Bali-begova glava nalazi se na panju: Odluka je na Mustafi | 24sata
Obavijesti

Show

Komentari 45

Bali-begova glava nalazi se na panju: Odluka je na Mustafi

Bali-begova glava nalazi se na panju: Odluka je na Mustafi
3

Prije negoli je donio odluku, Mahidevran savjetuje sinu da svakako presudi sabljom, dok ga je njegov otac Sulejman savjetovao samo da donese pravednu odluku

VIDEO

Rano ujutro vojnici odvode Bali-bega pred palaču, gdje će mu u nazočnosti Mustafe, Ibrahim-paše i ostalih vezira, odrubiti glavu jer je svojim nepromišljenim potezom i utajom svoje ljubavi prema Ajbige izdao Osmansku dinastiju i sve njezine članove. Sulejman, koji sve promatra sa svog balkona, prepustio je Mustafi da sam odluči hoće li pomilovati ili pogubiti Bali-bega, dok sultanije potajno prate događaj iza skrivenog prozora.

Prije negoli je donio odluku, Mahidevran savjetuje sinu da svakako presudi sabljom.

 - Ovo je sramota koja ti je nanesena. Odrubi mu glavu. Neka svi shvate da ti nisi ovca koja samo sluša. Neka vide junaka koji će danas-sutra vladati svijetom. Nipošto nemaj milosti. Neka naši neprijatelji zadrhte pred zvukom tvoje sablje. Neka im se srca zaviju strahom da ti se više nikada ne usude usprotiviti - rekla je Mahidevran sinu, dok ga je otac Sulejman savjetovao da donese pravednu odluku iza koje će stajati bez obzira na tuđa mišljenja. U zadnji čas, netom prije negoli je krvnička sablja dotakla Bali-begov vrat, Mustafa zaustavlja pogubljenje i mijenja svoju odluku. 

Za to vrijeme, Hatidže dozna da Ibrahim posjećuje kavane u društvu drugih žena. Daje šalje kalfu Nigar na svoje imanje kako bi je zaštitila ukoliko se njezina tajna veza s Ibrahimom otkrije. No njihov razgovor prisluškuje Gulšah. Mahidevran priprema Efsun za odlazak u Edirne gdje će u tajnosti roditi Mustafino dijete, a njezinoj se ideji suprotstavi sultanova majka zahtijevajući da se dijete pod hitno 'ukloni'. 

Hoće li Mustafa poslušati svoju savijest i poštedjeti Bali-begu život? Što će na to reći Sulejman? I što će se dogoditi s Efsuninim nerođenim djetetom? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja gledatelji će moći doznati u posljednjoj ovogodišnjoj epizodi 'Sulejmana Veličanstvenog' prije blagdanske pauze, u četvrtak, 20. prosinca u 21 sat na RTL Televiziji. 

Najgledanija i najraskošnija turska serija u Hrvatskoj pauzirat će s emitiranjem od 21. prosinca do 12. siječnja 2013. godine. Serija će se vratiti na male ekrane u nedjelju, 13. siječnja 2013., u 20 sati s dvostrukom epizodom.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 45

VIDEO

Shaq ogladnio pa u dubrovačkoj pekarnici naručio sočni burek
RUČA KA' I OBIČAN PUK

Shaq ogladnio pa u dubrovačkoj pekarnici naručio sočni burek

Čitatelj 24sata ga je snimio tijekom narudžbe bureka u jednoj dubrovačkoj pekarnici na Gružu