Obavijesti

Show

Komentari 45

Bali-begova glava nalazi se na panju: Odluka je na Mustafi

Bali-begova glava nalazi se na panju: Odluka je na Mustafi
3

Prije negoli je donio odluku, Mahidevran savjetuje sinu da svakako presudi sabljom, dok ga je njegov otac Sulejman savjetovao samo da donese pravednu odluku

VIDEO

Rano ujutro vojnici odvode Bali-bega pred palaču, gdje će mu u nazočnosti Mustafe, Ibrahim-paše i ostalih vezira, odrubiti glavu jer je svojim nepromišljenim potezom i utajom svoje ljubavi prema Ajbige izdao Osmansku dinastiju i sve njezine članove. Sulejman, koji sve promatra sa svog balkona, prepustio je Mustafi da sam odluči hoće li pomilovati ili pogubiti Bali-bega, dok sultanije potajno prate događaj iza skrivenog prozora.

Prije negoli je donio odluku, Mahidevran savjetuje sinu da svakako presudi sabljom.

 - Ovo je sramota koja ti je nanesena. Odrubi mu glavu. Neka svi shvate da ti nisi ovca koja samo sluša. Neka vide junaka koji će danas-sutra vladati svijetom. Nipošto nemaj milosti. Neka naši neprijatelji zadrhte pred zvukom tvoje sablje. Neka im se srca zaviju strahom da ti se više nikada ne usude usprotiviti - rekla je Mahidevran sinu, dok ga je otac Sulejman savjetovao da donese pravednu odluku iza koje će stajati bez obzira na tuđa mišljenja. U zadnji čas, netom prije negoli je krvnička sablja dotakla Bali-begov vrat, Mustafa zaustavlja pogubljenje i mijenja svoju odluku. 

Za to vrijeme, Hatidže dozna da Ibrahim posjećuje kavane u društvu drugih žena. Daje šalje kalfu Nigar na svoje imanje kako bi je zaštitila ukoliko se njezina tajna veza s Ibrahimom otkrije. No njihov razgovor prisluškuje Gulšah. Mahidevran priprema Efsun za odlazak u Edirne gdje će u tajnosti roditi Mustafino dijete, a njezinoj se ideji suprotstavi sultanova majka zahtijevajući da se dijete pod hitno 'ukloni'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hoće li Mustafa poslušati svoju savijest i poštedjeti Bali-begu život? Što će na to reći Sulejman? I što će se dogoditi s Efsuninim nerođenim djetetom? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja gledatelji će moći doznati u posljednjoj ovogodišnjoj epizodi 'Sulejmana Veličanstvenog' prije blagdanske pauze, u četvrtak, 20. prosinca u 21 sat na RTL Televiziji. 

Najgledanija i najraskošnija turska serija u Hrvatskoj pauzirat će s emitiranjem od 21. prosinca do 12. siječnja 2013. godine. Serija će se vratiti na male ekrane u nedjelju, 13. siječnja 2013., u 20 sati s dvostrukom epizodom.  

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'
Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...
U SLAVONSKOM BRODU

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...

U listopadu 2013. javnost je šokirala vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život