Obavijesti

Show

Komentari 7

Barbara Kolar vraća se u show 'Zvijezde pjevaju' s Duškom: Bit će jako napeto, uzbuđena sam!

Barbara Kolar vraća se u show 'Zvijezde pjevaju' s Duškom: Bit će jako napeto, uzbuđena sam!
7

Voditeljca se veseli trinaestoj sezoni showa ‘Zvijezde pjevaju’ koji počinje u subotu, 30. ožujka i koji ponovno vodi s Duškom Ćurlićem, a Uskrs će dan poslije slaviti uz puni stol

VIDEO

Generacijama omiljeni voditeljski duo, Barbaru Kolar i Duška Ćurlića, ponovno gledamo u HRT-ovu showu “Zvijezde pjevaju”. Nova, trinaesta sezona počinje u večeras! Na pozornici te emisije Duško i Barbara su od početka, zajedno su vodili prvu sezonu još 2007., a voditeljica se prisjetila početaka te otkrila kako se osjeća uoči ponovnog početka snimanja.

Barbara Kolar pokazala fotku iz mladosti, pohvalila je bivša kolegica Karmela: 'Kao lutka si'
Barbara Kolar pokazala fotku iz mladosti, pohvalila je bivša kolegica Karmela: 'Kao lutka si'

- Uzbuđena sam, naravno. Mene ono što radim, redovito ispunjava radošću. Znam kako se nekome možda čini da u dobro poznatom formatu nema previše izazova, ali svi ti novi ljudi sa svojim pričama, energijama i talentima, pa novi žanrovi - ove se sezone, recimo, uvodi etno, izmjene u scenografiji… - sve to unosi neka sasvim nova uzbuđenja i veselja. Osim toga, ne treba zanemariti da kod emisija uživo, koliko god se nešto činilo uhodano, nikad ne možete predvidjeti što će se doista i dogoditi kad se upale reflektori - kaže nam Barbara.

S kolegom Duškom Ćurlićem surađuje već desetljećima.

- Duško i ja bili smo prijatelji, ali i kolege na nekim izvantelevizijskim projektima prije nego što smo počeli učestalo raditi zajedno, prvo u ‘Plesu sa zvijezdama’, a potom i u showu ‘Zvijezde pjevaju’. Dijeliti pozornicu i kameru s njim uvijek podrazumijeva ugodu i lakoću temeljenu na iskustvu, povjerenju i dubokom poštovanju. Dobar je to osjećaj - govori Barbara.

Prvu sezonu glazbenog showa publika je pratila prije 17 godina, a tad je pobijedila voditeljica Lamija Alečković s mentorom Jacquesom Houdekom. Kako nam govori Barbara, u prošlih 12 sezona “Zvijezde pjevaju” bilo je puno smiješnih, neočekivanih i zabavnih trenutaka.

- Uvijek se pamte natjecatelji koji su bili ili osobito dobri ili, naprotiv, savršeno nesavršeni. Često se pokaže kako je onaj famozni faktor X doista važan dio nečijeg uspjeha jer su nerijetko plesači s dvije lijeve noge i pjevači bez sluha sasvim lijepo prolazili. No ono što me uvijek veselilo je da gotovo u pravilu na kraju ipak pobijedi neupitna vještina i uloženi trud - dodaje voditeljica.

Ove se godine natječu bivša misica Lejla Filipović i Bojan Jambrošić, koreograf i redatelj Igor Barberić i Ivana Kindl, voditeljica Jelena Pajić i Vjeko Ključarić, paraolimpijac i najtrofejniji hrvatski sportaš Mihovil Španja i Goran Bošković, glumica Tara Rosandić i Lara Antić Prskalo, plesač, plesni učitelj i sudac Nicolas Quesnoit i Neda Parmać, glumica Dea Presečki i Dino Petrić te radijska voditeljica Ivana Mišerić i Alen Đuras. Barbara je otkrila ima li već sad neke favorite.

Barbara Kolar: 'Godinama želim voditi Eurosong, ali mi ne nude'
Barbara Kolar: 'Godinama želim voditi Eurosong, ali mi ne nude'

- Inače mi prilično dobro idu procjene ishoda pojedinih sezona, ali kako nismo prošli ni probu prve emisije, nisam još stigla stvoriti nikakav dojam. No, koliko čujem, svi sjajno pjevaju. Dakle, bit će napeto - priznaje.

Kad su u pitanju pripreme za izlazak na pozornicu, Barbara nam otkriva da ne filozofira previše. Prolazi kroz scenarij, pa se prepušta u ruke frizera, stilista i vizažista. Upravo su oni odgovorni za Barbarin izgled na pozornicu, pa nam je otkrila i kad se osjeća ugodnije, u svakodnevnom izdanju ili onom “televizijskom”.

- Ipak je najvažnije da se sadržaji ta dva ormara ne pomiješaju - šali se voditeljica pa dodaje: “Imam gomilu divne odjeće za svaki dan i volim se lijepo odjenuti, a nekad mi ona ‘radna’, koja bi možda trebala biti spektakularnija, i nije baš po ukusu. Ali taj dio je nečija profesionalna odgovornost i doista rijetko proturječim izborima stilista. Najčešće me ionako već poznaju u dušu pa se lijepo dogovorimo”.

Osim što se sprema za snimanje “Zvijezde pjevaju”, voditeljica obožava putovanja, pa planira i nekoliko “ekspedicija”.

Barbara Kolar izvela mamu na predstavu: 'Baš ste zgodne!'
Barbara Kolar izvela mamu na predstavu: 'Baš ste zgodne!'

- Imam sjajno društvo s kojim dijelim interese, lako se dogovorim oko tempa i rasporeda, a unatoč štreberskom planiranju, ne trepnem ako se nešto promijeni u posljednji tren. Ozbiljno se radi na dvije europske ture, ali iako nisam praznovjerna, dok avion nije poletio..., to je sve što ću reći - kaže Barbara. 

A dok čeka putovanja, otkrila nam je kako će provesti Uskršnje blagdane. 

- Uskrs se kod mene slavi s punim stolom, nekako to nekako to uvijek ispadne najvažnije. Ja, doduše, malo gnjavim jer ne volim tvrdo kuhana jaja, nisam baš ni za rotkvicama luda… i tako - smije se voditeljca. 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU ZABAVNO EDUKATIVNOG SHOWA 'TKO JE KRIV?'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova
Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad
VELIKI USPJEH

Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad

Lasagna je krajem veljače zasjeo na prvo mjesto na kladionicama te ga je držao mjesec dana. Neko je vrijeme bio drugi, a sad je ponovno na tronu