Obavijesti

Show

Komentari 0

Art clubbing: Iva Šulentić bit će DJ gošća u VIP klubu u utorak

Art clubbing: Iva Šulentić bit će DJ gošća u VIP klubu u utorak
5

Kipar Vitar Drinković predstavit će instalacije skluptura, dizajnerica Vedrana Mastela kolekciju odjeće, a arhitektica Sexy Plexy kreacije od pleksiglasa

VIDEO

U utorak 16. listopada u zagrabačkom Vip klubu posjetitelji mogu uživati u dobro poznatom Art clubbingu. Instalacijom skulptura pod nazivom „Fear and wonder“ predstavit će se kipar Vitar Drinković. Kolekciju "Destroyed creation" pokazat će dizajnerica Vedrana Mastela, dok će u modnom korneru kreacije od pleksiglasa izložiti duo arhitektica Sexy Plexy.

Za glazbenu podlogu zaslužan je DJ Marmat, te glumica i voditeljica Iva Šulentić s DJ setom.Tijekom večeri publici će svoj glazbeni izričaj predstaviti i Nikša Marinović, glumac i kantautor projektom rokambol.

Rokambol je solo pjevač kojem prvi solo album "Zajedno" izlazi do kraja godine. Riječ je o studijskom projektu s kojeg je izašlo već podosta singlova i spotova koje možete gledati na televiziji i YuTubeu. Za razliku od albuma koji spaja široku žanrovsku paletu, rokambol uživo te pjesme izvodi samo uz pratnju gitare u formi glazbeno-poetskog recitala.

https://www.youtube.com/watch?v=xAQk2qoL-fA

https://www.youtube.com/watch?v=nE7l_YwMPYU&feature=relmfu

DJ Marmat je suosnivač booking agencije Cokeandsmoke (MKDSL je jedan od artista u rosteru) te osnivač Sicko Diska, programa koji je prije 4 godine u Zagreb doveo, tada nu rave glazbu, na sceni je prisutan vec dugi niz godina. Od početaka 2002. u klubu Papillon na Savi preko prvog programa Broken BPM ostao je dosljedan svom stilu. Njegove glazbene ekskurzije u najrazličitije žanrove elektronske, a sada i druge, glazbe dovele su ga do DJ pultova skoro svih zagrebačkih klubova, ali i festivala poput dvostrukog gostovanja na Exitu, Hartere i Atlantisa, Stop Making Sense, The Garden Festivala, da ne govorimo o inozemnim gostovanjima u Beogradu, Novom Sadu, Londonu, Budimpešti, Ljubljani, Stuttgartu, Beču...On svoj stil opisuje mješavinom 80-tih i većine elektronskih pravaca do danas. Ako bi se to moralo definirati recimo da njeguje electrodiscohouseindie žanrove. Dijelio je stage s - Juan Mac Lean (DFA/K7), Thieves like us, James Holroyd (official Chemical Brothers DJ), One watt sun, Radioclit, Mike Oman, DatA, Danger i mnogim drugim....

Vedrana Mastela rođenda je 1986. u Zagrebu. Nakon završenog preddiplomskog studija trenutačno je apsolventica diplomskog studija smjera modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu. Sudjelovala na raznim natjecanjima, projektima i izložbama: Izložba hrvatskog dizajna 1112, iD International Emerging Fashion Awards 2012, Dan D 2011, Triumph Inspiration Award Hrvatska 2011, Habitus Baltija 2011, INFLUENCE Mediterranean fashion festival 2009, Izložba hrvazskog dizajna 0708 (projekt 24 sata) itd.

Kolekcija 'Destroyed creation'

Kolekcija istražuje pojmove uništenja (destrukcije) i stvaranja (kreacije) u kontekstu mode. Početna inspiracija dolazi od umjetnika Lucija Fontane, ali odgovarajućih referenci iz glazbe, uličnih stilova i kulture tog razdoblja. Ručno rađene perforacije iznutra na van rezultirale su različitim teksturama na različitim materijalima, a proces uništavanja tkanine perforacijama definirao je tkaninu kao novu vizualnu i taktilnu činjenicu, s novim senzacijama i novim značenjima.

Vitar Drinković magistrirao je kiparstvo 2008. godine na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, u klasi prof Slavomira Drinkovića.U okviru međunarodne razmjene studira jedan semestar na Indiana University of Pensylvania, USA. Ostvario je šest samostalnih izložaba. 7 skulptura u javnom prostoru. Sudjelovao na više skupnih izložaba u Hrvatskoj, Americi, Njemačkoj i Nizozemskoj.Dobitnik više nagrada i pohvala. Područja interesa i rada: kiparstvo, instalacija, video ,animacija, glazba, interaktivnost, komunikacija, taijutsu.

http://vitardrinkovic.blogspot.com/

Instalacija skulptura

'Fear and wonder“ opisuje dio kolektivnog stanja u kojem živimo - koje se perpetuelno generira kroz krugove razmišljanja inducirane većim dijelom kroz kolektivno zastupljene informacije- plakati filmovi,novine... sve....- alati kojima sile vladanja i moći stvaraju određenu klimu društva. Strah brige,utrka, preživljavanje. Konzumiranje Ime je inspirirano  imenom pjesme Norveškog black metal benda Dimmu borgir - jedan od najdražih bandova iz mladosti. Igračke u sebi imaju potencijal evolucije, mogu se bezgranično razvijati i prilagođavati. Posrednici su naše edukacije, komunikacije i zabave od najranijih dana. Jedni od prvih programa koje smo upili. Kroz umjetnost i stvaralaštvo nastojim filtrirati svoje svjesno i nesvjesno programiranje, te ponuđene programe u „ oružje“ (oruđe)  vlastite evolucije i sretnog života.

Transformacija egzistencijalnog straha kroz igračku (program)- u metodu komunikacije, sudjelovanja, istraživanja- promišljanja svijeta u kojem živimo. Svijet proizvoda i nevidljivih čudovista.Ovaj rad  propituje relacije:  unutarnji – vanjski svijet, čovjek – predmet, osobno- kolektivno, virtualno – stvarno, promatrač- sudionik, misao- materijalizacija, znanost –umjetnost, umjetnost –„biznis“,  strah i ljubav.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'
ENERGIČNA IZVEDBA

Pogledajte fotke i snimku druge probe Baby Lasagne! Fanove je oduševio jedan detalj: 'To je to'

Danas 15 predstavnika na Eurosongu ima probu za polufinale. Među njima je i Baby Lasagna koji je ovoga puta promijenio jedan detalj, a njegovi fanovi mu sugeriraju da takav izađe na pozornicu u polufinalu
Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'
RASPRAVA DRUGIH KANDIDATA

Karmen u 'Braku na prvu' bacila oko na Lovru? 'To je javna tajna'

Karmen nije javno priznala da joj se sviđa Lovre, no Lovru je stavila na prvo mjesto po fizičkoj privlačnosti