Obavijesti

Show

Komentari 1

Banderas zbog ozljede odustao od nogometa, a sebe opisuje kao najromantičnijeg tipa ikada

Banderas zbog ozljede odustao od nogometa, a sebe opisuje kao najromantičnijeg tipa ikada
4

Španjolski glumac završio je dramsku školu u rodnom gradu, a prvu ulogu ponudili su mu kada je imao 22 godine. Tada je glumio u 'Labirintu strasti', u kojem su glavni likovi transvestiti, punkeri i nimfomani

VIDEO

Da nije teško ozlijedio stopalo, ovaj danas 60-godišnji španjolski glumac bio bi nogometaš. I to izvrstan. Ovako, je bio prisiljen promijeniti interese i gluma mu je donijela vjerojatno veću slavu i dugotrajniju karijeru od one nogometne.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavne ličnosti iz Hollywooda

Pokretanje videa...

02:03

Antonio Banderas rođen je 10. kolovoza 1960. u Malagi.  Nakon što je završio dramsku školu u rodnom gradu, u Španjolskom nacionalnom kazalištu uočio ga je slavni filmski redatelj Pedro Almodóvar. Banderas je imao jedva 22 godine kad mu je ponudio ulogu u 'Labirintu strasti', u kojem su glavni likovi transvestiti, punkeri i nimfomani. S istim redateljem nastavio je suradnju 1986. u filmu 'Matador', a već iduće godine i u  'Zakonu žudnje' u kojem prvi put u životu igra homoseksualca, što će kasnije glumiti i u 'Philadelphiji' i u 'Intervjuu s vampirom'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Altamira Photocall - Madrid

Uglavnom, 1986. godine na setu Almodóvarovog filma 'Žene na rubu živčanog sloma' upoznao je svoju buduću suprugu, glumicu Anu Leza (58). Taj film i idući 'Tie Me Up! Tie Me Down!' trebali su mu otvoriti vrata Hollywooda, no loše je govorio engleski, pa je odustao od ponude da zaigra u filmu 'Visoke pete'. U Americi je debitirao 1992. godine glumeći kubanskog svirača trube u filmu 'Kraljevi mamba'. Tad se već znalo da je svoju suprugu doveo do ruba živčanog sloma jer ju je već prevario s – ni manje, ni više, nego Madonnom (61).

Banderas o bivšoj supruzi: Ona je sad moja najbolja prijateljica
Banderas o bivšoj supruzi: Ona je sad moja najbolja prijateljica

Brak su nekako pokrpali, ali on je postajao sve slavniji u Americi i sve je više radio. Konačno, 1995. godine snimio je čak pet filmova, a onda se proslavio ulogom u 'Eviti' u kojem je glavnu žensku rolu igrala Madonna. Banderasova supruga više se nije mogla nositi s ovakvim testom vjernosti, pa su podnijeli zahtjev za razvod. Tako je barem bila uvjerena javnost. No iza kulisa odvijao se sasvim drugačiji scenarij i to na snimanju komedije 'Dvostruki zavodnik'.

PIXSELL

- Ljubav je apstraktna. Ne mogu točno reći što osjećam prema Melanie. To se naprosto dogodilo i tu je. Prožima cijelo moje tijelo i dušu. Nije to krenulo na klik prstima. Rađalo se malo po malo. I ona i ja smo bili u braku s drugim ljudima, nismo u to uskočili naslijepo - objasnio je Antonio svoje osjećaje kad su konačno obznanili vezu u proljeće 1996. godine, koju su uspješno skrivali godinu dana.

U formi je za 21 godinu mlađu: Banderas trčao neprepoznatljiv
U formi je za 21 godinu mlađu: Banderas trčao neprepoznatljiv

Kako su kasnije oboje opisali, zbližili su se na setu, ali kao dobri kolege. Iz dana u dan provodili su zajedno vrijeme između snimanja, pričali o brakovima, puno se smijali i ništa nije vodilo nekoj ozbiljnoj vezi.

- Kako je izgledao naš prvi susret? Pa, pitao me koliko sam stara? Toliko o Banderasu kao o neodoljivom Latino-ljubavniku!, prisjetila se jednom Melanie Griffith (63) njihovog prvog razgovora na setu komedije 'Dvostruki zavodnik' 1995. godine.

banderas antonio 08-

Godine 1996. oboje su dovršili svoje brakorazvodne parnice. Samo mjesec dana nakon što je u ruke dobio rješenje o razvodu Banderas je već pripremao novu svadbu.

- Jedan sam od najromantičnijih tipova koje ste ikad sreli. Kleknuo sam pred Melanie i zaprosio ju. Nije plakala. Kad me vidjela na podu, krepala je od smijeha! - prisjetio se najromantičnijeg trenutka. Predložio joj je vjenčanje dok je u Južnoj Karolini snimala 'Lolitu'.

AFP/Pixsell

Vjenčali su se 14. svibnja 1996. godine u Londonu. Nikad ni jedna jedina fotografija s njihovog vjenčanja nije objavljena ni u jednim novinama. Paparazzi su bili očajni jer se Banderas vješto skrivao ispod sakoa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'
ISPRIČALA DETALJE O MAJČINSTVU

Marija Šerifović o sinu: 'Nisam ga nazvala kako sam htjela jer su mi rekli da je to ime za psa'

Marijin sin Mario će početkom svibnja napuniti pet mjeseci, a pjevačica je otkrila zašto se odlučila za to ime, tko joj je najveća podrška i zašto ne voli dijeliti sinove fotografije

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...
ČAROBNI DAN

Vlatka Pokos otkrila nam je da opet ljubi, a sad pokazala kako uživa u 'najdražem društvu'...

Bivša pjevačica i voditeljica u vezi je s Većeslavom Holjevcem, bivšim ragbijašom i unukom istoimenog bivšeg gradonačelnika Zagreba
Djevojka hajdukovca pozirala u toplesu! Rukom prekrila grudi, a Leon oduševljen: 'Moj komad'
PLJUŠTE KOMPLIMENTI

Djevojka hajdukovca pozirala u toplesu! Rukom prekrila grudi, a Leon oduševljen: 'Moj komad'

Hajdukovac Leon Dajaku i njegova djevojka Leonie June u ožujku su dobili kćerkicu Navu, a nedavno je otkrila kako na nju utječe majčinstvo