Show

Komentari 18

Bila je teen zvijezda i zapjevala za nas na Eurosongu, a danas se posvetila djeci i ugostiteljstvu

Bila je teen zvijezda i zapjevala za nas na Eurosongu, a danas se posvetila djeci i ugostiteljstvu

Claudia je počela pjevati s 9 godina, a s 12 je prvi put nastupila na Dori s grupom Teens. Nakon nastupa na Eurosongu, prozvali su je novom Tajči, no ona se ubrzo povukla sa scene i posvetila obiteljskom biznisu i djeci

Mnogi se i danas rado prisjećaju Claudije Beni (35) i njezinog hita 'Više nisam tvoja', s kojim nas je 2003. godine predstavljala na Eurosongu. Međutim, nekadašnja teen zvijezda napravila je životni preokret i oprostila se od estradnih dana.

POGLEDAJTE VIDEO:

Claudia je prvi put nastupala na Dori 1998., sa samo 12 godina, s grupom Teens. Članovi benda bili su i Claudijin bratić Daniel Beni i brat Sandro Beni, te Eugen Srdoč, Zoran Majstorović i Ines Cech. Međutim, grupa se uskoro raspala jer je Claudiji zbog svega toga patila škola.

- To je bilo strašno. Pa ja sam u sedmom razredu osnovne škole jedva prošla s dva. Imala sam 300 sati izostanaka. Onda su nastupili zdravstveni problemi nekih članova, pa sam nastavila dalje sama - ispričala nam je Claudia prošle godine.

Eurosong 2003

Svoj prvi album 'Claudia' izdala je sa samo 16 godina, a 2002. je snimila pjesmu 'Hrvatice vas vole' s Ivanom Banfić povodom Svjetskog nogometnog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine.

Nakon pobjede na Dori 2003. snimila je svoj drugi album, 'Čista kao suza', te ponovno sudjelovala na hrvatskom natjecanju za pjesmu Eurosonga, i to 2006. godine, pjevajući 'Samo ti mi ostani'.

Iako su je mnogi zvali nasljednicom Tajči, Claudia se tada povukla sa scene. Objasnila nam je da je razlog tome što joj je nedostajala sloboda i nije se više željela eksponirati.

- Rano sam počela, imala sam devet godina kad sam počela pjevati. Došlo je do zasićenja. I tog biznisa, glamura i medija. Tradicionalni sam tip. Ne volim biti eksponirana. Ne odgovara mi to. Kad si mlad, lud si. Nisam se više osjećala slobodno. Da mogu bez šminke prošetati gradom, staviti turban na glavu i baciti smeće - kaže.

Prije šest godina vratila se na scenu s bendom Koktelsi, no onda je napravila veliki zaokret u životu. Sretno je udana, te j rodila je blizanke Chiaru Noemi, te se odlučila u potpunosti posvetiti majčinstvu i ugostiteljstvu.

- Imamo obiteljski biznis, brat i ja. Tata se 40 godina profesionalno bavio ugostiteljstvom, prodaja aparata za kavu. Danas brat Sandro i ja imamo firmu koja je zastupnik za područje bivše Jugoslavije u ugostiteljstvu. Zadnje četiri godine to radimo. Kava je sad postala moja strast - pohvalila nam se Claudia. Trgovina se nalazi u Matuljima, gdje je ona i rođena.

Iako djeci rado pušta svoje pjesme, povratak na estradu za Claudiu nije opcija.

- Odlučila sam se za obitelj. Obožavam djecu, njihove osmijehe, živim za njih. Imamo posao u kojem uživam. Budi me miris kave ujutro. Tata je ponosan na nas - kaže.

Za razliku od Claudie, njezin bratić Daniel i dalje se bavi glazbom, te posljednjih desetak godina nastupa s D’Beni Bandom.

- Uvijek me pitaju zašto Claudia više ne pjeva. Žao mi je što se ne bavi više glazbom, ali odabrala je mirniji obiteljski život i posao - ispričao nam je Daniel, koji Claudiju i njezinog brata Sandra i dalje često viđa na obiteljskim okupljanjima.

 

 

Najčitaniji članci