i uskoro će ići kući, doznajemo od liječnika iz KBC Zagreb.

Kantautor je na intenzivnoj njezi završio potkraj srpnja. Liječnici su se, zbog Arsenove povijesti bolesti i lijekova za imunitet koje prima posljednjih desetak godina, posebno brinuli za njegovo stanje. 

Gabi Novak (79) našla je supruga Arsena kako u njihovu domu leži na podu pokraj hodalice. Nerazgovjetno je govorio pa je Gabi pozvala Hitnu pomoć. Dedić je na Rebru redovit pacijent, koji dolazi na kontrole na odjel za bolesti jetre koju su mu presadili u Padovi 2004. Umjetni kuk ugradio je sredinom srpnja, a upala koju je dobio najvjerojatnije je komplikacija nakon te operacije. 

Dok Arsen čeka otpusno pismo, razveselila ga je vijest iz Amerike. Njegov album 'Čovjek kao ja' iz 1969. naći će se u fundusu njujorškog Muzeja suvremene umjetnosti, poznatije kao MoMA. Grafički dizajner Mirko Ilić, koji živi u New Yorku bio je poveznica između Hrvatske i uglednog muzeja.

- Stručna komisija MoMA-e došla je razgovarati o prvim brojevima Poleta, a ja sam iskoristio prigodu i pokazao im omot Arsenova albuma koji je dizajnirao Mihajlo Arsovski. Oduševili su se - rekao je Ilić.

Naši partneri pišu
Message